900 anställda permitterade live via Zoom

Vishal Garg

VD:n för bolånestartupen Better.com, Vishal Garg, sade upp i början av december cirka 900 anställda i det blomstrande företaget på ett ganska okonventionellt sätt: anställda fick reda på sin avgång tvingad genom ett möte Zoom
.

Stupor, oförståelse och ilska var de ganska logiska reaktionerna från alla dessa personer som avskedas strax före jul från ett företag som förberedde sig för att gå ut på börsen.

Massuppsägning

Om du är på det här samtalet, är du en av den oturliga gruppen som blir uppsagd. Dina funktioner slutar här och nu “. Detta är orden från den kontroversiella och nyblivna miljardären Vishal Garg, vd för Better.com (den sistnämnde anklagades i en utredning av sajten Daily Beast
bedrägeri, våldsam och giftig förvaltning och att ha betalat ut miljontals dollar i aktieoptioner till en viktig chef i företaget). Mannen avskedade därför massivt 900 personer i ett slag, online och under tak, eller 9 % av företagets arbetsstyrka enligt en talesperson.

Förutom våldet i processen, filmad och sedan lagt ut på YouTube (videon har sedan raderats), det som chockade i den här historien är att VD:n bara uttryckte sina känslor för honom och sa att han Det var väldigt svårt för honom att lägga sig. av så många människor. “ Det är andra gången i min karriär som jag gör det här och jag vill inte göra det. Förra gången grät jag; den här gången hoppas jag bli starkare “. Ingen hänsyn till de anställda som sedan bara förlorat sina jobb.

Ett slag, särskilt eftersom företaget nyligen fick en investering på 750 miljoner dollar från Soft Bank för att hjälpa det att bli börsnoterat mycket snart.

Källa: Vice

Relaterade Artiklar

Back to top button