6 sätt att åtgärda väntande transaktionsfel i Steam

Steam är onekligen en av de ledande leverantörerna i världen av videospel. Det sker tusentals transaktioner på plattformen varje dag när fler och fler människor köper sina favoritspel. Dessa transaktioner går dock inte smidigt för alla användare. Om du har svårt att köpa ett visst spel men inte kan slutföra ditt köp, läs vidare för att ta reda på hur du kan fixa väntande transaktionsfel på steam(fixa det väntande transaktionsfelet på Steam) och återuppta spelet utan problem.

Så här åtgärdar du ett pågående Steam-transaktionsfel(Hur man åtgärdar väntande transaktionsfel i Steam)

Varför väntar min Steam-transaktion?(Varför väntar min Steam-transaktion?)

När det gäller betalningar och köp, Ånga har ett rykte om sig att vara otroligt säker och pålitlig. Därför, om du upptäcker att du har problem med en transaktion, finns det en god chans att felet orsakades av din sida.

De två vanligaste problemen som orsakar ett ofullständigt transaktionsfel i Ånga , är dåliga anslutningar och väntande betalningar. Felet kan också orsakas av ett problem på servern Ånga på grund av vilket alla betalningar stoppas. Oavsett(oavsett) Beroende på problemets natur kommer stegen nedan att guida dig genom processen och återställa betalningsfunktionen till Ånga .

Metod 1: Bekräfta statusen för Steam-servrarna(Metod 1: Bekräfta statusen för Steam-servrar)

Försäljning på Steam(Steam) , även om det är fantastiskt för användare, kan det vara väldigt tungt på företagets servrar. Om du köpte spelet under en sådan försäljning, eller till och med under timmar med hög aktivitet, kan en långsammare server vara skyldig. ånga.

I sådana situationer är det bästa du kan göra att vänta lite. Servrar kan vara långsamma och påverka din transaktion. Om tålamod inte är din starka sida kan du kontrollera servrarnas status Ånga på den inofficiella Steam Status-webbplatsen. (inofficiell Steam Status-webbplats.) Titta här för att se om alla servrar visar normal drift. Om de gör det kan du gå. Du kan eliminera dåliga servrar som orsak till väntande transaktioner in Ånga .

Kontrollera om alla servrar är normala |  Åtgärda väntande transaktion Steam-fel

Metod 2: Avbryt alla väntande transaktioner i köphistorik(Metod 2: Avbryt alla väntande transaktioner i köphistoriken)

Om din transaktion fortfarande inte är slutförd efter 15-20 minuter är det dags att gå till Steams köphistorikmeny och rensa alla transaktioner. Härifrån kan du avbryta den aktuella transaktionen och försöka igen, eller avbryta alla pågående transaktioner för att göra plats för nya betalningar.

1. I webbläsaren (gå till) till den officiella Steam-webbplatsen och logga in med dina referenser.

2. Om du loggar in för första gången kan du behöva göra det gå igenom den dubbla autentiseringsprocessen(slutför den dubbla autentiseringsprocessen) genom att ange koden som kommer att skickas till dig via post.

3. När du kommer till inloggningssidan Ånga , klick(Klicka på liten pil bredvid(liten pil bredvid ) med ditt användarnamn i det övre högra hörnet.

klicka på den lilla pilen bredvid användarnamnet

4. I listan med alternativ som visas klicka på “Kontoinformation”.(klicka på “Kontodetaljer”.)

från alternativen som visas, klicka på

5. Den första panelen i avsnittet ” Kontoinformation(Kontouppgifter) » måste vara “Historia om butiker och inköp”. (‘Butiks- och köphistorik.’) Flera alternativ kommer att vara synliga på höger sida av denna panel. Klicka på “Visa köphistorik”(Klicka på “Visa köphistorik”) för att fortsätta.

klicka på visa köphistorik

6. Detta kommer att visa en lista över alla dina transaktioner via Steam. En transaktion anses vara ofullständig om kolumnen Typ läser Väntande köp.(En transaktion är ofullständig om den är “Väntande köp” i kolumnen Typ.)

