Aktivera Windows 10 Hyper-V

Windows 10 det finns en ny funktion Hyper-V vilket i princip är detsamma XP-läge(XP-läge) Windows 7 . Detta gör att du kan köra så många gästoperativsystem på en värddator med Windows 10. Dock läget Windows XP baserades på Windows Virtual PC som var konsumentversionen av deras virtualiseringsprodukt.

Nu får du en mer avancerad serverversion. Dessutom i Windows 10 Med Hyper-V(Hyper-V. XP-läge) nr XP-läge. (läge)XP-läge var en gratis kopia Windows XP SP3 vilket gjorde att gamla applikationer kunde köras sömlöst med Windows 7 . Den finns inte längre tillgänglig i Windows 10 Med Hyper-V .

Fortfarande Hyper-V fanns bara i upplagor Windows Server. Dessutom är detta exakt samma version som ingår i releasen Windows Server så att du får en gratis servervirtualiseringsprodukt in Windows 10 . Den är idealisk för IT-proffs och särskilt för helpdesk-tekniker som arbetar från sina bärbara datorer.

I den här artikeln kommer jag att berätta hur du installerar och konfigurerar Hyper-V. Naturligtvis alla gäst-OS du installerar med Hyper-V , måste ha en egen licens/produktnyckel. Först måste du öppna kontrollpanel(Kontrollpanelen) in Windows 10 .

Installera Hyper-V på Windows 10

Nästa klick “Program och funktioner(Program och funktioner) ” .

Klicka sedan ” Slå på eller av Windows-funktioner” på(Slå på och av Windows-funktioner) i den vänstra rutan.

funktioner slås på och av

Gå vidare och markera rutan bredvid Hyper-V som kommer att installera hanteringsverktygen Hyper-V.

hyper-v

Om du använder Windows 10 på en virtuell maskin som t.ex VMWare du kan se det Hyper-V-plattform(Hyper-V-plattformen) är inaktiv. När du håller muspekaren över den står det

Hyper-V cannot be installed: A hypervisor is already running.

I det här fallet måste du lägga till en rad i din virtuella maskins konfigurationsfil VMWare:

hypervisor.cpuid.v0 = "FALSE"

Det är allt. Du måste se till att du stänger av den virtuella datorn och sedan lägger till linjen och sedan slår på den igen. Efter det kommer du att kunna installera Hyper-V-plattform(Hyper-V-plattform) . Väl(Tja) det är om din CPU(CPU) stöder Hyper-V . Jag fick ett annat meddelande som sa:

Hyper-V cannot be installed: The processor does not have the required virtualization capabilities.

hyper-v felsökning

Krav på CPU(CPU) för Hyper-V det följande:

ett. x64-baserad processor(x64-baserad processor) . Du måste ha 64-bitarsversionen installerad Windows .

2. Hårdvaruvirtualisering(Hårdvaruassisterad virtualisering) . Du behöver en processor Intel Med virtualiseringsteknik(Intel Virtualization Technology) Intel ( Intel VT ) eller en AMD-processor med teknologi (AMD)AMD virtualisering(AMD-virtualisering) . Läs mitt inlägg om hur du aktiverar virtualisering i BIOS.

3. Hårdvaru-DEP aktiverad(Hårdvara DEP aktiverad) – nödvändig(Måste) slå på takten Intel XD (exekveringsavaktiverad bit) eller bit AMD NX (bit utan exekvering).

Om du har uppfyllt dessa krav bör du ha igång Hyper-V på din dator med Windows 10. När du har installerat den, läs mitt inlägg om hur du virtualiserar din nuvarande dator och kör den i Hyper-V (virtualisera din nuvarande dator och kör den i Hyper-V) . Njut av!

I Windows 10 finns en ny funktion som heter Hyper-V som i princip är samma sak som XP Mode i Windows 7. Den låter dig köra lika många gästoperativsystem på din Windows 10-värddator. Men Windows XP-läget var baserat på Windows Virtual PC, som var konsumentversionen av deras virtualiseringsprodukt.

Nu får du den mer förbättrade serverversionen. Dessutom finns det inget XP-läge i Windows 10 med Hyper-V. XP Mode var en gratis kopia av Windows XP SP3 som gjorde att du kunde köra äldre appar sömlöst med Windows 7. Det är inte längre tillgängligt i Windows 10 med Hyper-V.

Hittills var Hyper-V endast tillgänglig i Windows Server-utgåvor. Det är också exakt samma version som ingår i Windows Server-utgåvan, så du får en servervirtualiseringsprodukt gratis i Windows 10. Den är perfekt för IT-personal och speciellt helpdesk-tekniker som arbetar från sina bärbara datorer.

I den här artikeln går jag igenom stegen för att installera Hyper-V och ställa in den. Naturligtvis måste alla gäst-OS som du installerar med Hyper-V ha sin egen licens/produktnyckel. För att komma igång måste du öppna Kontrollpanelen i Windows 10.

Installera Hyper-V i Windows 10

Klicka sedan på Program och funktioner.

program och funktioner

Klicka sedan på Slå på och av Windows-funktioner i den vänstra rutan.

funktioner på och av

Gå vidare och klicka på kryssrutan bredvid Hyper-Vsom kommer att installera Hyper-V-hanteringsverktygen.

hyper-v

Om du kör Windows 10 i en virtuell maskin som VMWare kan du se att Hyper-V Platform är nedtonad. När du håller muspekaren över den står det

Hyper-V cannot be installed: A hypervisor is already running.

I det här fallet måste du lägga till en rad i konfigurationsfilen för din virtuella VMWare-maskin:

hypervisor.cpuid.v0 = "FALSE"

Det är allt. Du måste se till att du stänger av den virtuella maskinen och sedan lägger till raden och sedan slår på den igen. Efter det kommer du att kunna installera Hyper-V Platform. Tja, det är om din CPU stöder Hyper-V. Jag fick ett annat meddelande där det stod:

Hyper-V cannot be installed: The processor does not have the required virtualization capabilities.

hyper-v felsökning

CPU-kraven för Hyper-V är följande:

ett. x64-baserad processor – Du måste köra en 64-bitarsversion av Windows.

2. Hårdvaruassisterad virtualisering – Du behöver en Intel-processor med Intel Virtualization Technology (Intel VT) eller AMD-processor med AMD Virtualization-teknik. Läs mitt inlägg om hur du aktiverar virtualisering i BIOS.

3. Hårdvara DEP aktiverad – Måste aktivera Intel XD-bit (exekveringsavaktiveringsbit) eller AMD NX-bit (ingen exekveringsbit).

Så länge du har uppfyllt dessa krav bör du ha Hyper-V igång på din Windows 10-maskin. När du har installerat det, läs mitt inlägg om hur du virtualiserar din nuvarande dator och kör den i Hyper-V. Njut av!

Relaterade Artiklar

Back to top button