8 bästa apparna för att lära sig japanska

Att lära sig vilket språk som helst kan vara svårt. Men om du lär dig japanska måste du gå ännu längre för att lära dig olika skrivsystem och memorera många tecken. I kombination med att försöka lista ut grammatik och uttal kan en nybörjare ha något att oroa sig för.

Lyckligtvis finns det många resurser tillgängliga för dem som lär sig japanska på alla nivåer. Apparna som listas nedan kan hjälpa dig med många olika aspekter av att lära sig japanska och är utmärkta för att verkligen cementera informationen i ditt långtidsminne. Prova några av dem och se hur de kan förbättra dina japanska kunskaper!

ett. Lära sig japanska!

Om du är nybörjare är det här en bra app för att få grepp om de olika hiragana-karaktärerna samt katakana och grundläggande grammatik. Den här appen visar hur du skriver karaktärer och hur de låter.

Du kan se alla lektioner när som helst, och appen håller reda på vad du brukar missa så att du kan se fler av dem. Detta är bra för att fräscha upp de olika japanska skrivsystemen eller lära sig dem från början som nybörjare.

Ladda ner för iOS
Ladda ner för Android

2. Memrise(Memrise)

Den här appen innehåller massor av resurser och gör att lära sig japanska tecken och fraser till en rolig upplevelse. Det som gör den här appen unik är att den innehåller videor med infödda talare så att du kan förstå hur orden uttalas och används i dagligt tal.

Det finns många kurser tillgängliga, från lektioner på nybörjarnivå till mer avancerade. Det finns också olika inlärningsaktiviteter som kan hjälpa dig att lära dig snabbare. Appen låter dig också spåra dina framsteg och sätta upp mål så att du kan se hur långt du har kommit och vad du fortfarande behöver arbeta med.

Ladda ner för iOS
Ladda ner för Android

3. Shirabe Jisho(Shirabe Jisho)

Det är viktigt att ha en ordbok till hands när du lär dig ett nytt språk. Shirabe Jisho är en av de bästa engelsk-japanska ordböckerna för iOS. Oavsett om du stöter på ett okänt ord eller bara vill utöka ditt ordförråd kan den här appen hjälpa dig mycket.

Du kan söka efter ord på engelska eller japanska (på engelska eller japanska) och hitta matchningar med relaterade definitioner. kanji(Kanji) och använder. När som helst under din språkinlärningsresa är den här appen extremt användbar att ha och väldigt lätt att använda oavsett situation.

Ladda ner för iOS

fyra. Bunpo(Bunpo)

Bunpo är en app som erbjuder japanska kurser från nybörjare till flytande. För varje lektion ger den en kort förklaring av konceptet, följt av några övningar att utforska.

Bunpo håller även reda på information som du kan ha problem med och låter dig se den när det behövs. Vissa funktioner kräver uppgradering till ett medlemskap, men alla kurser är gratis. Det här är ett bra sätt att lära sig ett språk oavsett din erfarenhetsnivå.

Ladda ner för iOS
Ladda ner för Android

5. Busuu(busuu)

Detta är en annan applikation som erbjuder kurser för att lära sig japanska. Det finns många av dem, från nybörjare till avancerade. Busuu låter dig också skapa en personlig studieplan så att du kan hänga med i ditt lärande.

Unik egenskap Busuu en som verkligen kan hjälpa till att lära sig japanska är chattfunktionen. Detta gör att du kan interagera med ditt målspråk som modersmål och kommunicera med dem. Under detta kan en flytande talare rätta ditt brev. Det här är en fenomenal metod för att verkligen förstärka språket och bättre förstärka begrepp som kan verka för abstrakta.

Ladda ner för iOS
Ladda ner för Android

6. Duolingo(duolingo)

Naturligtvis är en av de mest kända språkinlärningsapparna också bra för att lära sig japanska. Lektionerna är gratis och det finns en mängd olika innehåll att arbeta med. Lektionerna är väldigt engagerande och bra för att göra lärandet även de svåraste koncepten roligt.

