Aldi invigde den första AI-baserade stormarknaden utan kassa

Engelska användare kan gå in i den nya Aldi stormarknaden, handla, lägga den direkt i väskan och gå ut utan att gå igenom kassan. Det kan tyckas som dynamiken i en stöld men så är det absolut inte, det är verkligen ett smakprov på framtidens inköp.

Den tyska kedjan Aldi har invigt den första Shop & Go stormarknaden i England. Tack vare ett avancerat system av kameror och sensorer kan den artificiella intelligensen som sköter stormarknaden exakt bestämma de köp som varje kund gör.

När du har handlat klart, det totala kontot kommer automatiskt att debiteras till kundens angivna betalningsmetod alltså utan att behöva köa vid kassan. För att kunna handla i snabbköpet behöver du ladda ner Shop & Go-smarttelefonappen och registrera dig med dina uppgifter.

Aldi Shop & Go är den nya konceptbutiken baserad på artificiell intelligens där du kan shoppa utan att behöva betala för det i kassan

Men det är inte allt, eftersom det är en fullmatad stormarknad finns det också en avdelning tillägnad alkohol. I det här fallet, för att undvika försäljning av drycker till minderåriga, kan AI-systemet använda stöd för ansiktsigenkänningsteknik.

Kameror kommer att känna igen kunder och uppskatta åldern för att tillåta köpet. Vid problem kommer de anställda i butiken att kunna utföra ytterligare kontroller genom att direkt verifiera identitetskortet.

Som bekräftats av företaget självt är butiken för närvarande tänkt som en konceptbutik i ständig utveckling. L’exakt plats är High Street of Greenwich i London. Aldi kommer att utvärdera mottagandet från allmänheten och besluta om experimentet också ska upprepas på andra platser.

Experimentet följer vad Amazon gjorde med butikerna Amazon Go bygger på samma smarta utgiftsprincip. För tillfället verkar det inte finnas några planer på att öppna en Shop & Go i Italien, men inget kan uteslutas.

Relaterade Artiklar

Back to top button