AirPods Pro 2: Apple erbjuder äntligen en uppdatering av sina avancerade hörlurar

Apple keynote 2022 © Apple keynote 2022

AirPods Pro 2 är officiella. Mer effektiva, mer autonoma och utrustade med nya funktioner, de kommer säkert att bli en hit.

Den 7 september 2022 höll Apple sin traditionella tillbaka-till-skolan keynote, under vilken den nya iPhone 14, den nya generationen av Apple Watch och AirPods Pro 2 presenterades.

Ett effektivare H2-chip och nya drivrutiner

Nästan tre år efter lanseringen har AirPods Pro därför äntligen rätt till sina efterträdare, som vi har pratat om i mer än ett år nu och som vi trodde skulle komma tidigare. Cupertino-företaget har lyft fram sitt nya H2-chip, som lovar att vara ännu effektivare än H1 från den första generationens AirPods, särskilt när det gäller bandbreddshantering. Tack vare nya drivrutiner förbättrar de trådlösa hörlurarna sin ljudkvalitet och njuter av mer exakt rumsligt ljud som anpassar sig efter passformen i örat.

Apple keynote 2022 © Apple keynote 2022

Naturligtvis finns det en aktiv brusreduceringsfunktion, som Apple tillkännager som dubbelt så effektiv. Den massiva minskningen glöms inte bort, med en ny storlek på tips.

Ett nytt “Adaptive Transparency”-läge är också integrerat och låter dig fortsätta lyssna på ljudet i din omgivning, men ta bort de mest störande. Man kan alltså följa ett samtal, men ljuden från arbete på gatan kommer att minska till exempel.

En kraftig ökning av autonomin

Apple har också ansträngt sig för autonomi. Det nya batteriet och det mer energieffektiva H2-chippet ger AirPods Pro 2 upp till 6 timmars batteritid, en ökning med 33 % jämfört med den första AirPods Pro.

Med laddningsfodralet går autonomin upp till 30 timmar, mot 24 på föregående generation. Dessutom har en högtalare integrerats i laddningsfodralet för att få den att ringa och hitta den lätt. Fodralet kan även laddas med den trådlösa laddningsstationen på Apple Watch.

Apple keynote 2022 © Apple keynote 2022

Pekkontrollerna utvecklas och nöjer sig inte längre med att tillåta uppspelning att pausas. Med AirPods Pro 2 kommer du att kunna öka eller sänka volymen genom detta.

AirPods Pro 2 visas till ett pris av 299 euro. Förbeställningar öppnar den 9 september 2022 kl. 14.00, för tillgänglighet från 23 september.

Källa: Apple Keynote

Relaterade Artiklar

Back to top button