6G, välkommen Tera Economy: allt redo att ersätta gigabit med terabit

De senaste dagarna har det pratats mycket om “Tera Economy” eller ekonomin som kommer att utnyttja otrolig teknik och snabbhet. Med 6G i själva verket måste vi vänja oss vid de terabit som kommer att ersätta gigabit. Här är alla nyheter som kommer med tillkomsten av den sjätte generationens anslutning.

Med 6G, otroliga hastigheter och banbrytande teknik: det är så världen kommer att förändras

Som vanligt när man pratar om kapplöpningen för den bästa tekniken Kina som redan är på väg in efter 5G. Det är uppenbart att Europa inte vill bli överträffat även om avstånden från den asiatiska kontinenten, inte bara de geografiska, alltid är stora. Men avsikten är att för att kunna aktivera 6G redan 2023.

Denna anslutning kommer säkerligen att ge otroliga innovationer genom att implementera nya utvecklingar om hur man använder 6G. Hur som helst kommer framgången att bero på spridningen av 5G eftersom den nya generationen kommer att utnyttja dess struktur.

Tillämpningsmöjligheterna är verkligen varierande och alla kunde redan utnyttjas med 5G. Omfattningen av data och storskalig utbyggnad kommer dock att kräva 6G-nätverket som kommer att ge överföringshastigheterna från gigabit till terabit. Faktum är att Counterpoint Research-analytiker bekräftar att 6G kommer att inviga “Tera Ekonomi“. “Ett enkelt 3D-hologram för hela kroppen kräver bandbredd i Tbps för att visas korrekt. Med avancerad komprimeringsteknik, 6G-arkitektur och relaterade radiofunktioner bör vi sikta på att sända detta högupplösta hologram över en mobillänk. Detta kommer att förlänga verkligheten bortom rymden och förändra hur vi kommunicerar med varandra”.

En epokal förändring inte likgiltig med tanke på att 1 terabit är värt 1 000 gigabit. De kan användas självkörande bilarkommer industrier att gå in i logiken i 4.0 kommunicera på distans, internet som används iinteraktion med föremål och platser förutom världen av Välfärd och av hälsa.

I huvudsak kommer det att förväntas många förändringar med tillkomsten av denna teknik, av vilka vi bara kan föreställa oss några. Faktum kvarstår dock att vi återigen talar om 6G redan före 5G.

Relaterade Artiklar

Back to top button