Alfa Romeo Tonale: plug-in hybrid-SUV:n med NFT-sås har avtäckts

Alfa Romeo Tonale © Bild: Max Sarotto / Alfa Romeo

Alfa Romeo presenterade idag sin helt nya kompakta hybrid-SUV: Tonale.

En modell som inviger en rad elektrifierade motorer… och en nypa NFT.

Alfa Romeo formaliserar sin Tonale

Sex år efter sin första Stelvio SUV har den italienska tillverkaren (en del av Stellantis) precis presenterat en plug-in hybrid SUV som heter Tonale. En kompakt modell som äntligen visar sig i sin slutgiltiga form, tre år efter att ett koncept dök upp i Genève.

Denna SUV är något mer kompakt än Stelvio och har en längd på 4,53 m (150 mm mindre än Stelvio), en bredd på 1,84 m och en höjd på 1,60 m (70 mm mindre än sin storebror).

Alfa Romeo Tonale © Bild: Max Sarotto / Alfa Romeo

Modellen är full av modernitet ombord, med en stor 12,3″ skärm som kan anpassas via tre förinställda lägen som instrumentbräda. Vid sidan av den en 10,2″ förarorienterad pekskärm med 4G-anslutning utan att glömma en 3D-meshklädsel.

Alfa Romeo spelar också vintage-touchen med en grill inspirerad av SZ-coupén, för att inte tala om femhålsfälgar som kommer att glädja fans av Alfa Romeo 147 GTA.

Den första elektrifierade Alfa Romeo-bilen!

Den nya SUV:n Tonale är också en möjlighet för Alfa Romeo att ta sig in på elbilsmarknaden. Ingen fråga (ännu) om att upptäcka en 100% elektrisk modell, men Alfa Romeo Tonale vänder sig till hybridisering med en 4-cylindrig turbomotor med lätt hybridisering 48 volt, som kommer att förknippas med en 7-växlad TCT dubbelkopplingslåda. Batteriet på 15,5 kWh lovar en elektrisk räckvidd på 60 till 80 km.

Alfa Romeo Tonale © Bild: Max Sarotto / Alfa Romeo

En Hybrid VGT-motor (Variable Geometry Turbo) kommer att erbjudas i två versioner (130 och 160 hk), med en elmotor vars effekt kan öka till 15 kW (för 55 Nm).

Flaggskeppet i serien kommer att vara en Q4 laddhybridmodell med fyrhjulsdrift, utrustad med en 1,3L Multiair-enhet fram och en elektrisk enhet på bakaxeln för en total effekt på 275 hk.

Slutligen kommer sortimentet att kompletteras med den nya 1,6-liters dieselmotorn med 130 hk och 320 Nm i vridmoment, kombinerat med Alfa Romeo TCT 6-växlad dubbelkopplingsautomat och framhjulsdrift.

Med riktiga bitar av NFT i?

Under presentationen var tillverkaren mycket stolta att meddela att dess nya Tonale-modell kommer att bli den första bilen som utrustas med ett digitalt NFT-certifikat.

Alfa Romeo Tonale © Bild: Max Sarotto / Alfa Romeo

Alfa Romeo är den första tillverkaren som associerar en bil med ett digitalt NFT-certifikat. ” Denna distinkta off-board-funktion, omedelbart användbar och hållbar, understryker den innovativa karaktären hos Alfa Romeo förklarar varumärket.

Således, med kundens samtycke, kommer fordonsdata att registreras på en NFT, vilket genererar ett certifikat som garanterar att bilen har underhållits korrekt. Intresset? På marknaden för begagnade bilar kan en sådan NFT-certifiering utgöra en ytterligare källa till trovärdighet som ägare eller distributionsnätverk kan lita på. “Köpare kommer att bli mer trygga i sina bilköp ”lovar varumärket.

Öppnandet av beställningar är planerat till april. Alfa Romeo Tonale kommer att tillverkas i Italien, vid den renoverade “Giambattista Vico”-fabriken i Pomigliano d’Arco.

Källa:

Relaterade Artiklar

Back to top button