6 avancerade verktygstips i Minecraft till ditt spel

När du är ny på Minecraft (ny på Minecraft) är du mer angelägen om att överleva den första dagen och bygga ett skydd. Spelare på högre nivå förlitar sig på olika trick och avancerade tips för att få en fördel, särskilt när de spelar hardcore-läge(Hårdkärra läge) » .

I minecraft(Minecraft) har en ofta förbisedd verktygstipsfunktion som visar ytterligare information om objekt i spelet. Verktygstipsen indikerar specifika identifierare(ID) för varje föremål, men de visar också viktigare detaljer: verktygets återstående hållbarhet, vapen och rustningar, samt andra viktiga detaljer.

Hur man aktiverar utökade verktygstips

Det enklaste sättet att aktivera utökade verktygstips(Avancerade verktygstips) Minecraft – tryck samtidigt på F3+H . Följande meddelande kommer att visas på skärmen:

När du ser detta kommer du att veta att kommandot slutfördes framgångsrikt. Vissa användare har rapporterat problem med att aktivera verktygstips på detta sätt på grund av hårdkodade kommandon på deras tangentbord F3+H till ett annat kortkommando. Om ditt tangentbord inte tillåter dig att mappa om genvägen, måste du hitta ett annat sätt att aktivera utökade verktygstips(Avancerade verktygstips) .

Det finns mods som låter dig aktivera den här funktionen och komma åt andra felsökningskommandon via alternativmenyn.

Verktygstips visar vapnets återstående hållbarhet(Verktygstips visar återstående vapen) och verktyg(Verktygets hållbarhet)

i vanilj Minecraft det kan vara svårt att avgöra hur många träffar ditt vapen har kvar. Kanske har du hittat eller fiskat ett otroligt föremål med kraftfulla förtrollningar, men dess hållbarhet har minskat till nästan noll.

Utökade verktygstips(Avancerade verktygstips) Minecraft visa inte bara skalan. De visar det exakta numeriska värdet av kvarvarande hållbarhet för alla föremål. Ta en titt på bilden ovan för ett exempel. Genom att använda dessa verktygstips kan du också vara uppmärksam på hur snabbt vapnet går sönder.

Det kan vara skillnaden mellan att använda en nyinköpt vara omedelbart eller att gömma den för reparationer senare. Även om en bra tumregel är att alla skadade föremål du fiskar upp vanligtvis används en gång efter att den gått sönder.

Verktygstips visar återstående rustningshållbarhet(Verktygstips visar återstående rustningshållbarhet)

Såväl som utökade verktygstips(Avancerade verktygstips) Minecraft visa den återstående hållbarheten för vapen och verktyg, de kan också visa dig hur mycket mer missbruk din rustning tål. Olika(Olika) Fiender och skadetyper gör att din rustning minskar i en viss takt. Ovanstående skada orsakades av en explosion kryp(Creeper) rakt igenom.

Ett fall kan till exempel skada ett par stövlar, men det är osannolikt att en haklapp skadas. Förbränning(Burning) kommer att skada all din rustning. Rustning(rustning) som bärs av fiender tar ingen skada, förutom när de bärs av odöda och deras hjälmar tar skada när de börjar brinna i solen.

Tips kan också användas för att ange ytterligare information om föremål, till exempel om bikupan har bin eller inte. Utöver det erbjuder verktygstipsen ingen ytterligare information, men det finns andra sätt att använda felsökningsmenyn.

F3+B Aktivera synliga träffboxarF3+B aktiveras synligt (Syn)hitboxar och linje(Linje) Översikt

F3-tangenten i kombination med en annan nyckel är inte bara avsedd att aktivera verktygstips, utan också för att styra felsökningsmenyn i spelet. Detta gör att du kan se mycket information som du annars inte skulle ha tillgång till. Om du till exempel klickar F3+B kommer du att kunna se hitboxarna för olika enheter och deras siktlinje.

