7 snabba lösningar när Minecraft fortsätter att krascha

Minecraft är ett spel med obegränsade möjligheter, speciellt om du lägger till mods till det. Tyvärr ibland Minecraft fortsätter att falla utan förklaring.

Den goda nyheten är att det finns flera sätt att åtgärda krascher. Minecraft så att du kan lägga mindre tid på att felsöka och mer tid på att återskapa Dödsstjärnor(Death Star) i din egen överlevnadsvärld.

Hur man åtgärdar Minecraft-krascher(Hur man åtgärdar Minecraft-krascher)

Det finns många anledningar till varför Minecraft kan ta fart. Att åtgärda orsaken hjälper till att lösa problemet, men försök med någon av följande möjliga lösningar om du inte är säker på varför spelet kraschar.

ett. Starta Minecraft i den officiella startprogrammet(Starta Minecraft i den officiella startprogrammet)

Du kan spela Minecraft genom Twitch (genom Twitch) eller modhanteringsverktyg från tredje part. Om du upplever krascher på dessa plattformar, prova att köra Minecraft via den officiella startprogrammet. Detta avgör om källan till kraschen är själva spelet eller startprogrammet.

Om det fortfarande kraschar, ta bort alla installerade mods och kör Minecraft(Minecraft) i sitt ursprungliga skick. Även om mods kan utöka möjligheterna avsevärt Minecraft föråldrade och inkompatibla moddar kan orsaka krascher.

2. Se till att Minecraft är uppdaterad(Se till att Minecraft är uppdaterad)

Om du spelar Minecraft via Windows Store bör den uppdateras automatiskt. Om inte kan du uppdatera den manuellt.

 1. Öppna Microsoft Store(Microsoft Store).

 1. Klicka på de tre prickarna i det övre högra hörnet och välj ” Nedladdningar och uppdateringar.(Nedladdningar och uppdateringar.)

 1. Välj Få uppdateringar(Få uppdateringar).

Om det finns tillgängliga uppdateringar kommer de att laddas ner automatiskt. Om du spelar Java -version Minecraft kommer du att få uppdateringar via startprogrammet Minecraft. Detta bör också ske automatiskt, om inte din version Minecraft inte föråldrad.

 1. Öppna Minecraft launcher(Minecraft Launcher).

 1. Klicka på nedåtpilen till vänster om uppspelningsknappen och välj ” Senaste släppningen.(Senaste släppningen.)

 1. Välj Spela.(Spela.)

Du måste också se till att du spelar den officiella versionen och inte ögonblicksbilden. Även om bilderna Minecraft är ett bra sätt att förhandsgranska kommande innehåll, de kan ibland vara instabila och krascha.

3. Starta om din dator(Starta om din PC)

Låt oss inse det, de flesta människor stänger inte av sina datorer så ofta som de borde, utan låter dem vila istället. Om en Minecraft ofta misslyckas, försök att starta om datorn. Detta kan lösa många vanliga problem.

fyra. Uppdatera dina GPU-drivrutiner(Uppdatera dina GPU-drivrutiner)

Minecraft ser inte ut som ett visuellt intensivt spel, men det kan belasta ditt grafikkort lite. Det är viktigt att hålla dina drivrutiner uppdaterade.

 1. Öppna Enhetshanteraren(Enhetshanteraren).

 1. Välj Videoadaptrar.(Grafikkort.)

 1. Högerklicka på grafikkortet och välj ” Uppdatera drivrutinen”.(Uppdatera drivrutinen.)

 1. Välj Automatisk sökning efter drivrutiner.(Sök automatiskt efter drivrutiner.)

 1. Windows kommer att uppdatera din drivrutin med allt tillgängligt. Om det inte finns några tillgängliga drivrutiner för ditt grafikkort kommer det att meddela dig. Om du känner att du behöver en uppdatering, välj “Sök efter uppdaterade drivrutiner (Sök efter uppdaterade drivrutiner) i Windows Update”.(På Windows Update.)

5. Uppdatera Java(Uppdatera Java)

Om du spelar Java -version MinecraftJava nödvändig. En anledning till att spelet kan krascha är att Java inte uppdaterad. Uppdatering som tur är Java inte svårt.

