Alfa Romeo kommer att producera en elektrisk version av sin Giulia sedan (men inte Giulietta)

Alfa Romeo Giulia © (Bild: Alfa Romeo)

Goda nyheter för Alfa Romeo Giulia-älskare, sedan en version 100% elektrisk skulle ligga i lådorna.

En elektrisk revolution som den lilla (och mycket uppskattade) Giulietta, som avslutade sin karriär för lite mindre än två år sedan, inte kommer att få uppleva.

Alfa Romeo Giulia: snart en 100% elektrisk version

Efter att ha avslöjat Estrema-versionerna av Giulia och Stelvio, det vill säga specialversioner nära Quadrifoglio-versionerna, skulle tillverkaren Alfa Romeo överväga att elektrifiera sin Giulia sedan. Detta förklarar i alla fall CarScoopsciterar varumärkets vd Jean-Philippe Imparato: ” Vi överger inte Giulia. Det kommer en ny modell, och det kommer att vara en 100% elektrisk version. »

Innan den nya generationen anländer förväntas nuvarande Alfa Romeo Giulia, som marknadsfördes för första gången 2015, genomgå en ansiktslyftning tillsammans med SUV:n Stelvio. Angående den elektriska versionen så skulle den senare komma inom några år, med möjlighet att överväga en Quadrifoglio-variant.

Å andra sidan är Alfa Romeo Giulietta inte förnyad och kan därför inte göra anspråk på en framtida elmodell. Kom ihåg att den italienska tillverkaren nyligen har formaliserat Tonale, en ny kompakt SUV som finns i en plug-in hybridversion. Dess ultimata version kommer att vara utrustad med ett 1,3 L Multiair-block fram och ett elektriskt block på bakaxeln, för en total effekt på 275 hk.

Om samma ämne:
Elbilar är fortfarande alltför utsatta för funktionsfel, visar studien

Källa: CarScoops

Relaterade Artiklar

Back to top button