Alexa kommer på Xiaomi Mi Watch: vet du hur man installerar assistenten?

Virtuella assistenter blir allt viktigare eftersom bl.a. de har kunnat anpassa sig till praktiskt taget alla existerande ekosystem . Även om de började med mobiltelefoner och surfplattor, har de utvecklats till smarta högtalare, nu några med skärmar och allt, och naturligtvis smarta klockor som miljontals användare bär runt om i världen.

Och det finns inget bekvämare än att aktivera Google Assistant, eller Siri, för be klockan att starta en nedräkning eller att ställa in ett alarm, eller ett enkelt meddelande för att påminna oss om vad som helst. Xiaomi har därför insett att det är värt att ta till någon av de tre assistenter som just nu leder vägen till marknaden, som Alexa, och vars klockor hittills inte haft något alternativ att komma igång.

Gör dig redo att den kommer fram till din klocka

Såväl som, Xiaomi Mi Watch kommer att få sin speciella del av Alexa under de kommande datumen tack vare en mjukvaruuppdatering som redan anländer på ett generaliserat sätt till de flesta enheter och regioner där de säljs utanför Kina, där originalmodellen, Xiaomi Watch Color Sports Edition, ja, hade sin egen assistent till företaget . Men av uppenbara skäl har varumärket sett sig lämpligt att använda en av de mest populära i väst för alla de länder där de också finns.

Alexa kommer att landa på version 1.2.52 av Xiaomi Mi Watch-firmware av den internationella marknaden och kommer att tillåta oss att länka vårt Amazon-konto för att behålla alla färdigheter som redan är aktiverade och som vi regelbundet använder med Echo-enheter, eller med någon annan mobil eller surfplatta där den officiella assistentappen är installerad. På så sätt kommer det att vara möjligt att begära all information (trafik, väder, musik, etc.) och även att köpa något inne i den nordamerikanska butiken.

Förutom den möjligheten att använda Alexa inuti klockan, den nya uppdateringen kommer också att tillåta användare att hantera kameran från Mi Watch, på ett sådant sätt att de kommer att kunna ta bilder genom att trycka på en knapp, i bilden och likheten med vad Apple Watch gör, eller Mi Band, som tekniskt förvandlar vår handled till en fjärrkontroll för att få bilder utan att behöva att ha själva smartphonen i handen .

Förutom den fotokontrollen, Xiaomi Mi Watch kommer att se två nya sfärer anlända plus ett mycket snabbare sätt att aktivera tid på enheten, vilket kommer att spara oss tid.

Relaterade Artiklar

Back to top button