Adobe Photoshop Express Editor recension: den bästa gratislösningen för fotoredigering?

Adobe Photoshop Express är ett gratis verktyg som är tillgängligt samtidigt på webbläsaren och mobilen (iOS, Android och Windows Phone). Det är en komplett plattform för fotoredigering och en lite version av Adobe Photoshop, som har en betald licens. Trots att han är en mer kompakt redaktör än sin storebror, liksom andra fotoredigeringstjänster onlineAdobe Photoshop Express Editor erbjuder många funktioner och en extremt enkel hantering, vilket gör det till en av de mest lämpliga gratislösningarna som är tillgängliga överallt för tillfället.

Verktyg för proffs kan ofta vara särskilt dyra. Bland de bästa fotoredigeringsprogramvaran, låt oss ta den mest kända i sitt slag, Adobe Photoshop: det tar 23,99 € per månad att dra nytta av dess funktioner och kunna installera programvaran på din dator. Alla Adobes kreativa applikationer (med Photoshop, Illustrator, Premiere Pro, Acrobat Pro…) kräver en månatlig betalning på mer än 60€. Av denna anledning granskas förekomsten av gratis onlinetjänster (som inte kräver installation eller nedladdning) alltmer av genomsnittliga användare, som letar efter ett kraftfullt verktyg på området utan att dröja vid det ultimata.

Bland de kostnadsfria onlineredigeringsverktygen är Adobe Photoshop Express Editor, en mer kompakt version av det berömda Photoshop, en av de mest populära tjänsterna. Det är en webbapplikation (finns även på iOS, Android och Windows Phone-mobiler) vars syfte är att redigera, retuschera och modifiera bilder manuellt och av AI direkt via webbläsaren, helt kostnadsfritt.

Adobe Photoshop Express Editor © Adobe
Sammanfattning

Funktioner

Som namnet antyder är Photoshop Express Editor en lätt version av Adobe Photoshop. Genom att göra det erbjuder den några av de mest använda funktionerna i den ursprungliga programvaran, samtidigt som den begränsar dess möjligheter till gratis användare. Således kan vi bestämma 4 huvudfunktioner som erbjuds av denna gratis och onlineversion av tjänsten.

Fotoredigering är huvudfunktionen som tillåts av denna applikation. På Adobe Photoshop Express Editor är det möjligt att ta fram specifika delar av foton, att ändra vissa former eller utseendet på vissa personer. Precis som med Adobe Photoshop Lightroom finns det många förinställda filter och effekter som kan bearbeta en bild på bara några sekunder.

Den avancerade korrigeraren erbjuder möjligheten att ta bort eller till och med duplicera element. Å andra sidan gör en automatisk valfunktion det enkelt att bestämma de områden som ska korrigeras, vilket begränsar potentiella fel. Tanken är att tillåta alla användare som vill eliminera brister, fläckar eller damm som finns på ett foto.

Foton kan även redigeras med avancerade funktioner för att till exempel justera kolorimetri, ljusstyrka, kontrast eller minska brus.

Slutligen är det möjligt att kombinera flera foton och bilder (och därmed skapa fotomontage), med hjälp av ett lagersystem direkt hämtat från Photoshop. Varje användare kan alltså välja upp till 9 bilder och sedan ordna dem efter föreslagna ramar (du kan även justera avståndet mellan bilderna, avrundningen av vinklarna, storleken på huvudramen, etc.). Denna gratis och lite version låter dig också lägga till text, klistermärken, färger men också att ändra bakgrunden på ett foto.

Adobe Photoshop Express Editor Hem © Adobe

Adobe Photoshop Express Editor erbjuder också olika snabba åtgärder som inte kräver något manuellt arbete av användaren. För att göra detta, importera helt enkelt ett foto så att operationen görs av sig själv tack vare en AI. Om du till exempel vill ta bort bakgrunden från en bild kan applikationen göra det själv: du behöver bara importera ditt foto till lämplig snabbåtgärd för att få resultatet omedelbart.

Sammantaget kan Photoshop Express Editor vara mindre funktionsrik än sin betalda storebror, men det är fortfarande en av de mest imponerande och användbara gratis fotoredigeringsapparna som finns.

Kom igång med Photoshop Express Editor

Hanteringen av Photoshop Express Editor är helt klart en av dess främsta egenskaper. Målet med mjukvaran är att erbjuda en enkel och tillgänglig tjänst för alla, även för användare vars kunskap om fotoredigering är begränsad. Så fort du kommer till tjänstens hemsida i dess webbversion visas allt. Det är möjligt att skapa ett nytt projekt enligt dess efterföljande användning: Photoshop Express Editor låter dig skapa en Instagram Story, en publikation på Meta, en affisch, en logotyp, ett flygblad, ett collage, en miniatyrbild …

När du väl har klickat på ett av dessa fördefinierade projekt görs många modeller tillgängliga för användaren så att han kan hämta inspiration från dem för sitt eget skapande. Det är möjligt att lägga till text, bild, former, bakgrund, logotyper eller till och med olika designresurser till projektet tack vare ett lättillgängligt sidofält, för att anpassa det maximalt.

