Alienware designar om sina Aurora gaming stationära datorer (och de ser ganska bra ut)

Alienware © Alienware

Alienware grundades 1996 och firar därför sin 25-årsdag i år. För tillfället kokade företaget ihop en ny hus för sin framtida Aurora R13.

Huvudlöfte: bättre kylkapacitet.

En sidopanel i härdat glas

Vid första anblicken tar designen upp koderna som är specifika för serien, med ett utseende av rundade kurvor och understrukna av RGB.

Det nya fodralet, kallat “Legend 2.0”, är dock prydt med en sidopanel i härdat glas, som skulle erbjudas som ett tillval, för att visa upp dess komponenter.

Volymen ökade med 50 %

Utöver den estetiska aspekten verkar det som om Alienware-teamen främst har fokuserat sina ansträngningar på bättre luftcirkulation, vilket garanterar ökad kylkapacitet och minskad bullerförorening.

Konkret har denna malning en volym ökad med 50%. Denna ökning beror främst på ett chassi som genomgått en tillväxtkur enligt de siffror som kommunicerats av Toms hårdvara. I själva verket skulle den senare ha måtten 589 x 510 x 225 mm. Som jämförelse är de för Aurora R12 481 x 431 x 222 mm.

Alienware © Alienware

Alienware © Alienware

Detta rymligare chassi kommer alltså att kunna rymma upp till fyra fläktar; självklart kommer alternativ för flytande kylning fortfarande att erbjudas. I praktiken, med denna andra typ av kylning, skulle Legend 2.0 vara 16 % tystare i vila, 9 % under tunga arbetsbelastningar. Separat hävdar Alienware att datorn kan leverera en 5% ökning av grafikprestanda jämfört med Aurora R12.

Låt oss också nämna en annan, mindre förändring: lämna den svängbara armen för strömförsörjningen, ge plats för ett mer konventionellt integrerat block.

En Aurora R13 med 12:e generationens Intel-processorer?

Som du har märkt, för tillfället, är informationen om detta Legend 2.0-fodral och i förlängningen Aurora R13 fortfarande ganska ofullständig; samma vaghet beträffande konfigurationerna.

I princip bör vi hitta NVIDIA RTX 3000-grafikkort, inklusive RTX 3080 / RTX 3090, associerade med 12:e generationens Intel-processorer, med andra ord Alder Lake, som tillåter stöd för DDR5-minne och gränssnittet PCIe 5.0. Det återstår att se om detta kommer att förhindra att dessa maskiner förbjuds till försäljning i vissa amerikanska delstater, vilket var fallet för Alienware R10/R12-modeller …

Alienware kommer säkerligen att leverera mer information under de kommande veckorna. Slutligen, vet att företaget kommer att erbjuda detta fodral i två färger, Lunar Light och Dark Side of the Moon, för att inte säga vitt och svart.

Alienware © Alienware

Källa: Toms hårdvara

Relaterade Artiklar

Back to top button