AirTag 2 borde komma, men på ett villkor

Apple AirTags test © © Pierre Crochart för Clubic

Att leta efter ett förlorat föremål är aldrig en källa till nöje, snarare tvärtom. Men som tur är lever vi i en tid som förenklar detta. Inom Apples ekosystem har du säkert hört talas om AirTag, en liten enhet som kan hjälpa dig att hitta dina förlorade föremål. Tja, om du väntade på att en ny version skulle ta steget, vet att för tillfället är ingenting säkert ännu …

Kommer det helt hittade tillbehöret för att hitta allt ha rätt till en ny iteration?

“Bröt vanan att förlora allt”

AirTag lanserades i april 2021 och är ett litet tillbehör som gör att du enkelt kan hitta dina förlorade föremål. För att göra detta behöver du bara fästa trackern på till exempel dina nycklar eller lägga in den i plånboken. Genom att öppna “Locate”-applikationen på din iPhone kommer du sedan att kunna upptäcka alla dina personliga tillhörigheter tillsammans med en AirTag. Den erbjuder också olika användbara funktioner, såsom möjligheten att ringa den eller berätta det exakta avståndet till den.

Men mer än ett år efter lanseringen av AirTag har Apple-varumärket hittills aldrig offentligt nämnt möjligheten att lansera en ny generation av sin tracker. Om det sedan dess har fått många uppdateringar skulle frågan om en AirTag 2 för närvarande ställas inom Apple-teamen.

AirTag 2: verklighet, på ett villkor?

Som media rapporterar TechRadar, en berömd Apple-analytiker, vid namn Ming-Chi Kuo, skulle ha fått nys om några rykten om möjligheten att en dag se en ny version av AirTag dyka upp på marknaden. Enligt hans uppgifter, vid den tidpunkt då dessa rader skrivs, är ingenting säkert ännu. Det skulle verkligen bero på tillväxten som Apples tracker kommer att möta under de kommande månaderna.

År 2021 skulle mer än 20 miljoner AirTags ha skickats över hela världen. Och enligt vissa uppskattningar kan enheten nå 35 miljoner i slutet av 2022. Även enligt information som innehas av Ming-Chi Kuo, om denna tillväxt fortsätter, kan AirTag 2 mycket väl och verkligen bli verklighet inom en relativt nära framtid . Detta skulle också vara det enda villkoret för att den senare skulle se dagens ljus.

Om försäljningen av enheten inte har tagit ett fenomenalt språng de senaste veckorna är de åtminstone regelbundna. Dessutom skulle fler och fler användare av Apple-enheter bli medvetna om produktens användbarhet, men också om dess enkelhet när det gäller konfiguration. Från denna observation skulle Cupertino-företaget ha valt att vänta lite längre innan de beslutade sig för att lansera en ny version av AirTag. Tanken är förmodligen att mäta enhetens popularitet på lång sikt.

Om det fortfarande är relativt komplicerat för oss att föreställa oss vad Apple mycket väl skulle kunna tillföra som modifieringar med AirTag 2, behöver vi bara observera noggrant hur försäljningskurvorna för den första generationen AirTag kommer att bete sig över tiden.

Apple AirTags

33,85 €

Läs testet


8

Apple AirTags

  • Enkel användning
  • Ett gigantiskt lokaliseringsnätverk
  • 1 års batteritid och utbytbart batteri

AirTags är de mest “Apple”-produkterna som finns. Dyra jämfört med konkurrenterna, de är också mycket enkla att använda och gör ett enastående jobb med att hjälpa dig hitta dina förlorade föremål. Synd att inköp av tillbehör nästan är obligatoriskt för att verkligen njuta av det.

AirTags är de mest “Apple”-produkterna som finns. Dyra jämfört med konkurrenterna, de är också mycket enkla att använda och gör ett enastående jobb med att hjälpa dig hitta dina förlorade föremål. Synd att inköp av tillbehör nästan är obligatoriskt för att verkligen njuta av det.

Om samma ämne:
Hoppades du på en ny design för AirPods Pro 2? Skam…

Källa: TechRadar

Relaterade Artiklar

Back to top button