Detta kan vara särskilt användbart om du inte är säker på hur stor fienden verkligen är. Du kan mäta hur nära du behöver komma för att slå, samt vilken riktning fienden är vänd. När det kommer till endermen(Endermen) bör du undvika direkt ögonkontakt och detta kommando kan hjälpa.

F3+T laddar om resurspaket

Minecraft är ett gammalt spel som har fått många modifieringar genom åren. Även om detta vanligtvis fungerar utan problem, finns det tillfällen då resurspaket kan misslyckas. Du kan stöta på grafiska fel eller konstiga buggar som stör ditt spelande.

Klicka på när detta händer F3+T för att ladda om texturpaket. Detta är särskilt användbart om du spelar den modifierade versionen. Minecraft eller laddat ner ytterligare texturpaket för att förbättra utseendet på spelet.

Spelet pausas och en laddningsskärm visas. När fältet fylls upp kommer skärmen att blinka och spelet återupptas med alla texturer laddade om.

Alt+F3 Visar bildtidsdiagram

Ingen skulle ringa Minecraft resurskrävande spel, men vissa moddar (specifika moddar) kan definitivt påverka prestandan. Om du är orolig över bildfrekvensen i ett spel och vill övervaka det medan du utför vissa åtgärder, klicka Alt+F3 . Felsökningsmenyn öppnas med det tillagda bildtidsdiagrammet längst ner.

Du kan spela spelet medan den här menyn är på skärmen (även om det är ganska distraherande) och se hur din bildfrekvens beter sig medan du spelar. Detta är ett bra sätt att exakt mäta vilka aktiviteter som kan påverka din produktivitet.

F3+G visar fragmentgränser

Värld Minecraft uppdelad i olika sektioner, kallade “chunks”, som var och en är 256 block hög och 16×16 i yta. De är viktiga av ett antal anledningar, men den viktigaste är denna: fragment som förblir laddade hela tiden påverkar spelet i hela världen.

Till exempel, ditt spawnblock (sektionen där du spawnar i spelet) laddas alltid. Om du har många redstone-klockor konfigurerade som orsakar fördröjning i det fragmentet, kommer varje fragment i spelet också att uppleva fördröjning.

De flesta bitarna är dock inte laddade. Om du vill vara säker på att du bygger saker i olika fragment för att undvika dubbelarbete och potentiella fel, är det viktigt att kunna se fragmentgränser. Klick F3+G för att visa dem på skärmen.

När du väl vet var bitgränserna går kan du bättre planera för redstone-maskiner, mods och mer.

När du är ny på Minecraft är du mer angelägen om att överleva den första dagen och bygga ett skydd. Spelare på högre nivå förlitar sig på olika trick – och avancerade verktygstips – för att ge dem ett försprång, särskilt när de spelar i Hardcore Mode.

Minecraft har en ofta ignorerad verktygstipsfunktion som visar ytterligare information om objekt i spelet. Verktygstipsen visar specifika ID:n för varje föremål, men de visar också mer kritiska detaljer: kvarvarande verktygs-, vapen- och rustningshållbarhet, såväl som andra viktiga detaljer.

Hur man aktiverar avancerade verktygstips

Det enklaste sättet att aktivera Advanced Tooltips i Minecraft är att trycka F3+H på samma gång. Ett meddelande visas på skärmen som lyder:

När du ser detta kommer du att veta att kommandot lyckades. Vissa användare rapporterar problem med att aktivera verktygstips på detta sätt på grund av hårdkodade kommandon på deras tangentbord som ställer in F3 + H till en annan genväg. Om ditt tangentbord inte tillåter dig att mappa om genvägen, måste du hitta ett annat sätt att aktivera avancerade verktygstips.

Det finns mods som låter dig aktivera funktionen och komma åt andra felsökningskommandon via alternativmenyn.

