Aktivera DNS över HTTPS i Firefox, Chrome, Edge, Opera, Android, iPhone

Oavsett hur mycket vi anstränger oss för att undvika att bli spårade online, finns det en sak som är svår att undvika – ISP-spårning(ISP-spårning) . Eftersom ingen lag förbjuder internet leverantörer(ISP) att övervaka, inte konstigt att de gör det. Det finns dock en lösning om du vill stoppa dem. I det här inlägget visar vi hur du kan aktivera DNS över HTTPS(aktivera DNS över HTTPS) Firefox , Krom , kant , Opera , Android och iPhone till sluta spåra ISP(stoppa ISP-spårning) .

Vad är DNS över HTTPS

När du anger en webbadress i en webbläsare bestämmer den IP-adressen med hjälp av en tjänst DNS . Detta DNS om inte annat anges, tillhandahålls av din internetleverantör(ISP) . Det betyder att de vet vart du är på väg och vad du gör, vilket gör det mycket lättare att spåra och profilera.

Integritetslösningen som kan stoppa heter DNS genom HTTPS . Den använder samma krypteringsstandard och gör upplösningen DNS genom HTTPS . Det säkerställer att man-i-mitten-attacker förhindras med kryptering. En annan fördel är förbättrad prestanda. Google och Mozilla Foundation började testa versioner DNS genom HTTPS Sedan förra året.

Läsa(Läs):

Blockera ISP-spårning

Medan det hela testas, kan du fortfarande ha det genom att använda Firefox webbläsare. Webbläsaren erbjuder både krypteringsteknik och en krypterad DNS tjänsteleverantör. Det har tecknat avtal med molnflamma att rensa all data som den samlar in och inte tillhandahålla den till andra parter. Mozilla är nära att skriva på ytterligare DNS leverantörer under samma villkor.

ett] Hur att möjliggöra DNS över HTTPS i Firefox

 1. öppna Firefox och klicka på hamburgermenyn eller ikonen med tre horisontella linjer i webbläsarens övre högra hörn.
 2. Klicka på Alternativ för att öppna inställningsfönstret.
 3. Scrolla ner för att hitta ” nätverksinställningar > tryck på inställningsknappen.
 4. Ett popup-fönster för inställningar öppnas anslutningar.(Förbindelse)
 5. Markera rutan längst ned ” Aktivera DNS över HTTPS(Aktivera DNS över HTTPS).

För närvarande den enda tillgängliga leverantören är molnflare(Cloudflare) . Detta är standardleverantören, men när fler alternativ blir tillgängliga kan du ändra den.

2]Aktivera DNS över HTTPS för Chrome

Chrome DNS över HTTPS

Om du vill ha med DoH i vilken webbläsare som helst med molnflamma eller någon av de listade offentliga servrarna DNS genom HTTPS , måste du använda alternativen med webbläsare. När webbläsaren startas med dessa inställningar krypteras först alla förfrågningar. Så här kan du göra det i Krom .

Hitta(Hitta) eller skapa Chrome genväg(Chrome genväg) . Du måste använda denna genväg varje gång du vill använda DoH .

Högerklicka nu på genvägen Krom och välj Egenskaper.

På fliken ” Genvägsflik > Mål » lägg till följande URL i slutet:

--enable-features="dns-over-https<DoHTrial" --force-fieldtrials="DoHTrial/Group1" --force-fieldtrial-params="DoHTrial.Group1:server/https%3A%2F%2F1.1.1.1%2Fdns-query/method/POST

Klick(Klick) ” Spara(Spara)” och kör igen Krom använder samma genväg. Administratörstillstånd kommer att begäras innan några ändringar görs.

Gå till Cloudflare checker (Cloudflare checker) för att se om du använder DNS genom HTTPS.

Om du vill använda någon annan server DoH , det finns mer (mer här) . Så, till exempel, om du vill använda Google DoH , URL – Begärans adress måste vara https://dns.google/dns-query. Texten du behöver lägga till på etiketten Chrome bör vara:(Krom)

--enable-features="dns-over-https<DoHTrial" --force-fieldtrials="DoHTrial/Group1" --force-fieldtrial-params="DoHTrial.Group1:server/https%3A%2F%2Fdns.google%2Fdns-query/method/POST

UPPDATERING(UPPDATERING): Chrome stöder nu officiellt DNS över HTTPS.

