6 sätt att skydda dig själv från Facebook-stalkers

Facebook säkerhet(Facebook) är ganska pålitlig. Det finns dock många kryphål som människor använder för att övervaka andras handlingar. Dessutom behöver du inte lägga till dessa stalkers som vänner på Facebook så att de kan se din personliga information.

Vi visar dig de olika knep som folk använder för att förfölja dig, inklusive att bestämma din civilstånd, var du bor, dina intressen, dina familjemedlemmar och mer.

1. Lär dig din profilinformation(Din profilinformation)

Alla har inte det bästa skyddet Facebook. Om du inte har kontrollerat dina inställningar Facebook eller inte ens vet vad de är, kan du definitivt vara i fara från stalkers.

Du kommer omedelbart att veta vad någons inställningar är Facebook om du börjar surfa på hans profil. På sidan ” O(Om) oss” kanske du eller kanske inte får reda på var de arbetar, var de gick på gymnasiet eller college, vilken stad de bor i och deras relationsstatus (inklusive namnet på deras partner).

Övriga detaljer i avsnittet ” O(Om) programmet” avslöjar också information som du kanske inte har insett.

 • Arbete och utbildning(Arbete och utbildning) : visar din arbetshistorik och när du gick i skolan
 • Bostadsplatser(Places Lived): Ger platsinformation som folk kan använda för att identifiera dig genom bakgrundskontroller.
 • Kontakt och grundläggande information(Kontakt och grundläggande information): adress och telefonnummer (de flesta är smarta nog att inte inkludera eller lista detta som personligt)
 • Familj och relationer(Familj och relationer): vem du dejtar eller är gift med, och medlemmar av din familj
 • Händelser från livet(Livshändelser) : Du kanske inte tycker att datumen för din skolgång är viktiga, men den här informationen gör det enkelt att bestämma din exakta ålder.

Som du kan se, även tillhandahålla information till allmänheten handla om(Om) programmet kan vara farligt. All information här kan vara datapunkter som stalkers kan använda någon annanstans för att lära sig mer om dig.

De flesta på Facebook hålla sina foton, videor och inspelningar privata, så förföljare kan vanligtvis inte använda den informationen för några skändliga aktiviteter. Om du inte redan har ställt in allt detta till privat (ställ allt detta till privat), gör det nu!

2. Kontrollera vilken Foto(Foton) och publikationer(Inlägg) du kommenterade

När du kommenterar ett foto eller ett inlägg som är offentligt kan alla se det. Många människor bryr sig inte om att kolla den lilla sekretessikonen när de postar en kommentar som avslöjar dessa kommentarer för världen.

Det är väldigt lätt att se alla offentliga inlägg eller foton som någon har kommenterat eller gillat.

 1. På din profils hemsida, välj de tre prickarna till höger och välj ” Profilsökning(Sök profil)” från rullgardinsmenyn.

 1. I sökfältet till vänster skriver du “gillade foton” och väljer sedan ” Sök efter dina favoritfoton i den här profilen(Sök i den här profilen efter gillade bilder) » .

 1. Klick Stiga på och du kommer att se alla offentliga fotoresultat som den personen har gillat.

 1. Samma tillvägagångssätt fungerar med gillade inlägg om du skriver “gillade inlägg” och väljer ” Sök efter gillade inlägg i den här profilen(Sök i den här profilen efter gillade inlägg) » .

3. Din telefonnummer öppnas(Nummer visar) din Facebook profil(Facebook profil)

vet du(Har) du att om du gav någon ditt telefonnummer så kan de bara gå till Facebook och snabbt hitta din profil?

Detta är sant, med en viktig varning. Om en person har gjort sin kontaktinformation privat på Facebook då fungerar inte det här tricket.

Eftersom de flesta håller sin kontaktinformation privat (eller endast synlig för vänner) fungerar det här tipset vanligtvis inte för stalkers, men se till att kontrollera dina kontaktuppgifters sekretessinställningar!

4. Sök efter dina senaste bilder

Ett av de områden där flest människor på Facebook respektera den lägsta säkerheten är deras fotosamling och fotoalbum, (fotosamling och fotoalbum) där människor sätter sin integritet på allmän syn(offentlig) .

