620 km räckvidd för det futuristiska ID-konceptet. Volkswagen AERO

Volkswagen ID AERO © (Bild: Volkswagen)

Volkswagen presenterar sitt helt nya ID-koncept idag i Kina. AERO.

För märket handlar det om att ge en försmak av märkets första helelektriska sedan, som kommer att finnas tillgänglig över hela världen och som ger en stolthet … åt aerodynamik.

620 km autonomi för ID. AERO

Efter modellerna ID.3, ID.4 och ID.6, ID. AERO ska vara den fjärde helelektriska modellen från Volkswagen i Kina. Tills vidare presenteras i form av ett koncept, ID. AERO är nästan fem meter lång och designades utifrån aerodynamiska principer, i syfte att öka autonomin.


Vi finner i synnerhet ett tak som lutar bakåt, så klippt, för att leda till en luftmotståndskoefficient på 0,23. De klassiska dörrhandtagen ersätts av upplysta beröringsytor som också bidrar till aerodynamiken.

Ombord finns ett batteri med en kapacitet på 77 kWh, vilket borde tillåta detta ID. AERO att köra 620 km på en laddning, uppenbarligen hjälpt av den nya modellens aerodynamiska egenskaper. Volkswagen siktar på tillgänglighet för andra halvan av 2023.

Volkswagen ID AERO

Med ID-konceptet. AERO, vi förhandsgranskar nästa medlem i ID-familjen. En bil med en känslomässig design och samtidigt extremt aerodynamisk, med en räckvidd på över 600 kilometer, extraordinär rymlighet och en förstklassig interiör förklarar Ralf Brandstätter, vd för Volkswagen-koncernen.

ID:t. AERO även i Europa och Nordamerika

Volkswagen siktar på att bli den ledande leverantören av nollutsläppsfordon i Kina och år 2030 förväntas minst vartannat fordon som säljs i landet vara ett elfordon.

Volkswagen ID AERO

Trots en presentation artikulerad kring den kinesiska marknaden, som den nya flaggskeppsmodellen för ID.-familjen, ID. AERO kommer självklart att erbjudas i Europa och Nordamerika förutom i Kina. Den europeiska modellen bör också rulla av löpande band vid Emden-fabriken 2023.

Om samma ämne:
Volkswagen ID.5 förarhjälpmedel ger perfekt resultat i Euro NCAP-testet

Källa: Electrek

Relaterade Artiklar

Back to top button