7. Klick(Klicka på en ofullständig transaktion(ofullständig transaktion) för hjälp med ditt köp.

klicka på ett väntande köp för att öppna fler alternativ |  Åtgärda väntande transaktion Steam-fel

8. Köpalternativ i spelet klicka på “Avbryt transaktion(klicka på ‘Avbryt transaktion)’. Detta kommer att avbryta transaktionen och, beroende på din betalningsmetod, återbetala beloppet antingen direkt till din källa eller till din Steam-plånbok.

Läs också: (Läs även: )4 sätt att göra Steam-nedladdningen snabbare(4 sätt att göra Steam-nedladdningen snabbare)

Metod 3: Försök att göra ett köp via Steams webbplats(Metod 3: Prova att köpa via Steams webbplats)

När du har avbrutit ett köp kan du behöva försöka igen. Den här gången istället för att använda appen Ånga på din PC försök att göra ett köp på hemsidan(försök att slutföra köpet från webbplatsen) . Webbplatsversionen ger dig ett extra lager av tillförlitlighet med samma gränssnitt.

Metod 4: Inaktivera alla VPN och proxytjänster(Metod 4: Inaktivera alla VPN- och proxytjänster)

Steam tar säkerhet och integritet på största allvar och all missbruk blockeras omedelbart. Det är inte olagligt att använda en VPN-tjänst, Ånga tillåter inte köp via en falsk IP-adress. Om du råkar använda VPN eller proxytjänst på din dator, inaktivera dem och försök köpa den igen.

Metod 5: Prova en annan betalningsmetod för att fixa en väntande transaktion(Metod 5: Prova en annan betalningsmetod för att åtgärda väntande transaktion)

Om ansökan Ånga fortsätter att visa ett pågående transaktionsfel trots dina bästa ansträngningar, då är felet troligen relaterat till din betalningsmetod. Din bank kan vara inaktiverad eller pengarna på ditt konto kan vara blockerade. I sådana här situationer försök att kontakta din bank(prova att kontakta din bank) eller plånbokstjänst och köp spelet med en annan betalningsmetod.

Metod 6: Kontakta Steam Support(Metod 6: Kontakta Steam-supporten)

Om alla metoder har prövats, och åtgärda felet med en väntande transaktion in Ånga misslyckades, är det enda alternativet kontakta kundsupport. (kontakta kundsupport.)Ditt konto kan uppleva viss turbulens som kan resultera i felaktiga betalningstjänster. Steam har en av de mest vänliga kundsupporten och kommer att kontakta dig så snart den hittar en lösning.

Utvalda: (Rekommenderas: )

Väntande transaktioner på Steam kan vara frustrerande, speciellt om du ser fram emot ett nytt köpt spel. Men med stegen som nämns ovan bör du enkelt kunna återuppta spelet.

Vi hoppas att den här guiden har varit till hjälp och att du har kunnat göra det Åtgärda Steam-fel med ofullständig transaktion(fixa det pågående transaktionsfelet Steam) . Om du fortfarande har några frågor angående den här artikeln, ställ dem gärna i kommentarsfältet.

Steam är utan tvekan en av de ledande leverantörerna i världen av νideo-spel. Varje dag sker tusentals transaktioner på plattformen när fler och fler människor köper sina favoritspel. Dessa transaktioner är dock inte helt smidiga för alla användare. Om du kämpar för att köpa en viss titel men inte kan slutföra köpet, läs vidare för att ta reda på hur du kan fixa väntande transaktionsfel på Steam och återuppta spelandet utan problem.

Åtgärda väntande transaktion Steam-fel

Hur man åtgärdar väntande transaktionsfel i Steam

Varför väntar min Steam-transaktion?

När det kommer till betalningar och köp har Steam ett rykte om sig att vara otroligt säkra och pålitliga. Därför, om du märker att du kämpar med en transaktion, finns det en stor chans att felet har orsakats av din sida.

Två av de vanligaste problemen som orsakar det pågående transaktionsfelet på Steam är dålig anslutning och ofullständiga betalningar. Dessutom kan felet orsakas av ett problem på Steam-servern, vilket gör att alla betalningar stoppas. Oavsett problemets natur kommer stegen som nämns nedan att guida dig genom processen och hjälpa dig att återfå betalningsfunktionalitet på Steam.

Metod 1: Bekräfta statusen för Steam-servrar

Steam-försäljning, även om det är fantastiskt för användarna, kan vara mycket belastande för företagets servrar. Om du köpte ditt spel under en sådan rea eller till och med under timmar med hög aktivitet, kan en långsammare Steam-server vara skyldig.