Duolingo det är lätt att hålla reda på dina framsteg, och om du inte har tagit en lektion på ett tag kommer du att kunna granska den för att hålla den uppdaterad. På Duolingo(Duolingo) Det finns också en konkurrensaspekt där du får erfarenhetspoäng för att ta dig upp på topplistan. Detta är ett bra incitament att fortsätta lära sig så mycket som möjligt varje dag.

Ladda ner för iOS
Ladda ner för Android

7. Lära sig japanska! – Kanji

En av de svåraste sakerna med att lära sig japanska är att memorera kanji(Kanji). Det finns tusentals av dem, och det kan vara svårt att komma ihåg dem på riktigt. Den här appen löser det problemet genom att ge mycket kanji att lära sig, men gör det enkelt genom att visa dig exakt hur man uttalar och skriver var och en.

Om du precis har börjat lära dig kanji hjälper den här appen dig att avgöra vilka du ska lära dig först. Eftersom att skriva kanji också kan vara svårt, kan den här appen vara lite mer användbar än en bok eftersom den låter dig träna på att skriva var och en på rätt sätt. Prova den här appen och se hur mycket du kan lära dig på kort tid.

Ladda ner för iOS
Ladda ner för Android

åtta. FluentU: Lär dig språkvideor(FluentU: Lär dig språkvideor)

Att lära sig ett språk genom att lyssna på andra prata det kan vara mycket effektivt. FluentU använder detta faktum och erbjuder dig många videor på ditt målspråk. Men istället för att bara titta passivt kan du faktiskt interagera med videon och göra frågesporter, klicka på ord eller fraser för att lära dig betydelser, slå upp ordförråd och mer.

Detta är ett bra och roligt tillägg till alla inlärningslägen och hjälper dig att se språket annorlunda än om du bara skulle lära dig det från en lärobok.

Ladda ner för iOS
Ladda ner för Android

De bästa apparna för att lära sig japanska(Bästa apparna för att lära sig japanska)

Även om möjligheten att lära sig ett nytt språk kan vara skrämmande, kan ha dessa appar tillgängliga hjälpa till att påskynda dina framsteg och ge dig mer än en traditionell inlärningsmetod kan.

Att lära sig vilket språk som helst kan vara svårt. Men om du lär dig japanska måste du gå ännu längre för att lära dig de olika skrivsystemen och memorera massor av tecken. Tillsammans med att försöka lista ut grammatik och uttal kan det vara mycket för en nybörjare att oroa sig för.

Tack och lov finns det många resurser tillgängliga för dem på alla nivåer av japansk språkinlärning. Apparna som listas nedan kan hjälpa dig med många olika aspekter av att lära sig japanska och är bra för att verkligen cementera information i ditt långtidsminne. Prova några av dem och se hur de kan öka dina japanska kunskaper!

ett. Lära sig japanska!

Om du är nybörjare är det här en bra app för att få grepp om de olika hiragana-karaktärerna, såväl som katakana och lite grundläggande grammatik. Den här appen visar hur du skriver karaktärerna och hur de låter.

Du kan granska alla lektionerna när du vill, och appen spårar vad du tenderar att missa så att du kan granska dem mer. Det är bra för att hålla de olika japanska skrivsystemen fräscha i minnet, eller lära sig dem från början som nybörjare.

Ladda ner för iOS
Ladda ner för Android

2. Memrise

Den här appen har massor av resurser inpackade och gör det roligt att lära sig japanska tecken och fraser. Det som gör den här appen unik är att den innehåller videor med infödda talare, så att du kan få grepp om hur saker uttalas och används i dagligt tal.

Det finns många kurser tillgängliga, från lektioner på nybörjarnivå till mer avancerade. Det finns också olika typer av inlärningsaktiviteter, som kan hjälpa dig att lära dig snabbare. Appen låter dig också spåra dina framsteg och sätta upp mål, så att du kan se hur långt du har kommit och vad du fortfarande behöver arbeta med.

Ladda ner för iOS
Ladda ner för Android

3. Shirabe Jisho

Att ha en ordbok till hands är viktigt när man lär sig ett nytt språk. Shirabe Jisho är en av de bästa engelska till japanska ordböckerna för iOS. Om du stöter på ett okänt ord, eller bara vill stärka ditt ordförråd, kan den här appen hjälpa oerhört.

