AAEON lanserar det minsta kortet för att integrera en Intel Core i5/7/9-processor

AAEON från nästa-TGU8 © AAEON

När vi tänker enkortsdatordet är trott Raspberry Pi utan minsta tvekan. Namnet omfattar dock andra saker.

A enkortsdator är, som namnet antyder om du är lite engelsktalande, en komplett dator (processor, minne, in-/utgångar) på en enda tryckt krets. Dess mest kända exempel är Raspberry Pi, men AAEON har utmanat sig själv i detta avseende.

En stor låda med tändstickor…

Dotterbolag till ASUS, det taiwanesiska företaget AAEON, har i praktiken begränsat sig till ett kort i Raspberry Pi-format, med andra ord 84 x 55 millimeter. En klassisk storlek för en enkortsdatormen med en distinkt olika uppsättning komponenter.

AAEON från nästa-TGU8 © AAEON

I själva verket, i hjärtat av maskinen, hittar vi inte de klassiska ARM-processorerna, utan en Intel-processor på 11e generation även känd som Tiger Lake. AAEON påpekar att tre versioner av dess kort kommer att finnas tillgängliga beroende på vilken processor som väljs.

Således kommer “next-TGU8” – det här är namnet på kortet – att kunna erbjuda en Core i7-1185G7E (4 kärnor/8) trådar1,8 GHz och upp till 4,4 GHz), men också en mer blygsam Core i5-1145G7E (4c/8t, 1,5/4,1 GHz), eller till och med Tom Thumb of the range, en Core i3 -1115G4E (2c/4t, 2,2) /3,9 GHz).

… till ” kryssaren eldkraft »

Som du kan föreställa dig kommer integrationen av en sådan processor – även om det “bara” är Core i3 – sannolikt att öka kortets prestanda och för gott mått påpekar AAEON att 16 GB LPDDR4X tillhandahålls i tillägg till en M.2 2280-kontakt.

AAEON från nästa-TGU8 © AAEON

Next-TGU8 har en Wi-Fi- och 4G-modul förutom att integrera en PCIe 3.0 x4-kortplats genom en stigare (fjärrkontakt). Grafiklösningen anförtros processorn och det hela kompletteras av två RJ45 1 GbE-portar, två USB 3.2 Gen 2, fyra USB 2.0 och två skärmportar (1x eDP, 1x HDMI 1.4b).

AAEON tror att dess lösning kommer att ha tillämpningar i världen av artificiell intelligens och robotik. Om produktsidan redan är online på AAEON-webbplatsen verkar kortet inte vara till försäljning ännu.

Källa: TechPowerUp

Relaterade Artiklar

Back to top button