AfterShokz Aeropex: benledning har satt sina spår

Aeropex © © Aftershokz

L’AfterShokz Aeropex är en hjälm helt utan ljudisoleringsteknik; den producerar inte heller det bästa ljudet för tillfället… Men det hindrar inte att det är en av de mest attraktiva ljudenheterna på marknaden, tack vare användningen av osteofoni. Bara för det kunde vi inte missa det!

Fram till den 24 december öppnar Clubic en ljuddosa åt dig varje dag adventskalender 2021 : möjligheten att upptäcka ovanliga eller praktiska prylar, presentidéer, till sig själv eller för nära och kära.

Osteofoni, även känd som benledning, är ett mekaniskt fenomen av ljudvågsutbredning. Den används särskilt i designen av hjälmar som inte isolerar användaren från omvärlden, och det är precis vad AfterShokz, en av pionjärerna inom området, erbjuder med Aeropex.

AfterShokz Aeropex

139,94 €

Läs testet


7

AfterShokz Aeropex

 • Lätt och bekväm
 • Autonomi
 • IP67 certifierad

Det är obestridligt, Aftershokz har noggrant designat sina senaste benledningshörlurar. Mindre, lättare och effektivare än sina föregångare, Aeropex är utan tvekan ett nytt riktmärke på marknaden.

Det är obestridligt, Aftershokz har noggrant designat sina senaste benledningshörlurar. Mindre, lättare och effektivare än sina föregångare, Aeropex är utan tvekan ett nytt riktmärke på marknaden.

benledning

För att uppfattas passerar ett ljud vanligtvis genom hörselgången, sedan genom trumhinnan innan det överförs till innerörat och slutligen till hjärnan. Men i vissa fall kan ett ljud också överföras från skallbenen till innerörat: detta är benledning.

Detta fenomen förklarar särskilt att vi inte hör vår egen röst som den uppfattas av omgivningen (två samtidiga sändningskanaler för samma ljud: det stör resultatet!)

Aeropex © © Aftershokz

Ett benledningsheadset är utformat för att vibrera tinningarna som vår egen röst skulle göra. Till skillnad från in-ear-hörlurar eller konventionella hörlurar isolerar de sig inte från omvärlden, men de är bekvämare att ha på sig genom att de inte täcker öronen och inte kommer in i hörselgången.

Åtta timmars batteritid

Ultrabeständig och mycket lätt (26 gram), Aeropex kan vara särskilt uppskattad när du utövar sport, i synnerhet, men också för att lyssna på musik samtidigt som du hör vad som händer runt omkring dig. Den styrs med hjälp av tre tangenter som tillåter styrning av ljudlyssning som att ta telefonsamtal.

Dess inbyggda batteri ger teoretiskt upp till åtta timmars batteritid, vilket våra tester bekräftar. Genom att inte trycka upp volymen till mer än 50 % kan du till och med överskrida denna varaktighet med några tiotals minuter. Laddningen tillhandahålls av en proprietär magnetisk kabel som AfterShokz har delikatessen att tillhandahålla i två exemplar, för att inte vara hjälplös vid förlust.

Aeropex © © Aftershokz

Attraktivt som det är, är Aeropex inte det perfekta headsetet. Även om det är den bästa benledningsmodellen som vi har kunnat testa, lider den av en obestridlig brist på bas. Det är ändå en trevlig sportkompis, särskilt tack vare dess IP67-certifiering som gör den resistent mot nedsänkning i 30 minuter på en meters djup.

Om det inte är billigt – dess rekommenderade pris är 170 euro – har Aeropex utmärkt tillförlitlighet och ett mycket bättre ljud än vad konkurrenterna sålde två eller tre gånger billigare erbjuder.

Hitta AfterShokz Aeroplex på Amazon

Eller…

Benledningshörlurar blir allt mindre sällsynta på marknaden. Även om de främst riktar sig till idrottare, är vissa avsedda för professionellt bruk. Detta är fallet med openComm, som också marknadsförs av Aftershokz. Den skiljer sig från Aeropex genom närvaron av en mikrostam som ger ett bättre ljudkvalitet.

Hitta vårt urval av adventskalendern!

Du röstade för det, vi hörde dig: Clubic adventskalender är tillbaka för tredje året i rad. Vi har valt ut originalprodukter åt dig, roliga och ibland passerade under radarn, men som verkar värda intresse för nördarna som sover i dig. Vi har haft dem alla i våra händer, vi har testat dem och vi har älskat dem. Annars skulle vi inte presentera dem för dig…

Och för mer ovanliga presentidéer påminner vi dig om att 2019 och 2020 adventskalendrar fortfarande är online!

 • Vi kände till konsolerna retrogaming handhållen, men ännu inte “nyckelringkonsoler”. Detta är dock idén med FunKey S, som kan efterlikna en Playstation eller en Nintendo 64!
 • Efter år av forskning har den australiensiska startupen Nura kokat ihop Nuratrue, de första hörlurarna riktigt trådlöst utnyttja akustisk otoemission.
 • Att designa och programmera din egen robot har aldrig varit så enkelt och roligt som med ClicBot. Allt utan att skriva en enda kodrad!
 • Det är nu möjligt att njuta av Pixel Art med lätthet med Pixoo Max från Divoom.
 • insta360 Go 2 är den minsta och lättaste actionkameran som finns och har fortfarande exceptionell stabilisering.
 • Fujifilms Instax Link Wide skriver ut foton, men istället för att använda bläck och papper avleder den på ett skickligt sätt gamla goda snabbfilmer!
 • Vad ska man göra med en högteknologisk produkt ur drift? Återvinn det till ett verk att hänga på väggen såklart! Detta är vad Grid Studio erbjuder med sina originalkompositioner.
 • Tillverkade med passion av två pusselälskare, Silver City pusselboxarna från NKD Puzzle är värda en omväg.

Relaterade Artiklar

Back to top button