8 bästa webbplatser för opartisk valbevakning

I USA (Förenad) stater(Stater) kan vara svårt att hitta opartiska politiska nyheter och valbevakning, även om en Pew Research-undersökning från 2018 av Pew Research fann att 78% av de tillfrågade i USA anser att “nyhetsmedia aldrig bör gynna ett politiskt parti framför ett annat.

Många så kallade “nyhets”-organisationer försöker inte ens dölja sin partiskhet mot den ena eller andra änden av det politiska spektrumet. Det är dock möjligt att hitta någorlunda opartisk, opartisk valbevakning om man vet var man ska leta. Här är åtta bra webbplatser för saklig och (kanske) opartisk valbevakning.

PolitiFact – förfadern till alla webbplatser för att kontrollera politiska fakta. PolitiFact, ägt av en ideell organisation Inleda(Poynter Institute) Forskning massmedia (Media studier)Pekare(PolitiFact), beskriver sig själv som “en opartisk faktakontrollwebbplats dedikerad till att ta reda på sanningen om amerikansk politik.”

Du kan se deras senaste valbevakning, kolla in de senaste faktacheckarna från Truth-o-Meter, från sanning till hot pants, se styrkort om specifika frågor som immigration eller skatter och hitta betygsblad för specifika personer.

PolitFact är transparenta med deras finansiering och metodik och förklarar i detalj hur de väljer vilka anspråk som ska kontrolleras och hur betyg bestäms. Detta är tecken på opartisk rapportering. Kolla också in deras utlöpare, PunditFact, som tillhandahåller liknande faktakontroll för mediepersonligheter.

FivethirtyEight.com (uppkallad efter antalet väljare i Elektorskollegium(Electoral College)) är idén från en statistiker Nate Silver(Nate Silver), som förblev webbplatsens chefredaktör efter en rad ägarbyten.

Det här är en bra sida för en opartisk analys av politiska opinionsundersökningar. Även om det har breddat sitt fokus till att inkludera ämnen utanför valen, såsom sport och vetenskap, är det fortfarande en populär sida för att lära sig vad resultaten av dessa politiska händelser verkligen betyder. Vidare, FiveThirtyEight tillhandahåller rådata och kod om vissa ämnen och uppmuntrar läsarna att skapa sina egna berättelser och visualiseringar.

Ballotpedia är ett “digital uppslagsverk över amerikansk politik och val.” Tycka om PolitiFact , Ballotpedia är en ideell organisation vars uppdrag är utbildning och neutralitet. Du kan hitta information om nationella, statliga och lokala val, inklusive kandidatprofiler, politiska positioner, valnyheter och röstinformation.

Du kan även prenumerera på deras olika nyhetsbrev som t.ex Daglig bryggning från Ballotpedia, ett kort e-postmeddelande som skickas ut varje morgon som sammanfattar dagens viktigaste politiska händelser.

Factcheck.org är den tredje ideella organisationen på vår lista. Tycka om PolitiFact , FactCheck.org övervakar “den faktiska riktigheten av vad stora amerikanska politiska aktörer säger i form av TV-annonser, debatter, tal, intervjuer och nyhetssändningar.”

Du kan bläddra i dem efter månad, person, nummer eller plats, eller prova att läsa deras Debunking False Stories Archives. ( FactCheck.org är en av flera organisationer som arbetar med Facebook ovan flagga och avslöja felaktig information på sociala medier.) Du kan till och med skicka in en fråga genom deras “Fråga faktacheck”-funktion.

Pengar spelar roll. Om du vill hålla reda på pengar(följ pengarna)(följ pengarna), bäst att börja med Federal valkommission(Federal Valkommission) FIC(FEC) ). Även om det är en offentlig institution, FEC är “en oberoende regulator med uppgift att administrera och upprätthålla federal lag om kampanjfinansiering.”

Har du någonsin undrat hur mycket pengar presidentkampanjen samlar in, vad de spenderar pengarna på eller hur mycket pengar de har just nu? FEC kan berätta för dig.