I situationer som dessa är det bästa du kan göra att vänta ett tag. Servrarna kan fungera långsamt och påverka din transaktion. Om tålamod inte är din starka sida kan du kontrollera statusen för Steam-servrarna på den inofficiella Steam Status-webbplatsen. Notera här om alla servrar indikerar normal funktion. Om de gör det är du bra att gå. Du kan eliminera dåliga servrar som orsak till väntande transaktioner i Steam.

Observera om alla servrar är normala |  Åtgärda väntande transaktion Steam-fel

Metod 2: Avbryt alla väntande transaktioner i köphistorik

Om din transaktion fortfarande väntar efter 15-20 minuter är det dags att gå till köphistorikmenyn för steam och rensa alla transaktioner. Härifrån kan du avbryta din nuvarande transaktion och försöka igen, eller så kan du avbryta alla pågående transaktioner för att öppna utrymme för nya betalningar.

1. I din webbläsare, bege sig till den officiella webbplatsen för Steam och logga in med dina referenser.

2. Om du loggar in för första gången kan du behöva ange en kod som kommer via din post.

3. När du kommer till inloggningssidan för Steam, klick liten pil nästa till ditt användarnamn i det övre högra hörnet.

klicka på den lilla pilen bredvid användarnamn

4. Från listan med alternativ som visas, klicka på “Kontodetaljer”.

från alternativen som visas klickar du på Kontoinformation

5. Den första panelen i Kontoinformation bör vara ‘Butiks- och köphistorik.’ Några alternativ kommer att vara synliga på höger sida av denna panel. Klicka på “Visa köphistorik” att fortsätta.

klicka på visa köphistorik

6. Detta kommer att visa en lista över alla dina transaktioner via steam.

7. Klick ofullständig transaktion för att få hjälp med köpet.

klicka på väntande köp för att öppna ytterligare alternativ |  Åtgärda väntande transaktion Steam-fel

8. I köpalternativen för spelet, klicka på “Avbryt transaktion”..’ Detta kommer att avbryta transaktionen och, baserat på ditt betalningssätt, återbetala beloppet antingen direkt till din källa eller din Steam-plånbok.

Läs också: 4 sätt att göra Steam-nedladdningen snabbare

Metod 3: Försök att köpa via Steams webbplats

När köpet avbrutits kan du bli tvungen att försöka igen. Den här gången istället för att använda Steam-applikationen på din PCförsök att slutföra köpet från webbplatsen. Webbplatsversionen ger dig en extra nivå av tillförlitlighet med samma gränssnitt.

Metod 4: Inaktivera alla VPN- och proxytjänster

Steam tar säkerhet och integritet på största allvar, och alla felbehandlingar blockeras omedelbart. Även om det inte är olagligt att använda en VPN-tjänst, tillåter Steam inte köp via en falsk IP-adress. Om du råkar använda en VPN eller en proxytjänst på din dator, stäng av dem och försök köpa den igen.

Metod 5: Prova en annan betalningsmetod för att åtgärda väntande transaktion

Om Steam-applikationen fortsätter att visa det pågående transaktionsfelet trots dina bästa ansträngningar, så ligger felet förmodligen i ditt betalningssätt. Din bank kan vara nere, eller så kan pengarna på ditt konto ha blockerats. i situationer som dessa, försök att kontakta din bank eller plånbokstjänst och köp av spelet genom ett annat betalningssätt.

Metod 6: Kontakta Steam Support

Om alla metoder har prövats och fixa väntande transaktionsfel på Steam fortfarande överlever, då är det enda alternativet att kontakta kundsupport. Ditt konto kan utsättas för viss turbulens som leder till felaktiga betalningstjänster. Steam har en av de mest användarvänliga kundtjänsttjänsterna och kommer att återkomma till dig så fort de hittar en lösning.

Rekommenderad:

Väntande transaktioner på Steam kan vara frustrerande, speciellt när du ivrigt ser fram emot att spela det nya spelet du köpt. Men med stegen som nämns ovan bör du kunna återuppta ditt spelande med lätthet.

Vi hoppas att den här guiden var till hjälp och att du kunde fixa det väntande transaktionsfelet i Steam. Om du fortfarande har några frågor angående den här artikeln, ställ dem gärna i kommentarsfältet.