Adobe Photoshop Express Editor © Adobe

Under dess användning erbjuder Photoshop Express Editor en hel massa handledningar (som kan avaktiveras om det behövs) för att låta användaren förstå tjänstens ins och outs allt eftersom han fortskrider i förverkligandet av sitt projekt. Å andra sidan erbjuder applikationen en hel massa mycket praktiska snabba åtgärder som låter dig ändra en bild eller video med bara några klick. Bland dessa snabba åtgärder som genereras av en artificiell intelligens, räknar vi till exempel möjligheten att ta bort en bakgrund på en bild, att ändra storlek på ett foto, att konvertera flera bilder till GIF, att klippa, ändra storlek eller slå samman videor…

När du retuscherar en bild direkt kan du hantera filter, effekter, förbättringar (kontrast, ljusstyrka, mättnad, högdagrar, skugga, värme, skärpa) i ett sidofält till höger om det modifierade fotot, men även de potentiella suddiga effekterna. Verktyget är enkelt att använda, och det faktum att det har färre funktioner än premiumprogram som storebror Photoshop gör det lättare att utforska. Färre alternativ = mer tydlighet.

När det gäller tillgänglighet är Photoshop Express Editor kompatibel med de flesta operativsystem (Windows, Mac OS, Linux), av den enkla anledningen att den är direkt tillgänglig via moderna webbläsare. Applikationen är även tillgänglig via smartphones. Genom att göra det är Photoshop Express Editor ett mycket mer “portabelt” verktyg än den ursprungliga programvaran som den härrör från, Adobe Photoshop. Det är verkligen möjligt att använda den på vilken dator som helst eller vilken smartphone som helst.

Erbjudanden

Adobe Photoshop Express Editor © Adobe

Adobe Photoshop Express är en lätt och gratis version av programvaran Adobe Photoshop. Med andra ord, allt du behöver göra är att skapa ett Creative Cloud-konto för att dra nytta av dess funktioner.

Det är ändå ett Freemium-verktyg: vissa utseenden, filtereffekter och textstilar är avgiftsbelagda även om resten av programmet och många verktyg erbjuds gratis att använda.

Å andra sidan, trots att det är gratis, innehåller Adobe Photoshop Express inga annonser.

Mer erfarna användare som letar efter fler funktioner kan också vända sig till den klassiska Photoshop-mjukvaran, som är tillgänglig för ett månatligt abonnemang på 23,99 €.

Slutsats

Adobe Photoshop Express Editor vänder sig främst till nybörjare som letar efter en gratis, intuitiv och tillgänglig plattform för att använda enkel retuschering på foton. Tack vare sina snabba åtgärder, mallar och projektteman är denna gratisversion lätt att lära sig och kräver inga kunskaper om grafisk design för att kunna utnyttjas till sin fulla potential.

Det är förvisso inte det mest kompletta verktyget på marknaden, men tjänsten är utan tvekan mycket imponerande, intuitiv och komplett jämfört med gratis fotomjukvara för Windows eller macOS. Sammantaget har Photoshop Express Editor allt den behöver för att nå sitt primära mål, som är oinitierade användare eller de som vill redigera en bild snabbt, utan krångel.

Adobe Photoshop ExpressEditor9

Adobe Photoshop Express Editor är ett av de mest flamboyanta alternativen på den kostnadsfria fotoredigeringsmarknaden online. Applikationen är tillgänglig överallt (webb, iOS, Android) och erbjuder de flesta av de mest populära verktygen för att ändra eller förbättra ett foto. Den drar också nytta av ett gränssnitt som är mycket trevligt att navigera i och särskilt lämpligt för användare med begränsad kunskap om grafik. Det är en lätt version av Photoshop som inte har något att avundas mot andra gratis onlineprogram för fotoredigering och/eller applikationer.

Mest

  • Ett mycket komplett gratis verktyg
  • Mycket praktiska snabba åtgärder
  • Ett smidigt gränssnitt
  • Perfekt för nybörjare

De mindre

  • Filter och en del betalt innehåll
  • Mindre komplett och exakt än Photoshop

Funktioner9

Komma igång10

Erbjudande10

Se erbjudandet

Se erbjudandet

Relaterade Artiklar

Back to top button