Adobe introducerar AI-drivna Photoshop Elements och Premiere Elements 2022

Photoshop-Premiere Elements-2022 © Adobe

Några dagar innan du lyfter slöjan om de nya funktionerna i Adobe CC 2022 som är reserverade för proffs, presenterar Adobe innovationerna i sitt konsumentsortiment: Photoshop Elements
och Premiere Elements 2022
.

De två verktygen för kreativa amatörer inom foto och video drar nytta av kraften i Adobes artificiella intelligens: Adobe Sensei. Utgivaren insisterade särskilt på användarvänligheten för dess programvara i allmänhet, och betonade delning på sociala nätverk. Programvaran ärver funktioner från sina Creative Cloud-kusiner.

photoshop-elements2022_launch © Adobe

Photoshop Elements 2022

Lanseringen av Adobes programvara för konsumentredigering förnyas. Användaren börjar inte längre från en tom sida, Photoshop Elements 2022 erbjuder ett sextiotal mål (att producera publikationer för sociala nätverk, att producera utskrifter på papper och föremål, etc.) för att vägleda honom i sin uppgift.

Inför konkurrens från Instagram-filter och spridningen av applikationer introducerar Adobe kreativa stilar från kända artister (Hokusai, Leonardo da Vinci, etc.). Adobe Sensei analyserar originalbilden, identifierar elementen (ansikten, människor, djur, natur) och bearbetar dem, helt eller delvis, för att få en originalåtergivning. Användaren nöjer sig med att justera intensitetsnivån och typen från paletten med ett trettiotal effekter.

photoshop-elements2022_1a © Adobe

För att animera bilder introducerar Photoshop Elements 2022 Live Overlays (överlägg). Trettio bilder (snöflingor, gnistrar, bubblor, etc.) med masker erbjuds. Dra och släpp bara den valda effekten på hans foto så att det förvandlas till ett animerat foto.

Den här funktionen kan användas för att skapa populära filmer, d.v.s. ett foto vars endast en del är animerad, eftersomtäcka över kan fokusera på endast ett område av fotot. För att inte maskera ett ansikte eller ett element av denna dynamiska överlagring, låter ett alternativ dig “skydda motivet”.

photoshop-elements2022_2a © Adobe

Dessutom låter Photoshop Elements 2022 dig enkelt bädda in ett foto i ett område av ett annat foto. Exekveringen är inte sömlös som med Adobe Sensei. Det är nödvändigt att vrida fotot för att det ska sammanfalla med destinationsområdet, rektangulärt eller elliptiskt.

photoshop-elements2022_3a © Adobe

För att passa i synnerhet formaten för varje socialt nätverk lägger Adobes fotoredigeringsprogram för konsumenter till automatisk bakgrundsfyllning. Som på sin storebror Photoshop känner algoritmerna av bakgrunden och återger mönstret för att fylla i det saknade utrymmet. Således låter den här funktionen dig gå från ett 4:3 till 16:9 eller vertikalt till horisontellt foto utan någon manipulation.

photoshop-elements2022_4a © Adobe

Slutligen erbjuder Adobe en funktion dedikerad till våra husdjur. Det minskar inte bara skuggområden, utan eliminerar också kragar och andra koppel.

PSE-Perfect Pet Pics © Adobe

Premiere Elements 2022

Precis som i Photoshop Elements 2022 erbjuder Adobes videoredigeringsprogram för konsumenter att lägga till ett dynamiskt lager (täcka över) på dina videor.

Precis som sin fotokusin börjar Premiere Elements 2022 med 27 guider för att enkelt utföra komplexa redigeringar. Adobe Sensei är fortfarande med i spelet. Vid redigering händer det att vi konfronteras med videor filmade vertikalt. Istället för att exportera med svarta band, beskärs videon automatiskt till motivet. Med andra ord, AI:n upptäcker det viktiga elementet i en sekvens och anpassar det till det valda formatet (16:9, 1:1, 4:5).

premiere-elements2022_launch © Adobe

Premiere Elements 2022 kan också frigöra mörka områden i en video eller tvärtom överexponerade områden. Mindre imponerande, men lika bekvämt, videor är komprimerbara till vilken storlek du vill, för en ladda upp optimerad på sociala nätverk, till exempel.

premiere_elements2022_2a © Adobe

Photoshop Elements eller Premiere Elements 2022 är tillgänglig idag till det offentliga priset på 99,60 euro (perpetual license). För paketet av de två mjukvarorna kommer det att kosta dig 150 euro. Uppdateringar laddas ned automatiskt nu.

Källa: Adobe

Relaterade Artiklar

Back to top button