Aerion Supersonic: dåligt slut på överljudsdrömmen

Han var kallad Aerion Supersonic flygbolaget grundat av miljardären Robert Bass som hade en dröm i byrålådan. Tyvärr har nyheten om honom kommit stängning och därmed även projektet för uppförande av en överljudsjet har kommit till ett dåligt slut. Intressant nog kan det bli ett transportmedel Ultra snabb och enligt vissa rykten också ekologisk. Här är alla detaljer.

Aerion Supersonic stänger sina dörrar: företaget går i konkurs

I fredags kom beskedet att Aerion Supersonic har stängt sina dörrar. Tillsammans med företaget misslyckas till och med drömmen om att göra ett överljudsjet. Det måste inte bara ha egenskaper som kan bryta ner tiderna resa av vilken rutt som helst i himlen, utom hans teknologi kunde också garantera en påverkan på miljön avgjort känsligare än andra flygplan.

Först i mars meddelade Bass att i 2023 skulle inledas där produktion av detta överljudsjet på Aerion Supersonic. Varken två månader senare Bass själv bestämde sig för det avsäga sig till detta lopp. Ingen produktion och ingen start av flygningar för 2027som planerat.

En kalldusch för alla som trodde på detta projekt. Också och framför allt det delstaten Florida, en av de tidigaste supportrarna. Bland annat ska högkvarteret ha legat i Melbourne. Fabriken skulle heta “Aerion Park”Och var det bultande hjärtat hos en projekt värd 300 miljoner dollar som ska omvandlas till en experimentellt produktionscenter. Också stark i nära samarbete med Florida Tech University.

Inget av detta som gick upp i rök på några minuter, bara tillräckligt länge för att Bass skulle meddela att Aerion Supersonic stängdes. Synd förstås, men där ekonomisk kris orsakas av covid-19 och den brist på medel de bestämde obönhörligen detta öde.

Problemet var inte medlemskap, faktiskt skröt Aerion Supersonic förbeställningar från om 10 miljarder dollar. Bland annat av ledande företag inom sektorn ultrasnabb jettransport för ett tiotal passagerare. Missade Resurser och den förtroende av investerare som, trots den ekonomiska krisen inom flygsektorn på grund av Covid-19, beslutat att att riskera och tro det.

Relaterade Artiklar

Back to top button