Akasa avslöjar ett externt hölje för M.2 NVMe SSD i USB 3.2

Akasa AK-ENU3M2-07 © TechPowerUp

Och din lilla NVMe SSD i M.2-format
konverteras till en extremt kompakt extern lagringslösning.

Liksom några av sina konkurrenter har tillverkaren Akasa faktiskt bestämt sig för att dra fördel av prestandan hos USB 3.2 Gen 2×2 för att erbjuda en extern box dedikerad till NVMe M.2 SSD:er.

Läs också:
PCIe 5.0 SSD: Kioxia presenterar en modell som kan nå 14 GB/s

Hastigheter upp till 20 Gb/s

Tanken är väldigt enkel: eftersom USB 3.2 Gen 2×2 tillåter hastigheter på upp till 20 Gb/s, varför inte använda denna teknik för att erbjuda extremt snabba externa lagringsenheter?

Akasa AK-ENU3M2-07 © TechPowerUp

För detta har Akasa därför tittat på fallet med NVMe SSD i M.2-format, som idag kan nå hastigheter på runt 7 GB/s, förutsatt att de är anslutna till en PCIe 4.0-port. USB 3.2 Gen 2×2 kommer att begränsa dessa resultat, men gör fortfarande en del bra saker.

Den externa lådan signerad Akasa är gjord av aluminium och fungerar som en stor kylfläns: tillverkaren integrerar en termisk kudde som ska associeras med SSD:n under monteringen, vilket löser ett av problemen med de senaste NVMe SSD:erna: deras uppvärmning.

Monteringen är förenklad och garanteras utan verktyg tack vare användningen av två stora räfflade skruvar. Akasa levererar även en flätad USB-C / USB-C-kabel för att säkerställa anslutningen till PC:n. Boxen bär referensen AK-ENU3M2-07 och bör redan finnas tillgänglig till ett pris av 69,95 euro, ett pris som liknar det för konkurrerande lösningar.

Källa: TechPowerUp

Relaterade Artiklar

Back to top button