Aktivera Windows Tablet PC-funktioner i Windows

Om du är ägaren surfplatta(surfplatta), har du tillgång till en uppsättning front-end-applikationer och funktioner som inte är tillgängliga för vanliga PC-användare. Några av dessa funktioner inkluderar handskriftsigenkänning ingång och Windows-logg(igenkänning och Windows Journal).

Lär dig hur du aktiverar Windows Tablet PC-komponenter(Windows Tablet PC-komponenter) Windows 7/8/10 .

Vad är Tablet PC-komponenter?

Läsplatta(Surfplatta) PC-datorer är bärbara datorer som kan ta emot input direkt från datorskärmen. Med hjälp av fingret, pennan eller annan enhet kan du styra Windows utan att använda tangentbord eller mus(tangentbord eller mus).

Till skillnad från tidigare versioner operativ system(operativsystem), Windows 7 och senare stöder inbyggt surfplattor och andra datorer som använder pekskärmar som Inmatningsapparater(inmatningsapparat) . Tillsammans med Windows 7/8/10 uppsättning komponenter surfplatta(Tablet PC-komponenter) för att hjälpa dig att få ut det mesta av din Surfplatta(läsplatta).

Det är dock inte alla Windows-datorer som är förinstallerade med komponenter (Komponenter)Surfplatta. Om du har installerat operativ system(operativsystem) själv, du kanske har glömt att installera dem eller använt dem expressinstallation(expressinstallation) som inte installerade dem som standard.

om du har Surfplatta(surfplatta), gör det bästa av det genom att aktivera Windows Tablet PC-komponenter(Windows Tablet PC-komponenter) .

Sätta på Komponenter (Komponenter)surfplatta(Surfplatta) Windows 7/8/10

Börja med att logga in Windows med ett konto med administratörsrättigheter. Klicka sedan Start > Kontrollpanelen > Program > Program och funktioner .

Till höger om fönstret, klicka på länken ” Slår på eller av egenskaper i Windows(Slår på eller av egenskaper i Windows) ” . PÅ Windows 10 klicka bara på ” Starta”, skriv in(Starta och skriv) rotera fönster(vänd fönster)” och välj det första alternativet.

Slå på eller av Windows-funktioner Länk

Nu måste du titta på Slå på eller av Windows-funktioner(Slår på eller av egenskaper i Windows) . Här kan du installera eller ta bort komponenter Windows . Vilka funktioner du kan aktivera eller inaktivera beror på versionen Windows installerat på din dator.

Hur man aktiverar eller inaktiverar Windows 7-funktioner

Skrolla(Bläddra) listan nedåt och hitta mappen märkt Surfplatta . Observera att eftersom du inte har komponenter aktiverade finns det ingen bredvid mappen fästingar.(bock)

Om du håller muspekaren över en mapp, Windows kommer att berätta vilka komponenter som kommer att installeras om du markerar rutan. Här är en lista över dessa komponenter:

  1. Ingångspanel för Tablet PC
  2. Windows logg
  3. Matematisk inmatningspanel
  4. Andra funktioner handskriftsigenkänning(Handskriftsigenkänning)

Aktivera Windows 7 Tablet PC-funktioner

När du klickar på rutan bredvid mappen märkt ” Tablet PC-komponenter(Tablet PC-komponenter) “, klicka på ” OK(OK)” och följ instruktionerna på skärmen. Du kan behöva ge administrativ behörighet för att installera och/eller aktivera dessa komponenter, beroende på vilka funktioner Windows du använder på din PC.

Tyvärr, Microsoft låter dig inte välja vilken Tablet PC-komponenter(Tablet PC-komponenter) aktivera eller inaktivera; de är antingen alla tillgängliga eller inte alla tillgängliga.

Men om du har en surfplatta eller pekskärmsdator skärm(skärmmonitor) , vill du förmodligen aktivera alla komponenter för att få ut det mesta av interaktionen i Windows med alla tillgängliga surfplattor.

Slår på och av Tablet PC-komponenter(Tablet PC-komponenter) på din dator är mycket enkelt. Även om du inte får välja vilka komponenter som ingår, får du åtminstone tillgång till de mest användbara apparna. Windows för surfplattor(Windows surfplatta) PC som t.ex ingångspanel för surfplatta(Tablet PC Input Panel) och funktioner erkännande(funktioner för handskriftsigenkänning) handstil.

Felsökning av komponenter surfplatta(Surfplatta)

I vissa fall kan du få problem om du använder en Tablet PC. Till exempel inställningselementet i my tablet pc på (Surfplatta)kontrollpaneler(Kontrollpanelen) försvann precis på min Surface Pro och jag kunde inte längre kalibrera min penna.

