Airpods Pro 2, minimala ändringar för Apple-hörlurar?

Airpods Pro 2

Det är en virtuell säkerhet: Airpods Pro 2 kommer att släppas i slutet av året. Apples flaggskeppshörlurar, de första Airpods Pro har fått, sedan de släpptes 2019, flera stora uppdateringar (som Spatial Audio). Men allt eftersom tekniken och konkurrenterna går framåt blir behovet av en V2 akut.

Det är svårt att återuppfinna hjulet, varför nyheterna kan vara mer subtila än du tror. Ändå verkar vissa rykten redan intressanta.

En oförändrad form och ett V2-hus?

När det gäller designen skulle Apple uppenbarligen inte vilja ändra det som objektivt sett är mycket effektivt. Airpods 3 har redan antagit samma form (utan spetsarna), så det är inte i morgon som dessa semi-intra hörlurar kommer att överge sin stam.

Omvänt skulle laddningsboxen, enligt 52Audio, som lyfter fram en läckt rendering, presentera betydande nya funktioner. Den första av dessa skulle vara övergången till trådbunden laddning i USB-C och inte längre i Lightning. Detta rykte motsägs dock redan av analytikern Ming-Chi Kuo, som är en vanligtvis pålitlig källa.

Samma fall presenterar, på bilderna som har läckt, ett slags mystisk dubbelskåra. Den här är det inte a priori en plats för ett fäste av remtyp, ett sätt att hänga fodralet utan att associera det med ett skyddande hölje.

En annan rolig punkt är närvaron av hål under fodralet, liknande de som placeras framför smartphonehögtalare. På denna punkt verkar det som att Apple har integrerat en liten givare, som kan återge ljudfrekvenser. Denna nyhet skulle vara en del av förbättringen av Find My-systemet i Airpods Pro 2.

LC3, förlustfri och nytt chip

Mitt i dessa små förfriskningar rör andra rykten mer tekniska punkter. Det mest beständiga är stödet för nya codecs, framför allt LC3. Som en påminnelse utgör denna nya generationens codec grunden för den nya Bluetooth LE Audio-standarden. LC3 har upptäckts i betakod för iOS 16 samt ny firmware för Airpods Max-hörlurarna. Å andra sidan betyder detta inte nödvändigtvis att framtida iPhones eller Airpods Pro 2 kommer att vara LE Audio-kompatibla, eftersom LC3 inte kräver några särskilda hårdvaruförutsättningar.

Airpods Pro 2

Lite främmande, ett andra rykte frammanar integrationen av codec ALAC (Apple Lossless), en förlustfri codec. Den används särskilt på Apple Music-plattformen, för förlustfria och 24-bitars filer. Användningen av en sådan codec i Bluetooth väcker dock många frågor, särskilt kring stabiliteten hos signalen och autonomin hos de riktade produkterna. Apple föredrar generellt användarupplevelsen och enkelheten, som inte är särskilt kompatibel med HD-codecs som LDAC eller ALAC, precis.

I centrum för dessa nyheter, som kommer att inkludera en trolig ny version av ANC, kommer en ny version av H1-chipet att användas. Den senare har funnits i Apples universum sedan Airpods 2, det vill säga sedan början av 2019.

Slutligen, ett mer avlägset rykte som kommer tillbaka till varje ny Airpods: en hjärtsensor skulle integreras. Om det är fullt genomförbart i teorin (Samsung-hörlurar har redan integrerat den här tekniken) är det svårt att se att Apple placerar en funktion som skulle kortsluta klockan.

Om samma ämne:
Ny firmware kommer för dina AirPods och AirPods Pro/Max

Källa: 9to5mac

Relaterade Artiklar

Back to top button