Alexa landar på Oranges UHD TV-avkodare och trycker ut Djingo

Orange UHD TV-avkodare © Orange

Orange formaliserade på tisdagen integrationen av röstassistenten Amazon Alexa på sin UHD TV-dekoder.

Under de senaste dagarna har Djingos personliga assistent gradvis ersatts av Alexa på Orange-kundernas UHD TV-avkodare. Den sittande operatören bekräftade uppgifterna på tisdagen, vilket i förbigående indikerar att utplaceringen av Alexa, Amazons röstassistent, är på gång och att det kan ta några dagar.

Alexa tar Djingos plats

Med en tanke på Djingo, denna lilla ängel försvann för tidigt, Orange TV-prenumeranter som är utrustade med en UHD-avkodare har nu möjlighet att styra sin dekoder med rösten med Alexa. E-handelsjättens röstassistent kräver inget tilläggsabonnemang. För att dra nytta av det, allt du behöver göra är att ha ett Amazon-konto.

Ankomsten av Alexa på Orange UHD TV-avkodaren kommer att göra det möjligt för operatörens kunder att dra nytta av olika tilläggstjänster tack vare avkodarens röstfjärrkontroll, utan extra abonnemang som vi sa, men också utan extra utrustning.

Om du har en ansluten högtalare hemma som integrerar Alexa, är det också möjligt att associera den med Orange UHD-avkodaren, för att styra dess dekoder med enbart röst, om du vill klara dig utan fjärrkontrollen.

Orange ger dig friheten att integrera Alexa eller inte

Att integrera Alexa med din UHD TV-avkodare är inte obligatoriskt eller påtvingat. Om du inte vill dra nytta av det behöver du bara klicka två gånger på “Senare” när du erbjuds att associera ett konto.

Amazon Alexa Orange

Om du aktiverar den kommer du att kunna, i synnerhet, via Alexa, byta kanal, justera volymen och till och med söka efter filmer eller serier, eller en viss programgenre, till exempel genom att uttala kommandon som ” leta efter en komedi “. Andra funktioner (som att skapa ett larm, en timer, programmera en väderrapport, etc.) är självklart tillgängliga genom att koppla ditt Amazon-konto via en PC, smartphone eller surfplatta.

Amazon Alexa Orange funktioner

Det är därför nödvändigt, för att dra nytta av det, att ha ett kundkonto hos Amazon, men användbar precision, du kommer inte att vara skyldig att ha ett Prime-abonnemang.

Allt du behöver göra är att hålla ner mikroknappen på fjärrkontrollen medan du formulerar kommandot, och släpp den för att den artificiella intelligensen ska kunna bearbeta förfrågan och avkodaren för att utföra den. Helt enkelt.

Relaterade Artiklar

Back to top button