Du kommer att se honom in Chrome 83 och senare versioner under Inställningar > Sekretess och säkerhet.”

3] Aktivera DNS(Aktivera DNS) via HTTPS för Microsoft Edge

DNS över HTTPS

Men samma inställningar fungerar inte i kant även om han använder Krom . Alltså Edge-användare(Så Edge) får vänta tills Microsoft inte integrerar det i din webbläsare. Men om du är redo att experimentera kan du aktivera experimentflaggan – säker sökning DNS .

 • Starta Edge och ange edge://flags
 • Hitta säkra DNS-frågor
 • Aktivera flaggan och starta om din webbläsare.

Här är beskrivningen säker DNS-sökning(Säker DNS) : Aktiverar DNS genom HTTPS . När den här funktionen är aktiverad kan din webbläsare försöka använda en säker anslutning. HTTPS för att söka efter webbadresser och andra webbresurser. — Mac, Windows(Windows).

Även om det borde slå på, är jag inte säker på exakt hur det fungerar. Jag skulle råda dig att vara medveten om att han kommer att dyka upp kant men mer information kommer bara att finnas tillgänglig när det kommer till den slutliga eller betaversionen.

Läsa(Läs): Microsoft stöder DNS över HTTPS i Windows 10.

fyra] Konfigurera DNS(Ställ in DNS) via HTTPSAndroid eller iPhone.

aktivera DNS över HTTPS

Majoritet mobilt OS(Mobil OS) uppmanar dig att redigera inställningar DNS. Eftersom du behöver använda molnflamma är det enklaste sättet att installera programmet molnflamma till din smartphone. En enkel strömbrytare ser till att din telefon börjar använda DNS .

Ladda ner appen från version 1.1.1.1 och slå på strömbrytaren för att börja använda krypterad DNS . Därefter kommer allt som har tillgång till Internet att använda tjänsten DNS genom HTTPS . All din trafik kommer att krypteras, vilket skyddar dig från snoops och hackare.

5]Aktivera DNS över HTTPS i Opera

Öppna Opera, gå in opera://flags/#opera-doh i adressfältet och klicka Stiga på för att öppna den här inställningen.

Aktivera DNS över HTTPS i Opera

Från rullgardinsmenyn väljer du ” Ingår(Aktiverad) ” .

Läs mer(Läs nästa) : Varför använda en VPN-programvara också för säkerhet och integritet?

Oavsett hur mycket effekt vi lägger in för att undvika att bli spårad på internet, finns det en sak som verkar svår att undvika — ISP-spårning. Eftersom ingen lag stoppar ISP från att övervaka, kommer det inte som någon överraskning att de gör det. Det finns dock en lösning om du vill stoppa dem. I det här inlägget visar vi hur du kan aktivera DNS över HTTPS i Firefox, Chrome, Edge, Opera, Android och iPhone till stoppa ISP-spårning.

Vad är DNS över HTTPS

När du skriver en webbadress i din webbläsare hittar den IP-adressen med hjälp av en DNS-tjänst. Denna DNS, om inte annat konfigurerats, erbjuds av din ISP. Det betyder att de vet vart du är på väg och vad du gör, vilket gör det mycket lättare att spåra och skapa en profil.

Integritetslösningen som kan stoppa kallas DNS över HTTPS. Den använder samma standard för kryptering och utför DNS-upplösning via HTTPS. Den ser till att hålla man-in-the-midten-attacker på avstånd med hjälp av kryptering. En annan fördel är förbättrad prestanda. Google och Mozilla Foundation började testa versioner av DNS över HTTPS sedan förra året.

läsa:

Blockera ISP-spårning

Medan det hela testas, kan du fortfarande ha det genom att använda webbläsaren Firefox. Webbläsaren erbjuder både krypteringsteknik och en krypterad DNS-tjänstleverantör. Det har tecknat ett avtal med Cloudflare för att rensa all data som den samlar in och inte tillhandahålla den till några andra parter. Mozilla är nära att skriva på ytterligare DNS-leverantörer under samma villkor.

1]Hur man aktiverar DNS över HTTPS i Firefox

aktivera DNS över HTTPS för att blockera ISP-spårning

 1. Öppna Firefox och klicka på hamburgermenyn eller ikonen med tre horisontella linjer i webbläsarens övre högra hörn.
 2. Klicka på Alternativ för att öppna inställningsfönstret.
 3. Rulla till botten för att hitta Nätverksinställningar > klicka på inställningsknappen.
 4. Det öppnar popupfönstret Anslutningsinställningar.
 5. Markera rutan bredvid “.”

