Akta dig för denna nya SMS-bluff som hotar att stänga av ditt Netflix-konto

Netflix © © Burdun Iliya/Shutterstock

Nej, trots detta hotfulla SMS kommer ditt Netflix-konto inte att blockeras eller stängas av.

En ny nätfiskekampanj som syftar till att stjäla bankuppgifter från de minst vaksamma personerna pågår.

SMS bluff

Vissa användare fick ett textmeddelande på sin telefon som indikerar att det fanns ett problem med faktureringen av deras Netflix-prenumeration. På Twitter berättar en skärmdump som lagts upp av ett mål för bluffen det exakta innehållet i detta meddelande: ” Netflix: utgången av din prenumeration, måste uppdateras absolut före 28/09/2022 », följt av en URL-adress.

Naturligtvis hänvisar länken till en piratsida, och inte till den officiella Netflix-sidan. Detta ber om din personliga information och kräver att du fyller i dina bankuppgifter, förmodligen för att återaktivera prenumerationen.

Det finns variationer i de textmeddelanden som skickas, till exempel: “ Din senaste betalning har avvisats. Hur som helst bör du kunna se att webbadressen inte länkar till den riktiga Netflix-webbplatsen och att telefonnumret som används är ett personligt nummer som streamingplattformen aldrig skulle använda för att kommunicera med sina kunder.

Netflix har en guide till bästa praxis i händelse av ett nätfiskeförsök

Vi kommer aldrig att be dig att ange personlig information i ett e-postmeddelande eller sms “Varnar Netflix genom sitt hjälpcenter. Plattformen tillägger att en betalning under inga omständigheter bör göras från en annan leverantör eller tredje parts webbplats (det finns dock legitima erbjudanden inklusive Netflix från tredjepartspartners, såsom operatörer eller TV-kanalpaket).

Om du har blivit offer eller måltavla för ett nätfiskeförsök råder SVoD-tjänsten dig att meddela dem på e-postadressen [email protected] vidarebefordra det mottagna SMS- eller e-postmeddelandet och sedan radera meddelandet.

Om du har klickat på en länk eller överfört personlig information måste du ändra ditt lösenord, och det för de andra konton som du använder samma lösenord för (vilket måste undvikas). Kontrollera även med din bank om du har angett betalningsuppgifter.

Källor: Thomas Pine, netflix

Relaterade Artiklar

Back to top button