 1. Välj ” Sök(Sök)” och skriv in “Konfigurera Java”.(Konfigurera Java.)

 1. Välj ” Uppdateringar” och sedan ” (Uppdateringar)Uppdatera nu”(Uppdatera nu) .

 1. Välj Installera.(Installera.)

 1. När uppdateringen är klar väljer du Stänga.(Stänga.)

Java(Java) är nu uppdaterad. Omstart Minecraft och kolla om den är stabilare än tidigare.

6. Återställ Winsock(Återställ Winsock)

Winsock är en tjänst som hjälper Windows ansluta till nätverkstjänster. Om felet orsakas av ett nätverksproblem, återställ Winsock kan lösa problemet.

 1. Springa kommandorad(Kommandotolken) som administratör.
 1. Stiga på netsh winsock återställning och tryck Stiga på.

 1. Skriv sedan netsh int ip återställning och tryck Stiga på .

 1. Starta om din dator.

Detta tar bort skadad data från dina anslutningar. Om du hittar det Minecraft kraschar när man går med Realms eller multiplayer-spel, återställ Winsock bör vara ett av dina första steg.

7. Avinstallera och installera om Minecraft(Avinstallera och installera om Minecraft)

Om allt annat misslyckas kan det lösa många problem att ta bort spelet från skivan och installera om det, särskilt om krascharna beror på korrupta installationsdata.

 1. Öppna Kontrollpanel(Kontrollpanel) .

 1. Välj Ta bort ett program(Avinstallera ett program) .

 1. Välj Minecraft Launcher(Välj Minecraft Launcher), högerklicka och välj “Radera”.(Avinstallera.)

 1. Välj Ja(Ja).

Denna process kommer att radera all data Minecraft från din dator. Därefter(Efteråt) gå till Minecraft-webbplatsen för att ladda ner och installera om spelet igen.

En anteckning om VBO(En anteckning om VBO)

I Minecrafts tidiga dagar använde den vertikala buffertobjekt, eller VBO(VBO) . Detta orsakade en hel del krascher och en av de mest rekommenderade korrigeringarna för oväntade krascher var att inaktivera VBO . Idag kan du se ett dussin eller fler artiklar som fortfarande rekommenderar detta steg.

Det finns bara ett problem: du har inte längre det här alternativet Minecraft . Vid någon tidpunkt från Minecraft-videoinställningsmenyn(Minecraft) tog bort möjligheten att inaktivera VBO(VBOs) och till och med åtkomst till options.txt-filen fungerar inte längre.

Minecraft är ett spel med obegränsade möjligheter, speciellt om du lägger till mods i mixen. Tyvärr fortsätter minecraft att krascha utan förklaring.

Den goda nyheten är att det finns flera sätt att fixa Minecraft-krascher så att du kan lägga mindre tid på felsökning och mer tid på att återskapa Dödsstjärnan i din anpassade överlevnadsvärld.

Hur man åtgärdar Minecraft-krascher

Det finns många anledningar till att Minecraft kan krascha. Att felsöka orsaken hjälper dig att lösa problemet, men försök med någon av dessa möjliga lösningar om du inte är säker på varför spelet kraschar.

ett. Starta Minecraft i den officiella startprogrammet

Du kan spela Minecraft genom Twitch eller tredjeparts modhanteringsverktyg. Om du upplever krascher på dessa plattformar, försök att starta Minecraft via den officiella startprogrammet. Om du gör det kommer du att begränsa om källan till kraschen kommer från själva spelet eller startprogrammet.

Om det fortfarande kraschar, ta bort alla installerade mods och starta Minecraft i sitt ursprungliga tillstånd. Även om mods avsevärt kan utöka din Minecraft-upplevelse, kan föråldrade och inkompatibla mods leda till krascher.

2. Se till att Minecraft är uppdaterad

Om du spelar Minecraft via Windows Store bör den uppdateras automatiskt. Om inte kan du uppdatera den manuellt.

 1. Öppna Microsoft Store.