Från och med nu, den enda tillgängliga leverantören Cloudflare. Det är standardleverantören, men när fler alternativ dyker upp bör du kunna ändra det.

2]Aktivera DNS över HTTPS för Chrome

Chrome DNS över HTTPS

Om du vill aktivera DoH i valfri webbläsare som använder Cloudflare eller någon av de listade DNS över HTTPS offentliga servrarna, måste du använda parametrar med webbläsarna. När webbläsaren startas med dessa parametrar, krypteras alla frågor först. Så här kan du göra det i Chrome.

Hitta eller skapa en Chrome-genväg. Du bör använda denna genväg varje gång du vill använda DoH.

Högerklicka nu på Chrome-genvägen och välj Egenskaper.

På genvägsfliken > Mål, lägg till följande URL i slutet-

--enable-features="dns-over-https<DoHTrial" --force-fieldtrials="DoHTrial/Group1" --force-fieldtrial-params="DoHTrial.Group1:server/https%3A%2F%2F1.1.1.1%2Fdns-query/method/POST

Klicka på Spara och starta Chrome igen med samma genväg. Det kommer att be om administratörstillstånd innan du gör några ändringar.

Gå över till Cloudflare checker för att veta om du använder DNS över HTTPS

Om du vill använda någon annan DoH-server finns det mer här. Så, till exempel, om du vill använda Google DoH, då bör sökadressen vara https://dns.google/dns-query. Texten som du behöver lägga till i Chrome-genvägen bör vara-

--enable-features="dns-over-https<DoHTrial" --force-fieldtrials="DoHTrial/Group1" --force-fieldtrial-params="DoHTrial.Group1:server/https%3A%2F%2Fdns.google%2Fdns-query/method/POST

UPPDATERING: Chrome stöder nu officiellt DNS över HTTPS.

Du kommer att se det i Chrome 83 och senare under Inställningar > Sekretess och säkerhet.

3]Aktivera DNS över HTTPS för Microsoft Edge

DNS över HTTPS

Som sagt, samma inställningar fungerar inte på Edge även om den använder Chromium. Så Edge-användare måste vänta tills Microsoft integrerar det i sin webbläsare. Men om du är redo att experimentera kan du aktivera en experimentflagga – Säkra DNS-sökningar.

 • Starta Edge och skriv edge://flags
 • Sök efter säkra DNS-uppslagningar
 • Aktivera flaggan och starta om webbläsaren.

Här är beskrivningen för säkra DNS-uppslagningar: Aktiverar DNS över HTTPS. När den här funktionen är aktiverad kan din webbläsare försöka använda en säker HTTPS-anslutning för att söka upp adresserna till webbplatser och andra webbresurser. – Mac, Windows.

Även om det borde aktivera, är jag inte säker på exakt hur det fungerar. Jag skulle föreslå att du är medveten om det faktum att det kommer till Edge, men mer detaljer kommer att finnas tillgängliga först när det kommer till den slutliga eller betaversionen.

läsa: Microsoft stöder DNS över HTTPS på Windows 10.

4]Ställ in DNS över HTTPS på Android eller iPhone

aktivera DNS över HTTPS

De flesta mobiloperativsystem erbjuder dig att redigera DNS-inställningar. Eftersom du behöver använda Cloudflare är det enkla sättet att installera Cloudflare-appen på din smartphone. En enkel switch ser till att din telefon börjar använda DNS.

Ladda ner appen från 1.1.1.1 och slå på strömbrytaren för att börja använda krypterad DNS. Om du gjort det kommer allt som kommer åt internet att använda DNS över HTTPS-tjänsten. All din trafik kommer att krypteras, vilket gör dig säker från snoopers och hackare.

5]Aktivera DNS över HTTPS i Opera

Öppna Opera typ opera://flags/#opera-doh i adressfältet och tryck på Enter för att öppna den här inställningen-

Aktivera DNS över HTTPS i Opera

Välj i rullgardinsmenyn.

Läs nästa: Varför använda en VPN-programvara också för säkerhet och integritet?

Relaterade Artiklar

Back to top button