Acer presenterar en “miljömedveten” Chromebook, men vad betyder det egentligen?

AcerVero514 © Acer

Mycket elektronik ser ut som engångsprodukter, och det gäller många Chromebooks. Med sin Chromebook Vero 514 spelar Acer kortet för miljöansvar. Den här lilla 14-tumsdatorn är inte begränsad till att använda återvunnet material, utan förlitar sig också på en god nivå av reparerbarhet.

Enligt företagets pressmeddelande är det verkligen enkelt “ att uppgradera, reparera, demontera och återvinna “. Dessa egenskaper skulle ge det ett ganska lågt ekologiskt fotavtryck eller, minstbättre än många av sina konkurrenter.

Fördelen med plast är att vi nu hittar mycket av det i haven

Till att börja med, när det kommer till material som används, använder denna Chromebook över 30 % Post-Consumer Recycled (PCR) plast på chassit och bildskärmsramen och 50 % på tangenterna och högtalarna. Pekplattans yta är, precis som Microsofts Ocean Plastic Mouse, helt gjord av plast som återvunnits från haven. Observera att chassit inte är målat, återigen av ekologiska skäl.

AcerVero514 © Acer

Detta är numera ganska vanligt, men förpackningen är också mer miljövänlig. Vi hittar alltså en formgjuten massaförpackning gjord av olika fibermaterial såsom återvunnet papper, kartong eller andra naturfibrer.

En mycket mycket vågad ekologisk handling: användningen av standardskruvar!

Acer har gjort några andra ändringar i sin dator för att minimera dess miljöpåverkan. När det gäller uppgradering och rivning är detta begränsat till användningen av standardskruvar, som ska underlätta reparationer och/eller RAM- och lagringsuppgraderingar. Företaget tillkännager också en 99% återvinningsbar skärm. Slutligen är det meningen att denna Vero 514 Chromebook ska klara några stötar och fall och den uppfyller MIL-STD 810H-standarden.

För resten av specifikationerna drivs den här datorn av en 12-tums Intel Core i7-processor.e generation (Alder Lake). Acer anger dock inte vilken. Den kommer med upp till 16 GB LPDDR4x och en ultrasnabb PCIe Gen4x4 NVMe M.2 SSD upp till 512 GB. En stabil konfiguration för en Chromebook.

Du kommer att kunna förvärva den här maskinen från november i Europa, mot summan av 599 euro: ett ganska högt pris för en Chromebook. Men skulle det vara rätt pris att betala nu?

Källor: PR Newswire, Acer

Relaterade Artiklar

Back to top button