 1. Välj de tre prickarna i det övre högra hörnet och välj Nedladdningar och uppdateringar.

 1. Välj Få uppdateringar.

Om det finns några tillgängliga uppdateringar kommer de att laddas ned automatiskt. Om du spelar Java-utgåvan av Minecraft kommer du att få uppdateringar via Minecraft launcher. Dessa bör också ske automatiskt om inte din version av Minecraft är föråldrad.

 1. Öppna Minecraft Launcher.

 1. Välj nedåtpilen till vänster om uppspelningsknappen och välj Senaste släppningen.

 1. Välj spela.

Du bör också se till att du spelar den officiella versionen och inte en ögonblicksbild. Medan Minecraft-ögonblicksbilderna är ett bra sätt att förhandsgranska kommande innehåll, kan de ibland vara instabila och resultera i krascher.

3. Starta om din PC

Låt oss inse det: De flesta människor stänger inte av sina datorer så ofta som de borde, utan väljer istället att lämna dem i viloläge. Om Minecraft ofta kraschar, försök att starta om din dator. Detta kan lösa många vanliga problem.

fyra. Uppdatera dina GPU-drivrutiner

Minecraft verkar inte vara ett visuellt intensivt spel, men det kan utsätta ditt grafikkort för lite påfrestningar. Det är viktigt att hålla dina drivrutiner uppdaterade.

 1. öppna Enhetshanteraren.

 1. Välj grafikkort.

 1. Högerklicka på ditt grafikkort och välj uppdatera drivrutinen.

 1. Välj Sök automatiskt efter drivrutiner.

 1. Windows kommer att uppdatera din drivrutin med vad som är tillgängligt. Om det inte finns några tillgängliga drivrutiner för ditt grafikkort kommer det att meddela dig. Om du känner att du behöver en uppdatering, välj Sök efter uppdaterade drivrutiner på Windows Update.

5. uppdatera java

Om du spelar Java-versionen av Minecraft är Java viktigt. En anledning till att spelet kan krascha är att Java inte är uppdaterat. Lyckligtvis är det enkelt att uppdatera Java.

 1. Välj Sök och typ Konfigurera Java.

 1. Välj uppdateringar fliken följt av Uppdatera nu.

 1. Välj Installera.

 1. När uppdateringen är klar väljer du stänga.

Java är nu uppdaterad. Starta om Minecraft och testa om det är mer stabilt än tidigare.

6. Återställ Winsock

Winsock är en tjänst som hjälper Windows att ansluta till nätverkstjänster. Om kraschen orsakas på grund av ett nätverksproblem kan en återställning av Winsock lösa problemet.

 1. Springa Kommandotolken som administratör.
 1. typ netsh winsock återställning och tryck Stiga på.

 1. nästa, skriv netsh int ip återställning och tryck Stiga på.

 1. Starta om din dator.

Detta kommer att rensa korrupta data från dina anslutningar. Om du upptäcker att Minecraft kraschar när du går med i ett Realm eller ett multiplayer-spel, bör återställning av Winsock vara ett av dina första steg.

7. Avinstallera och installera om Minecraft

Om allt annat misslyckas kan många problem lösas om du tar bort spelet från din enhet och installerar om det, särskilt om krascharna beror på korrupta installationsdata.

 1. öppna kontrollpanel.

 1. Välj Avinstallera ett program.

 1. Välj Minecraft Launcher, högerklicka och välj Avinstallera.

 1. Välj Ja.

Denna process tar bort all Minecraft-data från din maskin. Efteråt, navigera till Minecraft-webbplatsen för att ladda ner och installera om spelet igen.

En anteckning om VBO

Tidigt i Minecrafts livslängd använde den sig av vertikala buffertobjekt eller VBO:er. Dessa orsakade en hel del krascher, och en av de mest rekommenderade korrigeringarna för oväntade krascher var att inaktivera VBO. Du kan se ett dussin eller fler artiklar idag som fortfarande rekommenderar steget.

Det finns bara ett problem: du har inte längre det alternativet i Minecraft. Vid något tillfälle togs möjligheten att stänga av VBOs bort från Minecrafts videoinställningsmeny, och till och med att gå in i options.txt-filen fungerar inte längre.

Relaterade Artiklar

Back to top button