6G är projektet för att streama video i 8K med mycket hög upplösning

Det är inga nyheter som väcker mer sensation som Kina och Japan redan går mot 6G. Där 5G ännu inte har kommit helt fram kommer dock nyheter om den framtida anslutningen. I själva verket studerar en grupp forskare utomlands hur man skickar iväg strömning en video in 8 K mycket hög upplösning.

JST CRST är projektet som studerar 8K-videoströmning med 6G-teknik

Kallas JST Crest projektet föddes iOsaka universitet som försöker dra fördel av 6G för att skicka ultrahögupplöst video. Vanligtvis när du vill skicka stora filer som en 8K-video och som har en mycket hög dataavkodningshastighet måste du komprimera dem för trådlös överföring. Tyvärr skapar detta inte bara förseningar, utan också en mycket viktig energiförbrukning.

Målet för dessa forskare är att utveckla en ny teknik som drar nytta av 6G-anslutningen för att även sända på UHD-videoströmning. Julian Webber, en av forskarna som är involverade i detta projekt, förklarade det mycket väl. “I allmänhet, ju högre frekvens, desto större förmåga att överföra information, med vågor terahertz som har högre frekvens än mikrovågor och millimetervågor. Vi fokuserade på terahertzvågor i 300 GHz-bandet ”.

Ett mycket tydligt koncept som identifierar en lösning inom 6G-teknik. Och vi såg de första resultaten av detta experiment med trådlös överföring av 8K-videosignaler utan att komprimera dem.

“Vårt resultat visar användbarheten av terahertzvågor och förväntas påskynda forsknings- och utvecklingsaktiviteter för att förverkliga Bortom 5G och slutligen 6G. Sådan okomprimerad trådlös överföringsteknik för UHD-video kommer att förbättra kvaliteten på telemedicin Han föddes i distansarbete, som är direkt relaterade till sociala frågor, och kommer att leda till utvecklingen av cyber-fysisk fusion med hjälp av UHD-video big data ”. Så avslutar Masayuki Fujita, en av professorerna som leder forskningen.

I grund och botten konstigt att säga, men det pågår redan forskning för att bättre utnyttja 6G när 5G ännu inte har kommit till vissa platser.

Relaterade Artiklar

Back to top button