Airbnb kommer att erbjuda avbeställningsförsäkring så att resenärer… inte tvekar längre

airbnb-logo.jpg © Pixabay

Onlineboendebokningsjätten Airbnb kommer att lansera en reseförsäkring som ska hjälpa plattformens kunder att få ersättning.

Konturerna är fortfarande oklara, men Airbnb meddelade officiellt på torsdagen att det skulle vara ” på väg att lansera reseförsäkring ” som särskilt skulle täcka avbokningen, ett fall som inte har varit ovanligt på två år på grund av pandemin. Plattformen underlättar redan återbetalningsprocedurer för resenärer med Covid-19 som tvingas avboka sin vistelse, även om det strider mot en värds avbokningspolicy. Men eftersom krisen påverkar både värdar och resenärer kommer Airbnb att lansera en lösning som kommer att lugna kunderna, samtidigt som de bevarar sina gäster.

I väntan på försäkring erbjuder Airbnb ett stödprogram för resenärer

Denna lösning består av en reseförsäkring, som Airbnb självklart anpassar efter sin aktivitet och till det aktuella sammanhanget. Ställ upp med ett försäkringsbolag som heter ” anses men vars identitet ännu är okänd bör den lanseras under den kommande våren. Tills vidare råder Airbnb fortfarande sina resenärer att teckna en traditionell reseförsäkring utanför sajten, för att undvika obehagliga överraskningar. Från och med i vår kommer därför resenärerna att dra nytta av en intern plattformslösning.

Men under tiden har företagets amerikanska huvudkontor meddelat att det har lanserat ett stödprogram för att avlasta kunder som inte längre skulle kunna behålla sin resa på grund av de olika störningarna kopplade till pandemin, såsom gränsstängningar eller det potentiella karantänkravet .

I händelse av att en gäst avbokar sin vistelse och misslyckas med att få full återbetalning av de förskotterade beloppen, i synnerhet på grund av värdens avbokningspolicy, erbjuder Airbnb att kompensera förlusterna i form av en resa. Värdet på denna kupong kommer att vara cirka 50 % av allt som inte kunde återbetalas av värden.

Retroaktiv tillämpning, men behandling från fall till fall

Inledningsvis kommer Airbnb att förse detta program med ett kuvert på 20 miljoner dollar. Bolaget meddelar att det träder i kraft omedelbart och att det till och med kan gälla retroaktivt för bokningar som angav ett ankomstdatum från den 1eh December 2021, när världen återigen spände sig genom att vidta mer drastiska åtgärder för att begränsa fördrivningen.

Resor som ställs in på grund av gränsstängningar eller andra resestörande åtgärder är berättigade till programmet, lovar det Kalifornien-baserade företaget.

Airbnb förklarar till exempel att om en användare har bokat, i oktober, en vistelse planerad till december i ett land som då är stängt för resenärer, är han berättigad till programmet. Å andra sidan är det inte om han bokar en vistelse i samma land i dag, efter att redan ha blivit informerad om samma åtgärder som vidtagits. Kort sagt, Airbnb kommer att behöva hantera förfrågningar från fall till fall.

Om samma ämne:
Airbnb betalade 93 miljoner euro till franska kommuner 2021, via turistskatten

Källa: Airbnb

Relaterade Artiklar

Back to top button