Du kan söka efter ord antingen på engelska eller japanska och hitta matchningen med definitioner, tillhörande Kanji och användningsområden. När som helst under din språkinlärningsresa är den här appen extremt användbar att ha och väldigt lätt att använda oavsett situation.

Ladda ner för iOS

fyra. Bunpo

Bunpo är en app som ger japanska kurser från nybörjarnivå till flytande nivå. För varje lektion ger den en kortfattad förklaring av konceptet och ger sedan några aktiviteter som du kan lära dig.

Bunpo spårar också information som du kan ha det svårt med och låter dig granska dem när det behövs. Vissa funktioner kräver att du uppgraderar till ett medlemskap, men alla kurser är gratis. Det är ett bra sätt att lära sig språket oavsett din erfarenhetsnivå.

Ladda ner för iOS
Ladda ner för Android

5. Busuu

Detta är en annan app som ger kurser för att lära dig japanska. Det finns massor av dem tillgängliga, från nybörjare till avancerade. Busuu låter dig också skapa en personlig studieplan så att du kan hålla dig på rätt spår i ditt lärande.

En unik funktion hos Busuu som verkligen kan hjälpa till att lära sig japanska är dess chattfunktion. Detta låter dig ansluta till talare av ditt målspråk och samtala med dem. Under detta kan den flytande talaren korrigera ditt skrivande. Det här är en fenomenal metod för att verkligen få språket att fastna och att bättre cementera begrepp som kanske känns för abstrakta.

Ladda ner för iOS
Ladda ner för Android

6. Duolingo

Naturligtvis är en av de mest välkända språkinlärningsapparna också underbar för att lära sig japanska. Lektionerna är gratis och det finns en mängd olika innehåll som du kan arbeta dig igenom. Lektionerna är väldigt engagerande och är bra på att göra även de svåraste koncepten roliga att lära sig.

Det är lätt att se dina framsteg i Duolingo, och om det var ett tag sedan du slutförde en lektion kommer du att kunna granska dem för att hålla dem fräscha. Det finns också en konkurrensaspekt med Duolingo, där du får erfarenhetspoäng för att avancera genom en topplista. Det är ett bra incitament att fortsätta lära sig så mycket du kan varje dag.

Ladda ner för iOS
Ladda ner för Android

7. Lära sig japanska! – Kanji

En av de svårare sakerna med att lära sig japanska är att memorera Kanji. Det finns tusentals av dem, och det kan vara svårt att verkligen befästa dem i minnet. Den här appen hjälper till med det här problemet genom att ge massor av kanji att lära sig, men gör det enkelt genom att visa dig exakt hur man säger och skriver var och en.

Om du precis har börjat med kanji-inlärningsprocessen är den här appen till stor hjälp för att identifiera vilka du bör lära dig först. Eftersom att skriva kanji också kan visa sig vara svårt, kan den här appen vara lite mer användbar än en bok eftersom den låter dig träna på att skriva var och en på rätt sätt. Testa den här appen och se hur mycket du kan lära dig på kort tid.

Ladda ner för iOS
Ladda ner för Android

åtta. FluentU: Lär dig språkvideor

Att lära sig ett språk genom att lyssna på andra prata det kan vara mycket effektivt. FluentU drar fördel av detta faktum och tillhandahåller massor av videor på ditt målspråk som du kan titta på. Men istället för att bara titta passivt kan du verkligen interagera med videorna och göra frågesporter, trycka på ord eller fraser för att lära dig betydelser, granska ordförråd och mer.

Det här är ett bra, roligt tillägg till alla studier och hjälper dig att se språket på ett annat sätt än du kanske bara genom att lära dig från en lärobok.

Ladda ner för iOS
Ladda ner för Android

Bästa apparna för att lära sig japanska

Även om möjligheten att lära sig ett nytt språk kan vara skrämmande, kan dessa appar hjälpa till att påskynda dina framsteg och ge mer än vad en traditionell studiemetod kanske kan göra.