Det betyder att så fort stalkern känner igen din profil Facebook , han kommer att kunna se bilder på dina barn, husdjur, ditt hem, var du bor, vart du har rest och mer. De behöver bara gå till profilsidan och välja länken ” Foto “.(Foton)

Om det finns något område i din profil Facebook som du måste ställa in Sekretess “Endast vänner(Friends Only privacy)”, det här är absolut en av dem.

5. Vem som helst kan se sidor(Sidor) som du gillar

Innan man gillar politiskt känsliga eller kontroversiella sidor på Facebook tänk på att om du har hållit dina likes privata som offentlig(offentliga), alla kan se dem.

Generellt sett kanske detta inte spelar någon roll, men för dem som söker jobb eller på annat sätt befinner sig i en situation där deras personliga övertygelse eller politiska intressen kan påverka dessa framtidsutsikter bör detta övervägas.

Att se detta är lika lätt som att gå in i någons Facebook profil(Facebook-profil) och välj länken ” Tycka om(Gillar)” i avsnittet “Mer”.

Vem som helst kan se allt gillar(Gillar) eller välj kategorier som t.ex filmer(Filmer), TV-program, artister, etc. En stalker kan skapa en hel personlighetsprofil om dig endast baserat på din Gillar på Facebook(Facebook gillar).

6. Akta dig för social ingenjörskonst

Sista jippon med jakten in Facebook en sak att vara medveten om är social ingenjörskonst. Om någon är väldigt intresserad av att komma nära dig är en vanlig taktik att “komma in” genom en av dina vänner. De kan gå med i en grupp som en av dina vänner har gått med i och sedan bli vän med dem genom konversationer där.

När de blir vänner med en eller två av dina vänner kan de försöka skicka en vänförfrågan till dig i hopp om att du lägger till dem eftersom dina vänner redan har lagt till dem.

Några saker för att avgöra om en vänförfrågan är verklig eller inte inkluderar:

 • Falsk(Falska) foton (som tecknade porträtt)
 • Mycket få gemensamma vänner (1-4 vänner)
 • Vänförfrågan från en vän som redan finns på din vänlista

Någon av dem indikerar antingen en stalker eller en bedragare som försöker få tillgång till dina personuppgifter Facebook .

Facebooks säkerhet är ganska solid. Men det finns många kryphål som människor använder för att övervaka andras aktiviteter. Dessutom behöver du inte redan ha varit vän med dessa stalkers på Facebook för att de ska kunna se dina personuppgifter.

Vi visar dig de olika knep som folk använder för att förfölja dig, inklusive att identifiera din relationsstatus, var du bor, dina intressen, vilka dina familjemedlemmar är och mer.

1. Leta igenom din profilinformation

Alla har inte den bästa Facebook-säkerhetsinställningen. Om du inte har kontrollerat dina Facebook-inställningar eller om du till och med är osäker på vad de är, kan du definitivt vara i riskzonen från stalkers.

Du vet omedelbart vad någons Facebook-inställningar är om du börjar surfa på deras profil. På sidan Om kan du eller kanske inte kunna ta reda på var de arbetar, var de gick på gymnasiet eller college, vilken stad de bor i och deras relationsstatus (inklusive den signifikanta andras namn).

De andra detaljerna i avsnittet Om ger också bort information som du kanske inte har insett.

 • arbete och utbildning: Avslöjar din jobbhistorik och när du gick i skolan
 • Platser som bodde: Ger platsinformation som folk kan använda för att identifiera dig med bakgrundskontroller
 • Kontakt och grundläggande info: Adress och telefonnummer (de flesta är smarta nog att inte inkludera eller ställa in detta som privat)
 • Familj och relationer: Vem du dejtar eller är gift med och dina familjemedlemmar
 • livshändelser: Du kanske inte tycker att datumen du gick i skolan är viktiga, men den här informationen gör det enkelt att ta reda på din exakta ålder.

