9 bästa musikappar för iPad

Apple iPad (Apple iPad) är ett fantastiskt verktyg för nästan allt du kan tänka dig. Detta kan till och med innefatta skapande och produktion av musik. Även om iPad kanske inte är lika kraftfull som en avancerad PC, är dess kraft obestridlig, och i kombination med dess portabilitet är den det perfekta tillägget till alla musikers repertoar.

Det finns många musikappar där ute, så om du letar efter några att ladda ner, nedan är en lista över några av de bästa iPad-musikapparna du kan hitta på App Store .

Även om det kan verka förvånande, garage Band är ett mångsidigt och kraftfullt musikproduktionsprogram. Det bästa är att det är gratis och du kanske redan har laddat ner det på din iPad. Den var skapad Äpple som en gratis resurs för musiker och har mycket att erbjuda.

Garageband fönster

Applikationen har ett brett utbud av mjukvaruverktyg som du enkelt kan skapa musik med. Om du inte har DAW (Digital Audio Workstation) av högre klass, detta program är bra för nybörjare.

Du(Börjar) spela gitarr men har ingen stämmare än? Tja, om du har en iPad har du redan en tuner. Musik app GuitarTuna för(GuitarTuna) iPaden hjälper dig att stämma din gitarr till standardstämning och tillhandahåller även flera spel du kan spela för att stärka dina kunskaper om noter.

Logotyp för gitarr tonfisk

Förutom gitarren kan du också använda appen för att stämma din ukulele eller bas. Den fungerar väldigt bra som tuner och kan hjälpa dig att lära dig att stämma på gehör.

Animoog [недоступно в некоторых странах или регионах]

Moog är ett företag som gör professionell synthesizer-mjukvara och nu har de även en app för din iPad. Han jobbar för Anisotropisk synthmotor skapas Moog .

Animog skärm

Det finns många olika ljudförinställningar inne i appen och om du behöver fler finns det expansionspaket som du också kan använda i Animoog .

Om du har letat efter en bra synthesizer-app är den här appen högt ansedd av proffs och kommer att ge dig många verktyg att arbeta med.

Steinberg Cubase – populärt DAW men nu har samma företag också skapat en kraftfull app som du kan använda på din iPad som heter Steinberg Cubasis 3 . Även om det är en mobil enhet är det en fullt fungerande DAW med allt du behöver för att skapa dina egna spår.

Cubasis 3 fönster

Den här iPad-musikappen är lite dyrare för $49,99, men om du vill ha en full professionell DAW som du kan ta med dig överallt, Steinberg Cubasis 3 kommer inte att svika dig. Det finns många förinställningar redan tillgängliga i appen, så du kan börja skapa direkt.

Lär dig spela piano eller vill ha en app som låter dig spela piano när du är på språng? Chordana Play ger dig ett mobilt piano som du kan spela låtar på. Det finns 50 låtar i appen, eller så kan du importera dina egna MIDI filer.

Chordana Play meddelande

Det fantastiska med den här appen är att du behöver använda mer än bara pianot på skärmen. Du kan även ansluta ett fysiskt tangentbord via USB – anslutning. När musiken spelas visas noterna på skärmen i realtid, så att du kan spela med och lära dig.

Ansökningar(Appar), som låter dig leka med samplingar och skapa dina egna beats, är fantastiska verktyg för att generera idéer till nya musikstycken. iMaschine 2 är perfekt för detta, så att du kan skapa grundläggande spår genom att placera anteckningar där du vill ha dem med tangenterna i appen.

iMachine 2 bilder

Om du vill skapa dina egna prover i applikationen kan du spela in dem och använda dem som du vill när du skapar musik (skapa din musik) . Det är inte en av de mest professionella produktionsapparna, men det är bra för att ta en idé och skriva ner den.

Att plocka upp en gitarr kan vara svårt i början. Och om det inte finns någon att lära dig kan det verka omöjligt. Yousician är som din personliga lärare som lyssnar medan du spelar och guidar dig.

Yusik annons

Musikappen för iPad har också massor av lektioner för dig att leka och lära dig med. Dessutom fungerar applikationen även med andra instrument som piano, bas eller ukulele. Om du vill kan du också ta lektioner genom appen med riktiga lärare. Du kan starta Yousician med en gratis provperiod och sedan välja en prenumerationsplan för att fortsätta lära dig.

Metronomer är en viktig del av alla musikers arbete och den här appen ger dig en helt anpassningsbar metronom som du kan använda för alla typer av musikaliskt arbete. Du kan välja mellan 35 olika taktarter, så oavsett vad du spelar kan du alltid hålla dig i tid. Du kan också välja ett tempo från 10 till 800.

Förutom metronomfunktionen erbjuder den också en setlista där du kan lägga till dina låtar och spara olika metronomförinställningar för var och en av dem. Oavsett vilken uppgift du gör, Tempo kan anpassa sig efter dina behov.

Kanske behöver du lära dig eller fräscha upp lite musikteori? Ansökan öronmästare hjälper dig att göra det rätt på din iPad. Du kan lära dig att känna igen toner på gehör och lära dig att synläsa samt träna rytm.

EarMaster-skärm

Med flera olika musikteorikurser kan du börja från början och lära dig allt du behöver veta. Du kan använda denna applikation gratis och få de första 20 lektionerna av kursen för nybörjare, identifiera intervaller och identifiera ackord. Det finns flera köp i appen för att få tillgång till ännu mer musikteori- och övningslektioner.

