Aktivera eller inaktivera Game DVR eller Game Bar i Windows 11/10

Du kan använda funktionen Spel DVR applikationer Xbox in (xbox)Windows 10 att spela in spelvideor på din PC och enkelt ladda upp dem till vilken social webbplats som helst via spelpanel(Spelfält) Applikationer . Vi har sett hur man använder Game DVR i Windows 10 nu ska vi se hur man inaktiverar Spel DVR applikationer Xbox(Xbox-appen) Windows 11/10 om du inte behöver det. Mot slutet av det här inlägget kommer vi också att visa dig hur du stänger av din Xbox. DVR genom registerredigerare(Registerredigeraren) .

Du kan öppna ” Spelpanel(Game Bar)” med en enkel kortkommando Win+G och få snabb tillgång till spelfunktioner. Funktionaliteten hos den här panelen är inte begränsad till att fånga bilderna av videospel som spelas på enheten, utan också att ta skärmdumpar av spelklipp.

Fungera Spel DVR låter dig spela in spel i bakgrunden. Den ligger på spel(Game Bar) paneler där det finns knappar för att spela in spel och ta skärmdumpar med funktionen Spel DVR . Men det kan sakta ner din spelprestanda på grund av videoinspelning i bakgrunden.

Inaktivera Game Bar och Game DVR

Windows 11

Högerklicka först på ” Start(Börja på aktivitetsfältet(Aktivitetsfältet) och välj ” inställningar(Inställningar)” från listan över visade alternativ. Alternativt kan du använda kortkommandot Win+I

Välj sedan ” Spel(Gaming)” i sidofältet till vänster.

Utöka titeln när du flyttar till en ny skärm Xbox spelplatta(Xbox Game bar) till höger.

Inaktivera Xbox Game Bar

Med den här knappen på(Öppna Xbox Game Bar med den här knappen på en handkontroll) med din handkontroll, flytta skjutreglaget bredvid “Öppna Xbox Game Bar” till ” Av”.(Av)

På samma sätt, gå tillbaka till skärmen ” inställningar(Inställningar)” och välj ” Ansökningar(Appar)” i sidofältet.

Utöka rubriken ” Applikationer och funktioner(Appar & funktioner) » till höger och hitta posten Xbox Game Bar.

Inställningar för Xbox-spelfältet

När du hittar den klickar du på ” Meny”, välj ” (Meny)Ytterligare(Avancerade alternativ”.

Xbox Game Bar Aldrig

Under den nya skärmen, scrolla ner till rubriken ” Bakgrundsappbehörigheter(Bakgrundsappbehörigheter)” och välj ” Aldrig(Aldrig)”.

RÅD. Mer om (TIPS:) av Xbox Game Bar i Windows 11 kan läsas här.

Windows 10

Inaktivera spel-DVR

Håll musen över “Startknapp(Startknapp) ” och klicka på den för att expandera menyn. I den utökade menyn väljer du ” Alla applikationer(Alla appar)”. Den finns i slutet av menyn. Klick(Klick) ” Alla applikationer(Alla appar)” och bläddra tills du hittar posten Xbox. När du har hittat den, tryck på knappen. När du uppmanas, anslut till Internet(Internet).

Sedan när skärmen visas Xbox hitta de tre horisontella linjerna i det övre vänstra hörnet av skärmen Xbox – hamburgermeny och klicka på den. Scrolla nu ner för att hitta parameter(Inställningar) “Inställningar”.

Klick (Klick)inställningar(Inställningar) . _ Under rubriken ” inställningar(Inställningar) » Tre separata alternativ visas. Välj Spel DVR(Spel DVR) .

Du bör kunna se ett skjutreglage som indikerar läget PÅ spela in spelklipp och ta skärmdumpar med Game DVR. (Spela in spelklipp och ta skärmdumpar med Game DVR) Skjut den till ” Av(Av) .” för att stänga av inspelningselementet Spel DVR .

spela in-spel-klipp-xbox

Inaktivera(sväng) Xbox DVR genom registerredigerare(Registerredigeraren)

Kör regedit för att öppna Registereditorn och navigera sedan till följande registernyckel:

HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\GameDVR

Högerklicka AppCaptureEnabled och ställ in ett värde för det 0 . Värdet 1 aktiverar det, medan 0 inaktiverar det.

Gå sedan vidare till nästa nyckel:

HKEY_CURRENT_USER\System\GameConfigStore

Högerklicka GameDVR_Enabled och ställ in ett värde för det 0 . Värdet 1 aktiverar det, medan 0 inaktiverar det.

Fungera Spel DVR i Windows 11/10 är aktiverat som standard, så att du enkelt kan dela den tagna skärmen på ett populärt socialt nätverk eller spara den lokalt på din PC. Så snart du inaktiverar den här funktionen kommer alla genvägar att sluta fungera. Men om du inte behöver det, eller om du har problem med prestanda när du spelar, kan du stänga av det och se om det hjälper.

Vad är Xbox Game Bar till för?

Xbox Game Bar i Windows är en speciell funktion för att fånga video och skärmdumpar medan du spelar PC-spel. Om det är aktiverat behöver du bara trycka på när du spelar Win+G på tangentbordet för att öppna Xbox spelplatta(Xbox Game Bar) och ta en skärmdump.

