AirPods 3 vs AirPods 2: vad är nytt i programmet?

Apple AirPods 3 © Apple

Igår tillkännagav Apple AirPods 3, och förtydligade sortimentet lite mer trådlösa hörlurar. I motsats till AirPods 2, som bara gav små tillägg, är denna nya cuvée inte snål med nyheter. Men vad skiljer egentligen dessa två modeller åt?

I stort sett kommer denna tredje generation av AirPods mellan AirPods 2 och AirPods Pro när det gäller pris och funktionalitet. Med ett pris som visas på 199 euro är de värda lika mycket som AirPods 2 när de släpptes, med alternativet för trådlös laddning på fodralet. Den andra generationen är fortfarande tillgänglig till försäljning, men priset sjunker till 150 euro. Medan vissa av skillnaderna är uppenbara, som den nya designen, är andra mer subtila…

En reviderad design och ytterligare funktioner

Första skillnaden som vi märker: designen. Med förkortade stjälkar och bredare men gemener är AirPods 3 närmare Pro. AirPods 2 är identiska med den första generationen som släpptes 2017, med långa stjälkar och en form som liknar EarPods. AirPods 3 är också inspirerade av Pro på fodralet som förlorar i höjd vad den vinner i bredd, jämfört med de två första generationerna. Denna design har också fördelen att den håller bättre i öronen än V2:an, som hade en tendens att glida i vissa kroppsformer.

airpods 2
AirPods 3

© Apple

På den funktionella sidan släpper AirPods 3 kontrollerna genom att knacka, till förmån för nypningen av staven, och får möjligheten att vara placerad på samma sätt som AirTags med Apple-applikationen. Slutligen ger de optiska sensorerna plats för hudsensorer som bättre borde kunna känna av om hörlurarna sitter i dina öron, och inte bara på ett mörkt ställe (som dina fickor).

Förbättrad autonomi i alla avseenden

Förutom att vara de första trådlösa hörlurarna från Apple som blev kompatibla med MagSafe (och Qi) trådlös laddning som introducerades med iPhone 12, är AirPods 3 de mest kapabla när det kommer till batteritid, med 6 timmars laddning på hörlurarna och ytterligare 24 timmar i ärendet. En välkommen liten vinst jämfört med sina föregångare, som kunde hålla “bara” 5 timmar på en enda laddning och ytterligare 19 timmar i fodralet.

Apples hörlurar har aldrig stuckit ut för sin ljudkvalitet, och även om de gör sitt bästa för att fixa det borde det inte heller vara fallet med AirPods 3. Ändå, med en adaptiv equalizer, borde de låta klarare, oavsett din kroppstyp. En ny codec, AAC-ELD, kommer att förbättra rösternas klarhet. Tillsammans med rumsligt ljud, som också visas på AirPods 3, borde denna nyhet göra FaceTime-samtal trevligare. För att lyssna drar AirPods 3 också nytta av SBC- och AAC-codec, som redan finns på AirPods 2 tack vare H1-chippet som utrustar de två paren.

En vinst i hållbarhet

Här är en annan punkt där AirPods 3 är överlägsna sina förfäder: hållbarhet. De får, precis som AirPods Pro, IPX4-certifieringen. Det betyder att de är svett- och regntåliga…så länge de inte tappas i en pöl.

Det kommer dock att vara nödvändigt att vara uppmärksam på damm och andra partiklar som alltid kan infiltrera de svåråtkomliga hörnen på små hörlurar. Eftersom AirPods 2 har samma design som den första drar de inte nytta av denna certifiering och är därför känsliga för skador av små mängder vatten.

Källa: Apple

Relaterade Artiklar

Back to top button