Aktivera skärmanpassning på iOS

iOS-enheter är extremt användarvänliga som standard, vilket gör dem till ett attraktivt alternativ för shoppare som letar efter en funktionsspäckad telefon eller surfplatta som fungerar bra direkt från lådan.

Men många människor förstår inte omfattningen av Apples tillgänglighetsinställningar. Saken är den att standardtelefoninställningarna inte fungerar för alla, och det finns prylar som kan justeras för att passa varje persons behov.

Tidigare har vi pratat i detalj om interaktionstillgänglighetsinställningarna i iOS (interaktionstillgänglighetsinställningar i iOS) som handlade om pekinställningar.

Nedan kommer vi att titta på hur du aktiverar visningsplacering på iOS. Vi kommer att titta på de vanligaste inställningarna, varav de flesta är för personer med olika typer av färgblindhet eller känslighet för vissa typer eller nyanser av ljus. Vi uppmuntrar dig dock att utforska inställningarna själv och se vilken typ av hjälp iOS har att erbjuda.

Det finns några olika alternativ, men de första stegen är desamma oavsett vilken typ av sak du letar efter när det gäller visningsplacering på iOS.

iOS-skärmens tillgänglighetsinställningar

Steg 1.(Steg 1. ) Gå till applikationen ” inställningar(Inställningar)” på iOS-enheten.

Inställningsikon på iOS

Steg 2(Steg 2. ) Rulla ned och tryck på ” Allmänt”.(Allmän)

Fliken Allmänt i Inställningar

Steg 3(Steg 3. ) Klicka på kategorin ” Tillgänglighet(Tillgänglighet)”.

Fliken Tillgänglighet i avsnittet Allmänt

Steg 4(Steg 4. ) Tryck på ” Visa fixturer(Visa boende) » .

Fliken har angetts

Steg 5(Steg 5. ) I det här steget kommer du att presenteras med två huvudsakliga visningsalternativ: Invertera färger(Invertera färger) och Färgfilter(Färgfilter) . Välj det alternativ du är intresserad av och fortsätt till stegen som beskrivs i avsnitten nedan.

Invertera färger

Tab « Invertera färger(Invert Colors)” är ganska enkel och ger flera olika alternativ för användare som skulle vilja använda sin telefon med en mörk bakgrund istället för en ljus. Detta är en bra lösning för dem som är känsliga för starkt ljus, eller till och med bara för dem som föredrar ett mörkare färgschema till sin enhet.

Fliken Invertera färger med två olika alternativ

Klick ” Smart inversion(Smart Invert)” om du vill att din telefon ska invertera alla färger på din telefon förutom de som används i vissa mediatyper som redan använder mörka färger. Du kan också använda Klassisk Invert för att helt invertera displayfärger utan mycket uppmärksamhet på media.

Slå på färgfilter

Det finns några fler alternativ att diskutera när det kommer till färgfilter, eftersom Äpple skapat separata inställningar för olika typer av färgblindhet, samt ljuskänslighet och färgkänslighet.

Steg 1.(Steg 1. ) Välj ” Färgfilter(Färgfilter)” på visningsplaceringssidan för att öppna fönstret nedan. Standardlayouten visar en rad med färgpennor, men du kan också svepa åt höger för att se några andra alternativ.

Fönstret Färgfilter visar en rad med färgpennor.

Färgfilter visar olika färgalternativ

Honeycomb-fönster för vissa typer av färgblindhet

Vart och ett av dessa tre alternativ är utformade för att hjälpa dig att ta reda på vilket läge som fungerar för just din typ av färgblindhet.

Steg 2(Steg 2.) Slå på ” Färgfilter(Färgfilter)” och du kommer att presenteras med tre olika filteralternativ som kommer att justera iOS-färgschemat för att passa behoven hos totala färgblinda användare: protanopia(Protanopia), deuteranopi(Deuteranopia) och tritanopia(Tritanopia).

Menyn Färgfilter är aktiverad med alternativet Gråskala valt.

När du väljer varje läge justeras din skärm omedelbart för att återspegla ändringarna. Med varje parameter har du också möjlighet att justera intensiteten på filtret med hjälp av en dedikerad reglage.

Färgfilter aktiverade med rött/grönt filter valt

Ställa in färgtonen

Ett annat alternativ tillgängligt via iOS Visa boende , är möjligheten att lägga till och justera en färgskala. Det här alternativet finns längst ner i menylistan ” Färgfilter(Färgfilter) ”, som nämndes ovan.

Steg 1.(Steg 1. ) Välj ” Färgnyans”(Färgton) för att öppna en meny med två olika reglage.

Justera nyansen med skjutreglagen Intensity och Hue

Steg 2(Steg 2.) Precis som du kan justera intensiteten på filtren för färgblind, finns det ett reglage här för att göra samma sak för nyansen. skjutreglage” Nyans(Hue) » kommer att ändra nyansfärgen, så att du kan välja den nyans för din skärm som är mest bekväm för dina ögon. Detta är ett bra alternativ för dem som är känsliga för standardtonen eller ser bättre med vissa nyanser.