Är Xbox Game Bar bra?

spelbar är en gratis inbyggd skärmdumpsapp. Den har de grundläggande funktionerna du behöver för att fånga eller spela in din skärm medan du spelar. Det har dock en nackdel – du vet aldrig om du spelar in förrän spelsessionen är över.

Se det här inlägget om du får felmeddelandet “Kan inte spela in just nu eller det finns inget att spela in”.

Du kan använda Game DVR-funktionen i Xbox-appen i Windows 10 för att spela in videor av ditt PC-spel och ladda upp dem till vilken social webbplats som helst, enkelt via appens Game Βar. Vi har sett hur man använder Game DVR i Windows 10, låt oss nu se hur man inaktiverar Spel DVR av xbox appWindows 11/10, om du inte har något behov av det. Mot slutet av det här inlägget kommer vi också att visa dig hur du stänger av Xbox DVR via registerredigeraren.

Du kan poppa uppspelbar” med en enkel genväg, Win+G och få snabb tillgång till spelfunktioner. Funktionaliteten i denna bar är inte begränsad till att fånga bilder som körs på videospel som spelas på enheten utan också att ta skärmdumpar av spelklippen.

De Spel DVR funktionen låter dig spela in ditt spel i bakgrunden. Den ligger på spelbar – som erbjuder knappar för att spela in spel och ta skärmdumpar med hjälp av Game DVR-funktionen. Men det kan bromsa din spelprestanda genom att spela in video i bakgrunden.

Inaktivera Game Bar & Game DVR

Windows 11

Högerklicka först på Start-knappen i Aktivitetsfältet och välj från listan med alternativ som visas där. Alternativt kan du använda tangentbordsgenvägen Win+I för att gå direkt till inställningsfönstret.

Välj sedan från sidopanelen till vänster.

Xbox Game Bar

När du hänvisas till en ny skärm expanderar du rubriken till höger.

Inaktivera Xbox Game Bar

Växla skjutreglaget bredvid positionen.

På samma sätt, gå tillbaka till skärmen Inställningar och välj från sidopanelen.

Expandera rubriken till höger och hitta posten.

Xbox Game Bar-inställningar

När du hittat den, tryck på knappen, välj alternativ.

Xbox Game Bar

Under den nya skärmen, scrolla ner till rubriken och välj alternativet för den.

DRICKS: Du kan läsa mer här om Xbox-spelfältet i Windows 11.

Windows 10

Inaktivera spel-DVR

Navigera med muspekaren till Start-knappen, klicka på den för att expandera menyn. Från den utökade menyn, välj posten ”. Den finns i slutet av menyn. Klicka på Alla appar och scrolla tills du hittar Xbox inträde. När du har hittat den klickar du på knappen. Anslut till Internet om du uppmanas till det.

Därefter, när Xbox-skärmen visas, leta efter de tre horisontella linjerna i det övre vänstra hörnet av Xbox-skärmen – hamburgermenyn och klicka på den. Scrolla nu ner för att hitta inställningar alternativ.

Klicka på inställningar. Under titeln Inställningar visas tre separata alternativ. Välja Spel DVR.

Ett skjutreglage som anger PÅ-läget för Spela in spelklipp och ta skärmdumpar med Game DVR ska vara synlig för dig. Skjut den till Av position för att inaktivera inspelningselementet i Game DVR.

spela in-spel-klipp-xbox

Stäng av Xbox DVR via registerredigeraren

Kör regedit för att öppna registerredigeraren och navigera sedan till följande registernyckel:

HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\GameDVR

Högerklicka AppCaptureEnabled och ställ in dess värde till 0. Värdet 1 aktiverar det, medan 0 inaktiverar det.

Navigera sedan till följande nyckel:

HKEY_CURRENT_USER\System\GameConfigStore

Högerklicka GameDVR_Enabled och ställ in dess värde till 0. Värdet 1 aktiverar det, medan 0 inaktiverar det.

Game DVR-funktionen på Windows 11/10 är aktiverad som standard så att du enkelt kan dela den fångade skärmen på populära sociala medier eller lagra dem lokalt på en PC. Så när du inaktiverar funktionen kommer alla genvägar inte att svara. Men om du inte har något behov av det eller om du möter några prestandaproblem när du spelar spel, kanske du vill inaktivera det och se om det hjälper.

Vad är Xbox-spelfältet till för?

Xbox Game Bar i Windows är en speciell funktion utformad för att fånga videor och skärmdumpar medan du spelar PC-spel. Om det är aktiverat behöver du bara trycka på Win+G på tangentbordet när du spelar ett spel för att öppna Xbox Game Bar och ta en skärmdump.

Är Xbox-spelbaren bra?

The Game Bar är ett gratis inbyggt skärmdumpsprogram. Den har de grundläggande funktionerna du behöver för att fånga eller spela in din skärm medan du spelar spel. Det har dock en brist – du vet aldrig riktigt om du spelar in förrän spelsessionen är över.

Se det här inlägget om du får Kan inte spela in just nu eller Det finns inget att registrera fel.

Relaterade Artiklar

Back to top button