Adidas: skapade en robot som designar den perfekta skon på drygt en timme

Adidas är ett multinationellt företag som producerar skor, kläder och andra sportartiklar för professionella, amatörer eller, helt enkelt, fritidsaktiviteter. Detta välkända företag deltog i ett projekt som möjliggjorde utvecklingen av en robot som kommer att kunna sy den perfekta skon för fotsvampen på någon timme.

Projektet i fråga kallas Futurecraft.Strung och tillhandahåller användning av Adidas 4D gittersulor och en övre vävda enligt specifikationer funktioner av idrottarens egna fötter av en robot. Skor med gallersula Inte förvisso representerar en nyhet för det multinationella, men företaget kommer närmare och närmare 3d-utskrivning också med hjälp av androider. För att göra detta använder Strung textiltillverkningsprocessen i fotdata Han föddes i idrottares rörelse på ett sådant sätt att varje fiber är placerad med största precision.

Futurecraft.Strung: projektet som kommer att förändra hur Adidas-skor tillverkas för idrottare

Adidas presenterade Strung i slutet av 2020 och med all sannolikhet kommer de första skorna som produceras med denna teknik att kunna komma ut på marknaden redan i slutet av detta år eller som mest under de första månaderna av 2022. Den snurrande roboten kan tillverka överdelen genom att väva handla om 2 000 trådar från högst 10 olika sneakergarn. Den övre innebär användning av röda trådar som indikerar större robusthet och som kommer att koncentreras i hälen, i den centrala delen och i tån. Medan gula fibrer av de övre är mjukare och tjänar till att erbjuda mer flexibilitet och används för vävning av framfoten.

Adidas är säker på att hon kan få roboten att väva in en enda ovandel 45 minuter och ett par hela sneakers på ca en och en halv timme. Det är verkligen ett projekt revolutionerande vilket gör att varje idrottare kan bära perfekt sko för dina sportbehov samtidigt som du förbättrar prestanda samma som idrottaren.

Relaterade Artiklar

Back to top button