6 bästa gratis återställningsverktyg för Windows 11/10

Det finns ett stort antal sammankopplade komponenter som utgör ett operativsystem. Windows och även om något går fel, Windows kan ha problem. Drivrutiner, systemtjänster, en uppdatering som har fastnat… listan fortsätter.

Så när din dator börjar visa problem kan det vara svårt att peka ut den faktiska orsaken. Detta gör manuell felsökning svår. Istället kan du använda ett bra återställningsverktyg Windows 11/10 som automatiskt fixar din installation Windows . Vilken sort(Vilka) verktyg, frågar du? Här är en lista över de bästa gratis återställningsapparna Windows 11/10 .

1. Reparera Windows

Ett av få universella återställningsverktyg Windows 11/10Windows Repair gör precis vad den lovar – återställer Windows 11/10. Oavsett om det är filbehörigheter, registerfel eller obskyra inställningar, tar appen hand om allt.

Eftersom många av dess åtgärder kan komma i konflikt med andra program som körs i bakgrunden, rekommenderas det att köras Windows återställningsverktyg(Windows Reparation) i felsäkert läge. Detta säkerställer att alla inställningar som görs av applikationen tillämpas utan störningar, korrigering Windows 11/10 på din dator.

Applikationen kan användas gratis för en dator. För att reparera ett stort antal datorer i en kommersiell miljö finns även betalversioner tillgängliga.

2. Snappy Driver Installer

Vid nio(Nio) gånger av tio problem med Windows 11/10 beror på felaktiga eller inaktuella drivrutiner. Även om Windows själv uppdaterar drivrutiner, kan det ofta inte tillhandahålla de mest lämpliga drivrutinerna för varje enhet.

Snappy Driver Installer är ett verktyg utformat för att lösa detta problem. Verktyget skannar din dator och hittar de senaste drivrutinerna. Du kan välja vilka drivrutiner som ska uppdateras och applikationen kommer att ladda ner och installera de valda drivrutinerna.

Det finns också fullständig SDI-version(SDI Full) , som kommer med en databas med de senaste drivrutinerna. Du kan använda den här versionen för att uppdatera drivrutiner utan internetanslutning. Användbart när du vill uppdatera drivrutiner på flera datorer utan att slösa tid på att ladda ner var och en.

3. AVG-inställning

AVG TuneUp är ett annat bra allroundverktyg för att fixa buggar i Windows 11/10 . Till skillnad från Windows reparation är det mer fokuserat på att förbättra prestanda än att fixa buggar.

Programvaran tar bort onödiga program, tar bort överblivna cachefiler och inaktiverar värdelösa startprocesser. Som ett resultat går datorn mycket smidigare, med färre krascher och instabilitet.

Även om appen gör sitt jobb bra, är den inte helt gratis. Det kommer med en gratis provperiod men fungerar bara i 30 dagar. Efter det måste du skaffa en betald licens för att fortsätta använda den. Du kan dock använda testversionen för att finjustera din dator en gång.

4. FixWin

FixWin, ett av de mer kända återställningsverktygen Windows 10 är positionerad som en heltäckande lösning på alla problem med Windows . Tycka om Windows reparation förbi Tweaking , FixWin är ett allmänt verktyg som analyserar ett stort antal potentiella problem och försöker åtgärda dem.

Systemverktyg, Dirigent(Utforskaren) , Korg…(Recycle Bin…) app löser en uttömmande lista över problem Windows 10 och erbjuder sig att fixa dem med ett knapptryck. För att inte överväldiga dig är korrigeringarna snyggt uppdelade i separata flikar med ett lättnavigerat användargränssnitt.

Det bästa av allt är att appen är helt gratis och portabel. Du kan bära den på USB -kör och kör därifrån, installation krävs inte.

5. Avancerad systemvård

Tycka om AVG TuneUP , denna applikation är designad för att optimera din dator. Advanced SystemCare kommer att hitta skräpfiler och applikationer som saktar ner din dator och låter dig enkelt ta bort dem och förbättra prestandan.

