Aircall, specialist på företagstelefoni i molnet, ny fransk enhörning

Aircall-telefon © Aircall

Aircalls fjärde insamling, på 120 miljoner dollar, gör företaget, som nu värderas till mer än en miljard dollar, till den 16:e franska enhörningen.

Efter plattformen som specialiserat sig på hantering av säkra kryptovalutaportföljer Ledger, blev Aircall, på onsdagen, den 16:e franska enhörningen. Specialiserat på företagstelefoni i molnet, det New York, Sydney och Paris-baserade företaget har vuxit snabbt sedan det skapades 2014. Den 23 juni formaliserade det sin fjärde insamling (Serie D), ett rundabordssamtal på 120 miljoner dollar som kommer att belöna företagets starka tillväxt och dess internationella framgång.

Läs också:
Med Hybridity and Board Hybrid revolutionerar Klaxoon mötesvärlden (Intervju)

Telefonsamtalet, en svaghet förvandlades till en styrka av Aircall

Om Aircall inte säger något så erbjuder företaget en molntelefonilösning – VoIP för företag -, en lösning som den integrerar i deras olika dagliga verktyg, som Slack, Salesforce, HubSpot, Copper, Microsoft Teams eller Shopify. Röstplattformen, som stödjer mer än 8 500 företag världen över (BlaBlaCar, Cityscoot, etc.), gör det möjligt att klara sig utan en telefonterminal. Tack vare en applikation som är värd i molnet, dirigeras samtalen direkt till företagets anställdas smartphones eller datorer.

Denna nya finansieringsrunda kommer att hjälpa Aircall att nå nya mål och stärka dess internationella utveckling. ” Det betyder också att vi kan fortsätta att utvecklas samtidigt som vi fortsätter att förändra hur människor interagerar i telefonen. sa Olivier Pailhès, medgrundare av företaget, i ett pressmeddelande.

Om användningen av telefonen kunde anses vara “föråldrad” av vissa, såg Aircall en styrka där, genom att koppla telefonen till andra moderna verktyg. Företaget ger företag större datasynlighet i deras teams prestanda genom att synkronisera data och arbetsflöden med alla kommunikations- och övervakningsverktyg som används i den professionella världen idag.

Aircall logotyp © Aircall

Läs också:
Tesla har världens femte kraftfullaste superdator, avsedd att träna AI att köra

Aircall, ett växande företag

Idag genererar Aircall, som mycket snabbt projicerade sig internationellt, som en Klaxoon, 30 % av sin omsättning i USA, 15 % i Frankrike. Företaget, som för närvarande har 450 anställda och siktar på 600 innan årets slut, räknar med en tillväxt på 72% i år. Förra året, även om några av dess kunder, särskilt från turismens värld, drabbades, hade Aircall noterat en tillväxt på 65 %.

Denna fjärde insamling för i alla fall Aircall in i en ny dimension, och in i den allt mindre slutna kretsen av franska enhörningar, genom att bli det sextonde franska företaget som värderas till mer än en miljard dollar. På sociala nätverk gratulerade även ekonomi-, finans- och relanseringsminister Bruno Le Maire företaget och skröt ” ett stort entreprenörsäventyr » och frammana « en ny illustration av dynamiken i French Tech “.

Kom ihåg att president Emmanuel Macron har satt som mål att ha 25 franska enhörningar år 2025.


Relaterade Artiklar

Back to top button