Alder Lake: en lansering begränsad till serierna “K” och “KF” 2021

Intel Core © Igor's Lab

Den tolfte generationen av processorer signerade Intel bör dra nytta av en lansering i två steg.

Även om Intel vid flera tillfällen har bekräftat att dess nya generation av processorer – den tolfte – kommer att marknadsföras före slutet av 2021, bör denna lansering endast beröra en liten del av rada upp Alder Lake.

Läs också:
Intel ändrar namnet på sina noder: Intel 7 ersätter Enhanced SuperFin 10 nm

Endast en chipset för denna lansering

Informationen har just publicerats av Igor’s Lab som därför understryker denna lansering i två steg med, först, marknadsföringen av de så kallade “K” och “KF” serierna av modeller skrivbordet. Namn som särskiljer processorer vars multiplikator är olåst.

Enligt vår kollega kan lanseringen ske mellan 25 oktober och 19 november med åtminstone processorer som Core i9-12900K, Core i7-12700K och Core i5-12600K. Logiskt kommer Intel att slutföra denna lansering med en enda styrkrets, Z690 som den avser för sina processorer för allmänheten. entusiast.

Som ett andra steg bör Intel därför utveckla rada upp Alder Lake med flera CPU-deklinationer och tre andra chipset (H610, B660 och H670). Vi borde veta mer efter lanseringen av de första processorerna, men Igor’s Lab specificerar att det inte ska finnas någon presentation av detta sortimentskomplement före CES 2022.

Källa: Igors Lab

Relaterade Artiklar

Back to top button