En annan bra ideell, partipolitiskt obunden webbplats värd att besöka är OpenSecrets.org . OpenSecrets.org hanteras Centrum(mitten) Operationell politiker(Responsiv politik), håller koll(OpenSecrets.org) “pengar i amerikansk politik och dess inverkan på val och offentlig politik.”

Ett av deras mål är att “avslöja oproportionerligt eller otillbörligt inflytande på allmän politik.” Använda sig av(Använd) den här webbplatsen för att ta reda på hur pengar spelar en roll i kampanjer, super- PACKA(PAC) och lobbyverksamhet. Du kan också utforska medlemmarnas privatekonomi kongressen(kongressen), presidenten, vicepresidenten och andra medlemmar av presidentens administration.

VoteSmart.org tar opartiskhet på allvar. De säger: “De flesta av oss är inne Rösta smart inte betalar, och de som gör det får bara minimilönen för att täcka levnadskostnaderna. Vi kommer inte att acceptera finansiering från företag, PAC(PACs) eller någon organisation som stödjer eller motsätter sig kandidater eller frågor. Dessa ansträngningar kommer att finansieras av dig och andra amerikaner(amerikaner) eller kommer inte att finansieras alls.”

Ange kandidatens namn i sökfältet Rösta smart , och välj sedan att se kandidatens biografi, röstningsresultat, ståndpunkter i nyckelfrågor, rekommendationer och betyg, tal eller finansiering. Om du vill kan du också registrera dig för My VoteSmart, välja de kandidater du vill spåra och få ett dagligt e-postmeddelande med all ny information som RöstaSmart lär dig om denna person.

Den sista posten på vår lista, AllSides.com menar att “opartiska nyheter inte existerar.”

Istället för att sikta på neutral valbevakning, AllSides.com strävar efter att “förse människor med information och idéer från alla sidor av det politiska spektrumet så att de bättre kan förstå världen – och varandra.” Besök(Besök) den här webbplatsen för att se nyheterna organiserade i tre kategorier: nyheter till vänster, nyheter från centrum och nyheter till höger.

Du kan också hitta dem mediabias betyg(Media Bias Ratings), som “hjälper dig att enkelt identifiera olika synvinklar så att du kan få hela bilden och tänka själv. ” Sök(“Sök) på en fråga eller kolla in deras ordbok, som diskuterar hur människor med olika politiska övertygelser definierar en viss term eller fråga.

Det kan vara svårt att hitta opartiska politiska nyheter och urvalstäckning i USA, även om en undersökning från 2018 av Pew Research visade att 78 % av de tillfrågade i USA anser att “nyhetsmedia aldrig bör gynna ett politiskt parti framför ett annat.”

Många så kallade “nyhets”-organisationer försöker inte ens dölja sin partiskhet mot den ena änden av det politiska spektrumet eller den andra. Ändå är det möjligt att hitta någorlunda opartisk, opartisk valbevakning om du vet var du ska leta. Här är åtta fantastiska webbplatser för faktafylld och (förmodligen) partisk valbevakning.

PolitiFact är moder till alla politiska faktakontrollwebbplatser. Ägs av det ideella Poynter Institute for Media Studies, beskriver PolitiFact sig som “en opartisk faktakontrollwebbplats för att reda ut sanningen i amerikansk politik.”

Du kan se deras senaste valbevakning, utforska Truth-o-Meters senaste faktakontroller från “sant” till “byxor i brand”, se styrkort om specifika frågor som immigration eller skatter och hitta styrkort om specifika personer.

PolitFact är transparent med sin finansiering och metodik och förklarar noggrant hur de väljer vilka påståenden de faktakontrollerar och hur de bestämmer betyg. Dessa är kännetecken för opartisk rapportering. Kolla också in deras off-shoot, PunditFact, som ger liknande faktagranskning av mediepersonligheter.

FivethirtyEight.com (uppkallad efter antalet elektorer i Electoral College) är skapat av statistikern Nate Silver som har förblivit webbplatsens chefredaktör genom ett antal ägarbyten.