Som du kan se kan det vara farligt att låta allmänheten se alla detaljer. All information här kan vara datapunkter som stalkers kan använda någon annanstans för att lära sig mer om dig.

De flesta människor på Facebook ställer in sina foton, videor och incheckningar som privata så att förföljare vanligtvis inte kan använda denna information för något skändligt. Om du inte har ställt in allt detta till privat, gör det nu!

2. Kontrollera vilka foton och inlägg du har kommenterat

När du kommenterar ett foto eller ett inlägg där inställningen är offentlig kan vem som helst se den. Många människor bryr sig inte om att kolla den lilla sekretessikonen när de postar en kommentar, vilket öppnar upp dessa kommentarer för hela världen.

Det är väldigt lätt att se alla offentliga inlägg eller foton som någon har kommenterat eller gillat.

 1. På deras huvudprofilsida, välj de tre prickarna till höger och välj Sök profil från rullgardinsmenyn.

 1. I sökfältet till vänster skriver du “gillade foton” och väljer sedan Sök i den här profilen efter gillade bilder.

 1. Tryck Stiga på och du kommer att se alla resultat och visa offentliga foton som den här personen har gillat.

 1. Samma tillvägagångssätt fungerar för inlägg som de har gillat genom att skriva “gillade inlägg” och välja Sök i den här profilen efter gillade inlägg.

3. Ditt telefonnummer visar din Facebook-profil

Visste du att om du har gett ditt telefonnummer till någon överhuvudtaget kan de bara gå till Facebook och snabbt hitta din profil?

Det är sant, med en viktig varning. Om personen har gjort sin kontaktinformation privat på Facebook, fungerar inte det här tricket.

Eftersom de flesta ställer in sin kontaktinformation till privat (eller kan endast ses av vänner) fungerar det här tipset vanligtvis inte för förföljare, men se till att kontrollera dina kontaktuppgifters sekretessinställningar!

4. Leta upp dina senaste foton

Ett av de områden där de flesta på Facebook håller sämst säkerhet är deras fotosamling och fotoalbum där människor ställer in sin integritet på dessa till .

Det betyder att när en stalker väl känner till din Facebook-profil kan de se foton på dina barn, husdjur, ditt hus och var du bor, var du har rest till och mycket mer. De behöver bara gå till profilsidan och välja Foton länk.

Om det finns något område av din Facebook-profil som du bör ställa in på Vänner endast privatlivdet här är absolut en av dem.

5. Vem som helst kan se de sidor du gillar

Innan du gillar politiskt känsliga eller kontroversiella sidor på Facebook, tänk på att om du har behållit din “gilla” integritet som , alla kan se dem.

Det kanske inte spelar någon roll generellt, men för alla som söker jobb eller på annat sätt i en situation där deras personliga övertygelse eller politiska intressen kan påverka dessa framtidsutsikter, är det något att överväga.

Att se detta är lika enkelt som att gå in på någons Facebook-profil och välja Gillar länk under Mer.

Vem som helst kan se alla gilla-markeringar eller välja kategorier som filmer, tv-program, artister och mer. En stalker kan bygga en hel personlighetsprofil om dig bara baserat på dina Facebook-likes enbart.

6. Se upp Social Engineering

Det sista Facebook-stalking-tricket att vara mycket medveten om är social ingenjörskonst. Om någon är väldigt intresserad av att komma närmare dig är en vanlig taktik att “komma in” genom en av dina vänner. De kan gå med i en grupp som en av dina vänner har gått med i och sedan bli vän med dem genom konversationer där.

När de väl har blivit vän med en eller två av dina vänner kan de försöka skicka en vänförfrågan till dig i hopp om att du lägger till dem eftersom dina vänner redan har gjort det.

Några saker att identifiera om en vänförfrågan är verklig eller inte inkluderar:

 • Falska bilder (som tecknade porträtt)
 • Mycket få gemensamma vänner (1-4 vänner)
 • En vänförfrågan från en vän som du redan har på din vänlista

Någon av dessa indikerar antingen en stalker eller en bedragare som försöker få tillgång till dina privata Facebook-uppgifter.

Relaterade Artiklar

Back to top button