Det kan till och med inaktivera skräp för startprogram Bagge(RAM) för ditt system, vilket påskyndar uppstarten. Du kan växla mellan olika automatiska lägen eller skanna manuellt för att hitta problem. Användargränssnittet är snyggt och modernt, till skillnad från många gratis Windows 11/10 återställningsverktyg i denna nisch.

Den enda nackdelen är att den inte uppdaterar drivrutiner. Du kan använda mjukvaruuppdateringen för att hitta nya versioner av installerade appar, men det är det. Men om allt du vill ha är en optimerare för att snabba upp din dator, Avancerad systemvård kan vara precis vad du behöver.

6. O&O Håll käften10++

Hittills har vi sett verktyg som fixar uppenbara buggar. Windows , som saknade drivrutiner eller en långsam dator. Men hur är det med Microsofts egna datainsamlingsprocesser som spionerar på dig från bakgrunden?

Med O&O ShutUp10++ kan du stoppa sådana dataläckor. Appen ger dig oöverträffad kontroll över din integritet genom att låta dig inaktivera invasiv övervakning från de flesta Windows-processer.

Många av dessa sekretessinställningar är normalt inte tillgängliga på ditt operativsystem, så det här verktyget är väldigt praktiskt. Du kan enkelt bestämma vilka tjänster som får samla in data genom att växla mellan några växlar.

Vilket är bäst gratis återställningsverktyg (Reparationsverktyg)Bästa gratis Windows 11/10 ?

Det finns många bra verktyg där ute för att fixa de vanligaste problemen med Windows 11/10 . Sådana applikationer(Appar) som Windows reparation eller FixWin är bra när du är osäker på de verkliga orsakerna till fel.

Om du vill uppdatera dina drivrutiner, Snappy Driver Installer – ett bra val. Den kan automatiskt upptäcka drivrutinsuppdateringar för din dators hårdvarukomponenter och installera dem åt dig.

Slutligen, för att ta itu med integritetsproblem i Windows 11/10 du har O& Om ShutUp10++ . Applikationen kan effektivt inaktivera de flesta Windows-inställningar som kränker din integritet och samlar in onödiga data.

Det finns ett stort antal sammanlänkade komponenter som utgör Windows-operativsystemet, och om bara en sak går fel kan Windows ha problem. Drivrutinerna, systemtjänsterna, en fast uppdatering … listan fortsätter.

Så när din dator börjar visa problem kan det vara svårt att fastställa den faktiska orsaken. Detta gör det svårt att lösa problemet manuellt. Istället kan du använda ett bra reparationsverktyg för Windows 11/10 som automatiskt fixar din Windows-installation. Vilka verktyg frågar du? Här är en lista över de bästa gratis reparationsapparna för Windows 11/10.

1.Windows Reparation

Ett av de få allt-i-ett reparationsverktyg för Windows 11/10 där ute, Windows Repair gör precis vad det lovar – reparera Windows 11/10. Oavsett om det är filbehörigheter, registerfel eller obskyra inställningar, appen tar hand om allt.

Eftersom många av dess funktioner kan komma i konflikt med andra appar som körs i bakgrunden, rekommenderas det att köra Windows Repair i säkert läge. Detta säkerställer att alla justeringar som görs av applikationen tillämpas utan störningar, vilket fixar Windows 11/10 på din dator.

Appen är gratis att använda för en enda dator. För reparation av ett stort antal datorer i en kommersiell miljö finns även betalversioner tillgängliga.

2. Snappy Driver Installer

Nio gånger av tio beror Windows 11/10-problem på felaktiga eller inaktuella drivrutiner. Även om Windows själv uppdaterar drivrutiner, kan det ofta misslyckas med att tillhandahålla de mest lämpliga drivrutinerna för varje maskinvara.

Snappy Driver Installer är ett verktyg för att lösa det här problemet. Verktyget skannar din dator och hittar de senaste drivrutinerna som matchar. Du kan välja vilka drivrutiner som ska uppdateras och applikationen laddar ner och installerar de valda drivrutinerna.