Det här är en bra sida att gå till för opartisk analys av politiska opinionsundersökningar. Även om det har utökat sitt fokus till att inkludera ämnen bortom val, som sport och vetenskap, är det fortfarande den bästa platsen för att lära sig vad dessa politiska enkätresultat verkligen betyder. Ännu bättre, FiveThirtyEight tillhandahåller sina rådata och kod om vissa ämnen och uppmuntrar läsarna att skapa sina egna berättelser och visualiseringar.

Ballotpedia är “den digitala encyklopedin för amerikansk politik och val.” Liksom PolitiFact är Ballotpedia en ideell organisation med ett uppdrag att utbilda och ett engagemang för neutralitet. Du kan hitta information om nationella, statliga och lokala val, inklusive kandidatprofiler, politiska positioner, valnyheter och information om röstning.

Du kan också prenumerera på deras breda utbud av nyhetsbrev som Ballotpedia’s Daily Brew, ett kort e-postmeddelande som skickas varje morgon med en sammanfattning av dagens viktigaste politiska berättelser.

Factcheck.org är den tredje ideella organisationen på vår lista. I likhet med PolitiFact övervakar FactCheck.org “den faktiska riktigheten av vad som sägs av stora amerikanska politiska aktörer i form av TV-annonser, debatter, tal, intervjuer och pressmeddelanden.”

Du kan bläddra efter månad, person, nummer eller plats, eller prova att läsa igenom deras Debunking False Stories Archives. (FactCheck.org är en av flera organisationer som arbetar med Facebook för att flagga och avslöja felaktig information på sociala medier.) Du kan till och med skicka in en fråga via deras Ask FactCheck-funktion.

pengar spelar roll. Om du vill är ett bra ställe att börja med Federal Election Commission (FEC). Även om det är en statlig myndighet, är FEC “en oberoende tillsynsmyndighet som har till uppgift att administrera och upprätthålla den federala kampanjfinansieringslagen.”

Har du någonsin undrat hur mycket pengar en presidentkampanj samlar in, vad de spenderar pengarna på eller hur mycket pengar de har till hands just nu? FEC kan berätta.

En annan bra ideell, partipolitiskt obunden webbplats att besöka är OpenSecrets.org. OpenSecrets.org drivs av Center for Responsive Politics och spårar “pengar i amerikansk politik och dess effekt på val och offentlig politik.”

Ett av deras mål är att “avslöja oproportionerligt eller otillbörligt inflytande på allmän politik.” Använd den här webbplatsen för att söka efter hur pengar spelar en roll i kampanjer, super-PAC och lobbying. Du kan också fördjupa dig i den personliga ekonomin för kongressledamöter, presidenten, vicepresidenten och andra medlemmar av presidentens administration.

VoteSmart.org menar allvar med att förbli opartisk. De säger, “De flesta av oss på Vote Smart får inte betalt och de som får bara minimala löner för att täcka levnadskostnaderna. Vi kommer inte att acceptera finansiering från företag, PAC eller någon organisation som stöder eller motsätter sig kandidater eller frågor. Denna insats kommer att finansieras av dig och andra amerikaner eller inte alls.”

Ange en kandidats namn i röstsmart sökfält och välj sedan att visa kandidatens biografi, deras röstningsregister, ståndpunkter i nyckelfrågor, rekommendationer och betyg, tal eller finansiering. Om du vill kan du också registrera dig för My VoteSmart, välja vilka kandidater du vill spåra och få ett dagligt e-postmeddelande med all ny information som VoteSmart får reda på om den personen.

Den sista posten på vår lista, AllSides.com, anser att “opartiska nyheter inte existerar.”

Istället för att sträva efter neutral valbevakning strävar AllSides.com efter att “exponera människor för information och idéer från alla sidor av det politiska spektrumet så att de bättre kan förstå världen – och varandra.” Besök den här webbplatsen för att se organiserade nyheter i tre kategorier: nyheter från vänster, nyheter från centrum och nyheter från höger.

Du kan också hitta deras Media Bias-betyg för att “hjälpa dig att enkelt identifiera olika perspektiv så att du kan få hela bilden och tänka själv.” Sök efter fråga, eller kolla in deras ordbok som diskuterar hur människor med olika politiska övertygelser definierar en viss term eller fråga.

Relaterade Artiklar

Back to top button