I allmänhet verkar det som Äpple gör ett bra jobb med att betjäna användare som behöver modifieringar för att kunna njuta av sina telefoner. Utöver dessa alternativ för att invertera färger, tillämpa filter och justera skärmfärg, hittar du en mängd andra alternativ under ” Speciella förmågor(Tillgänglighet)” som ger nästan alla allt de behöver för att använda iOS effektivt. Njut av!

iOS-enheter är extremt användarvänliga som standard, vilket gör dem till ett attraktivt alternativ för köpare som letar efter en kapabel telefon eller surfplatta som fungerar bra direkt från lådan.

Men många människor inser inte omfattningen av Apples tillgänglighetsinställningar. Faktum är att en telefons standardinställningar inte fungerar för alla, och det finns boenden som kan anpassas för att passa varje individs behov.

Tidigare gick vi in ​​i detalj på interaktionstillgänglighetsinställningarna i iOS, som hade att göra med pekinställningar.

Tillgänglighetsknapp på ett tangentbord

Nedan går vi igenom hur du aktiverar visningsboende på iOS. Vi kommer att täcka de mest använda inställningarna, varav de flesta är skräddarsydda för personer med olika typer av färgblindhet eller känslighet för vissa typer eller nyanser av ljus. Vi uppmuntrar dig dock att utforska inställningarna själv och se vilka typer av hjälp som iOS har att erbjuda.

Det finns flera olika alternativ att gå över, men de första stegen är desamma oavsett vilken typ av vad du letar efter när det gäller visningsboende på iOS.

iOS Display Accessibility Settings

Steg 1 Navigera till inställningar app på din iOS-enhet.

Inställningsikon på iOS

Steg 2 Scrolla ner och tryck på Allmän flik.

Fliken Allmänt under Inställningar

Steg 3 Tryck på tillgänglighet kategori.

Fliken Tillgänglighet under Allmänt

Steg 4 Knacka på Visa boende.

Visa fliken Boende anges

Steg 5 Vid det här laget kommer du att presenteras med de två huvudalternativen för visningsboende: Invertera färger och Färgfilter. Välj det alternativ du är intresserad av och fortsätt till stegen i avsnitten nedan.

Invertera färger

De Invertera färger fliken är ganska enkel och ger ett par olika alternativ för användare som vill använda sin telefon med en mörk bakgrund snarare än en ljus. Detta är en utmärkt lösning för dem som är känsliga för starkt ljus eller till och med bara de som föredrar ett mörkare färgschema till sin enhet.

Fliken Invertera färger med 2 olika alternativ

Knacka på Smart Invert om du vill att din telefon ska invertera alla färger på din telefon förutom de i specifika typer av media som redan använder mörka färger. Alternativt kan du använda Klassisk Invert för att helt vända om färgerna på displayen utan särskild uppmärksamhet på media.

Slå på färgfilter

Det finns några fler alternativ att diskutera när det kommer till färgfilter eftersom Apple har skapat separata alternativ för olika typer av färgblindhet samt ljus- och färgkänslighet.

Steg 1 Välj Färgfilter på sidan för visning av boende för att öppna fönstret nedan. Standardlayouten kommer att visa en serie färgpennor, men du kan också svepa åt höger för att se några andra alternativ också.

Fönstret Färgfilter visar en rad med färgpennor

Färgfilter visar olika färgalternativ

Bikakeliknande fönster för vissa typer av färgblindhet

Vart och ett av dessa tre alternativ är avsett att hjälpa dig att ta reda på vilket läge som fungerar för din specifika typ av färgblindhet.

Steg 2 Slå på Färgfilter knappen och du kommer att presenteras med tre olika alternativ för filter som kommer att justera iOS-färgschemat för att passa behoven hos användare med fullständig färgblindhet: Protanopia, Deuteranopiaoch Tritanopia.

Färgfilter-menyn aktiverad med Gråskala vald

När du väljer varje läge kommer din skärm omedelbart att justeras för att återspegla ändringarna. Med varje alternativ har du också möjlighet att justera intensiteten på filtret med hjälp av en dedikerad reglage.

Färgfilter aktiverade med rött/grönt filter valt

Justera färgton

Ett annat alternativ tillgängligt via iOS Display Accommodations är möjligheten att lägga till och justera en färgton. Det här alternativet finns längst ner i listan över Färgfilter menyn som diskuterats ovan.

Steg 1 Välj Färg Nyans för att öppna en meny med två olika reglage.

Justera färgton med skjutreglagen Intensity och Hue

Steg 2 Precis som du kan justera intensiteten på de färgblinda filtren, finns det ett skjutreglage här för att göra det också för nyansen. De Nyans skjutreglaget ändrar färgen på nyansen, så att du kan välja en nyans för din skärm som är mest bekväm för dina ögon. Det är ett bra alternativ att ha för dem som är känsliga för standardtonen eller ser bättre med specifika nyanser.

Sammantaget verkar det som att Apple gör ett bra jobb med att tillgodose användare som behöver modifieringar för att kunna njuta av sina telefoner. Förutom dessa alternativ för att invertera färger, tillämpa filter och justera skärmens nyans, hittar du en mängd andra alternativ i tillgänglighet fliken som ger de flesta alla allt de behöver för att effektivt använda iOS. Njut av!

Relaterade Artiklar

Back to top button