Det finns också en SDI Full-version som kommer med en databas med de senaste drivrutinerna. Du kan använda den här versionen för att uppdatera drivrutiner utan att vara ansluten till internet. Användbart när du vill uppdatera drivrutiner på en mängd datorer utan att behöva slösa tid på att ladda ner på var och en.

3. AVG Tune Up

AVG TuneUp är ett annat bra allmänt fixeringsverktyg för Windows 11/10. Till skillnad från Windows Repair fokuserar den mer på att justera prestanda snarare än att korrigera fel.

Programvaran tar bort onödiga program, tar bort överblivna cachefiler och inaktiverar värdelösa startprocesser. Resultatet är en dator som går mycket smidigare, med färre krascher och instabilitet.

Även om appen är bra på vad den gör, är den inte direkt gratis. Det kommer med en gratis provperiod, men det fungerar i bara 30 dagar. Efter det måste du skaffa en betald licens för att fortsätta använda den. Ändå kan du använda testversionen för att ge din PC en engångsjustering.

4. FixWin

Ett av de mer välkända reparationsverktygen för Windows 10, FixWin utses som en komplett lösning på alla Windows-problem. I likhet med Windows Repair by Tweaking är FixWin ett allmänt verktyg som går över ett stort antal potentiella problem och försöker fixa dem.

Systemverktyg, File Explorer, papperskorgen … appen tar itu med en uttömmande lista över Windows 10-problem och erbjuder att fixa dem med en knapptryckning. För att undvika att överväldiga dig är korrigeringarna snyggt uppdelade i distinkta flikar, med ett lättnavigerat användargränssnitt.

Det bästa av allt är att appen är helt gratis och portabel. Du kan bära den i ett USB-minne och köra den därifrån, ingen installation krävs.

5. Avancerad systemvård

Precis som AVG TuneUP är den här appen avsedd för att optimera din dator. Advanced SystemCare tar bort onödiga filer och applikationer som saktar ner din dator, så att du enkelt kan ta bort dem och förbättra prestandan.

Det kan till och med inaktivera startprogram som belamrar ditt systemminne, vilket påskyndar starttiderna. Du kan växla mellan olika automatiska lägen eller utföra en manuell skanning för att ta reda på problem. Användargränssnittet är snyggt och modernt, till skillnad från många gratis reparationsverktyg för Windows 11/10 i denna nisch.

Den enda nackdelen är att den inte uppdaterar drivrutiner. Du kan använda programuppdateringen för att hitta nya versioner av installerade applikationer, men det är allt. Men om allt du letar efter är en optimerare för att snabba upp din dator, kan Advanced SystemCare vara något för dig.

6. O&O ShutUp10++

Hittills har vi sett verktyg som fixar direkta fel med Windows, som saknade drivrutiner eller en långsam dator. Men hur är det med Microsofts egna datainsamlingsprocesser som spionerar på dig från bakgrunden?

Med O&O ShutUp10++ kan du sätta stopp för sådana dataläckor. Appen ger dig oöverträffad kontroll över din integritet genom att du kan stänga av invasiv övervakning från de flesta Windows-processer.

Många av dessa sekretessinställningar är inte tillgängliga från ditt operativsystem normalt, så det här verktyget är väldigt praktiskt. Du kan enkelt bestämma vilka tjänster som får samla in data genom att växla mellan några växlar.

Vilket är det bästa gratis reparationsverktyget för Windows 11/10?

Det finns många bra verktyg där ute för att reparera de vanligaste problemen med Windows 11/10. Appar som Windows Repair eller FixWin är bra när du inte är säker på de faktiska orsakerna bakom felen.

Om du vill uppdatera dina drivrutiner är Snappy Driver Installer ett bra val. Den kan automatiskt upptäcka drivrutinsuppdateringar till hårdvarukomponenterna på din PC och installera dem åt dig.

Slutligen, för att hantera integritetsrelaterade problem i Windows 11/10, har du O&O ShutUp10++. Appen kan effektivt stänga av de flesta Windows-inställningar som inkräktar på din integritet och samlar in onödig data.