I det här fallet kan du prova att skapa en ny genväg för surfplattans inställningar(Inställningar för Tablet PC) genom att högerklicka på skrivbordet och välj ” (skrivbord och välj) Skapa(ny)- Märka”(Genväg) . För plats kopiera och klistra(kopiera och klistra in) följande:

%windir%\explorer.exe shell:::{80F3F1D5-FECA-45F3-BC32-752C152E456E}

Ge genvägen ett lämpligt namn, som ” Surfplattans inställningar »(Surfplatta-inställningar) och klicka sedan på ” Redo”(Avsluta) . Du bör nu kunna komma åt inställningarna för din surfplatta. Njut av!

Om du äger en surfplatta har du tillgång till en uppsättning gränssnittsapplikationer och funktioner som inte är tillgängliga för vanliga PC-användare. Några av dessa funktioner inkluderar handskriftsigenkänning och Windows Journal.

Lär dig hur du aktiverar Windows Tablet PC-komponenter i Windows 7/8/10.

Vad är Tablet PC-komponenter?

Tablet PC-datorer är bärbara datorer som kan ta emot input direkt via datorns skärm. Med ditt finger, en penna eller annan enhet kan du styra Windows utan att använda tangentbord eller mus.

Till skillnad från tidigare versioner av operativsystemet stöder Windows 7 och högre inbyggt surfplattor och andra datorer som använder pekskärmar som inmatningsenhet. Frakt med Windows 7/8/10 är en samling Tablet PC-komponenter som hjälper dig att få ut det mesta av din surfplatta.

Det är dock inte alla Windows-datorer som levereras med Tablet PC-komponenterna förinstallerade. Om du installerade operativsystemet själv kan du ha glömt att installera dem eller använt en snabbinstallation som inte installerade dem som standard.

Om du äger en surfplatta kan du få ut det mesta av din dator genom att aktivera Windows Tablet PC-komponenter.

Slå på Tablet PC-komponenter i Windows 7/8/10

Börja med att logga in på Windows med ett konto som har administrativa rättigheter. Klicka sedan på Start > Kontrollpanelen > Program > Program och funktioner.

Till höger om fönstret klickar du på länken med titeln Slår på eller av egenskaper i Windows. I Windows 10 klickar du bara på Start och skriver in “vända fönsteroch välj det första alternativet.

Slå på eller av Windows-funktioner Länk

Du bör nu titta på Slår på eller av egenskaper i Windows fönster. Här kan du installera eller avinstallera Windows-funktioner. Vilka funktioner du kan slå på eller av beror på vilken version av Windows du har installerat på din dator.

Hur man aktiverar eller inaktiverar Windows 7-funktioner

Rulla ner i listan och leta reda på en mapp märkt Surfplatta. Observera att eftersom du inte har komponenterna påslagna finns det ingen bock bredvid mappen.

Om du håller muspekaren över mappen talar Windows om vilka komponenter som kommer att installeras om du markerar rutan. Här är en lista över dessa komponenter:

  1. Ingångspanel för Tablet PC
  2. Windows Journal
  3. Matematisk inmatningspanel
  4. Andra funktioner för handskriftsigenkänning

Slå på Windows 7 Tablet PC-komponenter

När du har klickat på rutan bredvid mappen märkt SurfplattaKlicka på OK och följ anvisningarna på skärmen. Du kan behöva ge administrativ behörighet för att installera och/eller slå på dessa komponenter beroende på vilka Windows-funktioner du använder på din PC.

Tyvärr tillåter inte Microsoft dig att välja vilken av de Surfplatta att slå på eller av; de är antingen alla tillgängliga eller alla otillgängliga.

Ändå, om du har en surfplatta eller en dator med en pekskärmsskärm, vill du troligen slå på alla komponenter för att få ut det mesta av att interagera i Windows med alla tillgängliga surfplattor.

Vändning Surfplatta på eller av på din dator är en enkel sak. Även om du inte får möjlighet att välja exakt vilka komponenter som är påslagna, får du åtminstone tillgång till de mest användbara Windows Tablet PC-applikationerna som t.ex. Ingångspanel för Tablet PC och den Funktioner för handskrivning.

Felsökning av Tablet PC-komponenter

I vissa fall kan du stöta på problem om du använder en surfplatta. Till exempel, min Tablet PC-inställningar i kontrollpanelen försvann helt enkelt på min Surface Pro och jag kunde inte längre kalibrera min penna.

I det här fallet kan du försöka skapa en ny genväg till Tablet PC-inställningar genom att högerklicka på skrivbordet och välja NyGenväg. För platsen, kopiera och klistra in följande:

%windir%\explorer.exe shell:::{80F3F1D5-FECA-45F3-BC32-752C152E456E}

Ge genvägen ett passande namn som Inställningar för surfplatta och klicka sedan Avsluta. Du bör nu kunna komma åt surfplattans inställningar. Njut av!

Relaterade Artiklar

Back to top button