AirPods Pro fräsande? Apple förlänger ersättningen med ytterligare ett år

airpods pro bp

Det är en sådan liten rad längst ner i kontraktet som man inte uppmärksammar, men som – för en gångs skull – är ett nöje. Lanserades 2020, utbytesprogrammet för AirPods Pro vid fräsning har tyst förlängts med ytterligare ett år.

En Reddit-användare upptäckte en kortfattad förändring på den officiella sidan dedikerad till reparationsprogrammet: istället för att indikera att den täckte AirPods Pro i två år, är den nu garanterad i tre år.

AirPods Pro utökad garanti © Skärmbild © Apple

När AirPods Pro blir knäckt

Kanske har du redan stött på det här problemet. Jag har själv haft nytta två gånger (!) av ett gratis utbyte av defekta AirPods Pro tack vare programmet i fråga.

Efter flera månaders användning börjar en av de två hörlurarna (alltid den vänstra i mitt fall) visa tecken på svaghet. I det här fallet fräser det; ljudet “knakar” när man lyssnar och ringer. Kort sagt: det fungerar inte längre som det ska. Och det är där “AirPods Pro Sound Service Program” kommer in, som Apple kallar det.

Genom att följa en mycket enkel procedur kan du enkelt byta ut den defekta hörluren. Men programmet gick snart mot sitt slut! Som sidan informerar täcker den AirPods Pro under de två (nu tre, därför) åren efter den första marknadsföringen av produkten. Och AirPods Pro släpptes den 30 oktober 2019, så vi närmade oss deadline på ett farligt sätt.

Jag hoppas dock att jag inte kommer att behöva utnyttja programmet en tredje gång. Och du, har du någonsin bytt ut en defekt AirPod Pro?

Källa: Äpple

Relaterade Artiklar

Back to top button