Alienware lanserar den första bärbara datorn med ett mekaniskt tangentbord med ultralåg profil

Alienware m15 R4 och m17 R4 © Alienware

Medan tillverkare tenderar att lyfta fram integrationen av en ny processor Intel eller AMD, närvaron av en Grafikkort state-of-the-art eller till och med en skärm utöver det vanliga, Alienware insisterar på ett ovanligt element för lanseringen av sina nya spelbärbara datorer.

Ett snyggt tangentbord och framför allt ett trevligt reklamtrick för den berömda amerikanska firman.

Läs också:
Dell specificerar utvecklingen av sin Alienware Area 51m, som även kommer att rymma Radeons

3,5 mm höga kontaktorer

Alienware är ett dotterbolag till Dell sedan 2006 och förbereder sig för att lansera m15 R4 och m17 R4 riktade till spelare. Varumärket leker med ord genom att förklara ” att för en PC-spelare känns saker till hands “, vilket motiverar den mycket speciella omsorg som gynnades av tangentborden på dessa bärbara datorer.

Alienware framkallar ett långsiktigt samarbete med tyska Cherry, välkänd för sina kontaktorer, den berömda Cherry MX. Under de senaste tre åren har de två företagen arbetat tillsammans för att skapa mycket tunnare mekaniska brytare.

Cherry MX, LP och Ultra LP © Cherry

Medan de “klassiska” Cherry MX:erna är 18,5 millimeter höga, hade Cherry redan minskat detta avsevärt genom att distribuera MX Low Profiles och deras 11,9 mm. Fördelen med att ha lägre kontaktorer är självklart att själva kunna minska höjden på nycklarna.

Alienware och Cherry sägs ha experimenterat med mer än 160 prototyper innan de anlände till MX Ultra Low Profile, ännu tunnare mekaniska switchar på bara 3,5 mm i höjd. På en dedikerad sida på sin officiella blogg beskriver Cherry exakt saken.

Cherry MX Ultra Low Profile © Cherry

Notera att gruppens ingenjörer helt har reviderat designen av kontaktorerna genom att ta bort kolvaspekten och gynna en struktur i två delar förbundna med en fjäder ” förladdade “. Cherry, naturligtvis, framkallar anmärkningsvärd precision som vi inte kan vänta med att bedöma själva.

För gott skull kommer m15 R4 och m17 R4 att vara utrustade med 10:ane generation av Intel-processorer och NVIDIA RTX 3080 Laptop GPU-grafiklösningar. Alienware har dock ännu inte avslöjat det faktiska releasedatumet och priserna på sina nya bärbara datorer.

Källa: Pressmeddelande

Relaterade Artiklar

Back to top button