AliExpress utökar sitt logistiknätverk i Frankrike: låt oss göra en inventering av implementeringen

AliExpress skåp © AliExpress

Marknaden för den mäktiga Alibaba, AliExpressär brett etablerat i Europa och särskilt i Frankrike, en av dess prioriterade marknader, med många insamlingsställen.

Sedan lanseringen 2010 har AliExpress gjort sig ett namn vid sidan av några av världens stora marknadsplatser, inklusive Amazon, för att idag vända sig till en majoritet av den franska befolkningen. Denna närvaro har accelererat kraftigt sedan 2021 och ankomsten av AliExpress-insamlingstjänsten, som täcker cirka 95 % av befolkningen i landets största städer.

Nästan 16 000 AliExpress-upphämtningsställen i Frankrike

Alibaba-gruppen lanserade sin AliExpress-insamlingstjänst i Europa i mars 2021. Drygt ett år efter denna start har tjänsten 36 000 utlämningsställen (upphämtningsställen och skåp), som gör att marknadsplatskunder kan hämta sina självbetjäningsordrar på den plats de väljer.

AliExpress-insamlingstjänsten har huvudsakligen utvecklats i Frankrike, Polen och Spanien. I Frankrike har företaget 15 980 uttagspunkter och erbjuder därmed, som vi sa, en täckningsgrad i storstäderna på cirka 95 %.

Utplaceringen av vårt nätverk av skåp bara förra året innebar ett stort logistiskt framsteg för vår plattform, och vi är glada över att regelbundet kunna erbjuda nya insamlingsplatser tack vare våra lokala partners. “, välkomnar försäljnings- och marknadschefen för AliExpress, Gary Topp.

Allt mer upptagna skåp och målet med kombinerad leverans

E-handlaren förklarar för oss, utan att ange det exakta antalet kunder, att den genomsnittliga dagliga användningen av dess insamlingstjänst har multiplicerats med tre inom loppet av ett år. Användarna vinner alltså på möjligheten att hämta ut sitt paket som de vill, samtidigt som de minskar leveranstiden och för övrigt koldioxidavtrycket, förutsatt att kunden uppenbarligen inte åker flera kilometer i en gammal bensinmodell för att hämta ut sitt paket.

AliExpress är starkt beroende av sin insamlingstjänst. Målet är att ha 47 500 uttagspoäng i Europa i slutet av året. För detta ändamål avser företaget att etablera och/eller stärka sina partnerskap med nätverken Relais Colis och Mondial Relay i Frankrikes fall, med InPost i Polen och med Celeritas och PuntoMOX i Spanien.

Plattformen upprätthåller vidare sitt mål att demokratisera det som kallas “kombinerad leverans”, som lanserades i oktober 2020 med sin partner Cainiao. Detta för att samla varor från olika butiker på marknadsplatsen i ett enda paket, med garanterad leverans inom 10 dagar, och detta från 10 euro vid köp. Idag är mer än 60 % av produkterna som erbjuds av AliExpress kvalificerade för denna funktion, som är mer ekonomisk för planeten, men som också kräver mer tålamod från konsumenterna.

Relaterade Artiklar

Back to top button