Adobe Photoshop kommer i ursprunglig version på Mac M1

AdobeM1 © Adobe

Adobe lanseras photoshop i en version optimerad för Apple Silicon M1-chips. Enligt tester utförda av företaget är denna 22.3-version 1,5 gånger snabbare än den som finns tillgänglig på Mac Intel.

Kunder har kunnat välja MacBooks och Mac Minis utrustade med ett M1-chip i flera månader. För att säkerställa en smidig övergång är Rosetta 2-emulatorn ansvarig för att göra applikationerna som ursprungligen designades i x86 kompatibla med ARM-plattformen, ganska effektivt.

Utvecklare uppmuntras dock att tillhandahålla versioner som stöds av M1 Mac-datorer. Idag är det Adobes tur att erbjuda en sådan version av sin Photoshop-mjukvara. Fram till nu har det bara erbjudits i betaversion.

Läs också:
Apple: nya MacBook M1 snabbare än Intel även i emulering med Rosetta 2

En snabbare version av Photoshop för Mac M1

Enligt tester utförda av Adobe fungerar detta på Mac-datorer utrustade med ett M1-chip, vilket gör Photoshop snabbare. Denna version skulle alltså vara 1,5 gånger snabbare än den som fanns på föregående generations system. Företaget säger att denna ökade lyhördhet handlar om ” öppna och spara filer, köra filter och tunga beräkningsoperationer som Content-Aware Fill and Select Subject”.

Adobe specificerar dock att vissa funktioner ännu inte har implementerats i ARM-versionen av Photoshop. Detta gäller särskilt “Inbjudan att ändra onlinedokument”, “Synkronisering av förinställningar” eller knappen som tillåter bilddelning. Företaget lovar att dess team kommer att lägga till dem senare; Under tiden bjuder hon in dem som inte kan leva utan att stanna på Rosetta 2.

Vissa buggar kvarstår också, som problem vid export av SVG-fil. Alla kända buggar listas på denna sida.

Adobe © Adobe

Dessutom har Adobe också introducerat en “Super Resolution”-funktion i Photoshops Camera Raw-modul. Detta gör att du kan ändra storlek på en bild utan att förlora kvalitet tack vare maskininlärning. Den kommer även till Lightroom inom en snar framtid.

Läs också:
Apples M1 Mac-datorer har redan drabbats av skadlig programvara

Två nya funktioner för Photoshop på iPad

Å andra sidan har Adobe också lagt till två funktioner till Photoshop på iPad.

Den första, med titeln “Cloud Documents Version History”, erbjuder, som namnet antyder, en historik över dokument sparade på molnet. Lagringstiden är 60 dagar.

Adobehistory1 © Adobe

Adobehistoria © Adobe

Slutligen, den andra gör det möjligt att lagra molndokument på en iPad och att komma åt dem även i offline-läge.

Adobeipadcloud © Adobe

Källa: Adobe

Relaterade Artiklar

Back to top button