Apple iPad är ett fantastiskt verktyg för nästan allt du kan tänka dig. Detta kan till och med inkludera musikskapande och produktion. Även om iPad kanske inte är lika kraftfull som en avancerad PC, är dess kraft inget att håna, och tillsammans med dess rörlighet gör den till ett utmärkt komplement till alla musikers repertoar.

Det finns massor av musikappar där ute, så om du letar efter några att ladda ner, nedan är en lista över några av de bästa musikapparna för iPad som du kan hitta i App Store.

Någon som knackar på ett virtuellt trumset på en iPad

Även om det kan vara överraskande, är Garageband ett mångsidigt och kraftfullt musikproduktionsprogram. Det bästa är att det är gratis, och du kanske redan har det nedladdat på din iPad. Den gjordes av Apple som en gratis resurs för musiker, och den har mycket att erbjuda.

Garagebandsfönster

Det finns ett brett urval av mjukvaruinstrument tillgängliga i appen som du enkelt kan skapa musik med. Om du inte har en avancerad DAW (digital audio-arbetsstation) att arbeta med är det här programmet bra för nybörjare.

Börjar du spela gitarr, men har ingen stämmare än? Tja, om du har en iPad har du redan en tuner också. Musikappen GuitarTuna iPad hjälper dig att stämma din gitarr till standardstämning, samt tillhandahålla några spel du kan spela för att stärka din kunskap om noter.

GuitarTuna logotyp

Förutom gitarren kan du även använda appen för att stämma en ukulele eller bas. Den fungerar väldigt bra som tuner och kan hjälpa dig att lära dig att stämma på gehör också.

Animoog [not available in certain countries or regions]

Moog är ett företag som skapar professionell synthesizer-mjukvara, och nu har de även en app för din iPad. Den drivs av Anisotropic Synth Engine, skapad av Moog.

Animoog skärm

Inuti appen finns många olika ljudförinställningar, och om du behöver fler finns det expansionspaket du kan komma att använda i Animoog också.

Om du har letat efter en bra synthesizer-app är den här högt rankad bland proffs och kommer att ge dig massor av verktyg att arbeta med.

Steinberg Cubase är en populär DAW, men nu har samma företag även skapat en kraftfull du kan arbeta på från din iPad, kallad Steinberg Cubasis 3. Trots att den finns på den här mobila enheten är det en fulldriven DAW med allt du behöver för att producera dina egna spår.

Cubasis 3 fönster

Den här iPad-musikappen är lite på den dyrare sidan, för $49,99, men om du vill ha en komplett, professionell DAW som du kan ta med dig vart du än går, kommer Steinberg Cubasis 3 inte att svika dig. Den har massor av förinställningar tillgängliga redan i appen så att du kan börja skapa direkt.

Lär dig spela piano eller vill ha en app där du kan använda pianot när du är på språng? Chordana Play ger dig ett mobilt piano där du kan spela låtar. Appen har 50 låtar inkluderade i den, eller så kan du importera dina egna MIDI-filer.

Chordana Play-annons

En fantastisk funktion med den här appen är att du inte bara behöver använda pianot på skärmen. Du kan också koppla in ditt fysiska tangentbord via en USB-anslutning. När du spelar musik visas noterna i realtid på skärmen så att du kan spela med och lära dig.

Appar som låter dig leka med samplingar och skapa dina egna beats är fantastiska verktyg för att generera idéer till nya musikstycken. iMaschine 2 är perfekt för detta, så att du kan skapa grundläggande spår genom att placera anteckningar där du vill ha dem med hjälp av knapparna i appen.

iMaschine 2 bilder

Om du vill göra dina egna samplingar i appen kan du spela in dem och du kommer att kunna använda dem som du vill när du skapar din musik. Det är inte en av de mer professionella produktionsapparna, men det är bra för att få en idé där ute och spela in.

Att ta upp gitarren i början kan vara svårt. Och om du inte har någon att lära dig kan det kännas omöjligt. Yousician är som din egen personliga lärare, lyssnar medan du spelar och ger dig tips.

Yousician annons

Det finns också massor av lektioner i iPad-musikappen som du kan leka med och lära dig. Appen fungerar också för andra instrument som piano, bas eller ukelele. Om du vill kan du också ta lektioner genom appen med riktiga lärare. Du kan starta Yousician med en gratis provperiod och sedan välja en prenumerationsplan för att fortsätta ditt lärande.

Metronomer är en integrerad del av alla musikers verk, och den här appen ger dig en helt anpassningsbar som du kan använda för alla typer av musikarbete. Du kan välja mellan 35 olika taktarter, så oavsett vad du spelar kan du alltid hålla takten. Du kan också välja mellan ett tempointervall på 10 till 800.

Förutom metronomfunktionen erbjuder den också en setlista där du kan lägga till dina låtar och spara olika metronomförinställningar till var och en. Oavsett vilken uppgift du gör kommer Tempo att kunna anpassa sig efter dina behov.

Kanske behöver du lära dig eller fräscha upp lite musikteori? EarMaster-appen hjälper dig att göra detta direkt på din iPad. Du kan lära dig själv att identifiera noter på gehör och lära dig synläsning samt rytmövning.

EarMaster-skärm

Med flera olika musikteorikurser kan du börja från början och lära dig allt du behöver veta. Du kan använda den här appen gratis och få de första 20 lektionerna av nybörjarkursen, intervallidentifiering och ackordidentifiering. Det finns flera köp i appen också för att få tillgång till ännu fler musikteorilektioner och övningar.