Verktygstips visar kvarvarande vapen och verktygs hållbarhet

I Minecraft vanilla kan det vara svårt att mäta hur många träffar som finns kvar på dina vapen. Kanske har du hittat eller fiskat ett otroligt föremål med kraftfulla förtrollningar, men dess hållbarhetsmått har minskat till nästan ingenting.

Avancerade verktygstips i Minecraft visar inte bara en mätare. De visar den exakta numeriska hållbarheten som återstår på en given artikel. Ta en titt på bilden ovan för ett exempel. Genom att använda dessa verktygstips kan du också vara uppmärksam på hur snabbt vapen går sönder.

Det kan vara skillnaden mellan att använda ditt nyfunna föremål omedelbart eller att gömma det för reparation senare. Även om en bra tumregel är att ett skadat föremål som du fiskar upp är vanligtvis en användning från att gå sönder.

Verktygstips Visa återstående rustningshållbarhet

Precis som avancerade verktygstips i Minecraft visar kvarvarande vapen- och verktygshållbarhet, kan det också visa dig hur mycket mer missbruk din rustning tål. Olika fiender och typer av skador gör att din rustning minskar i vissa takter. Ovanstående skada orsakades efter en Creeper-explosion på blankt håll.

Till exempel kan ett fall skada en uppsättning stövlar, men det är inte troligt att det kommer att skada din bröstplatta. Bränning kommer att skada hela din rustning. Pansar som bärs av fiender kommer inte att ta skada förutom när de bärs av odöda varelser, och deras hjälmar kommer att ta skada när de börjar brinna i solljus.

Verktygstips kan också användas för att ange ytterligare information om föremål, till exempel om en bikupa innehåller bin eller inte. Utöver det erbjuder verktygstips ingen ytterligare information – men det finns andra sätt att använda felsökningsmenyn.

F3+B Aktiverar synliga träffboxar och siktlinje

F3-tangenten parad med en annan nyckel är inte bara för att aktivera verktygstips – den är till för att manipulera felsökningsmenyn i spelet. Detta gör att du kan se en mängd information som du annars kanske inte har tillgång till. Till exempel om du slår F3+Bkan du se olika enheters hitboxar och deras siktlinje.

Detta kan vara särskilt användbart om du inte är säker på hur stor en fiende faktiskt är. Du kan mäta hur nära du behöver komma för att landa ett slag, samt vilken riktning den fienden tittar på. När det kommer till Endermen vill du undvika direkt ögonkontakt – och det här kommandot kan hjälpa.

F3+T laddar om resurspaket

Minecraft är ett gammalt spel med många modifieringar genom åren. Även om det vanligtvis fungerar utan problem, finns det tillfällen då resurspaketen kan misslyckas. Du kan stöta på grafiska fel eller konstiga buggar som stör spelet.

När detta händer, tryck F3+T för att ladda om texturpaketen. Detta är särskilt användbart om du spelar en modifierad version av Minecraft eller om du har laddat ner ytterligare texturpaket för att förbättra spelets utseende.

Spelet pausas och en laddningsskärm visas. När fältet är fyllt kommer skärmen att blinka och spelet återupptas med alla texturer laddade om.

Alt+F3 Visar bildrutetidsdiagram

Ingen skulle definiera Minecraft som ett resurskrävande spel, men specifika moddar kan definitivt påverka prestandan. Om du är orolig för din framerate i spelet och du vill övervaka den medan du utför specifika aktiviteter, tryck på Alt+F3. Detta öppnar felsökningsmenyn, med det tillagda bildtidsdiagrammet längst ner.

Du kan spela spelet medan den här menyn är på skärmen (även om den är ganska distraherande) och övervaka hur din bildfrekvens beter sig under spelning. Det här är ett bra sätt att mäta exakt vilka aktiviteter som kan påverka din prestation.

F3+G visar bitgränser

Minecraft-världen är uppdelad i olika sektioner som kallas “bitar”, som var och en är en 256 block hög, 16×16 område. De är viktiga av en mängd olika anledningar, men den främsta är denna: bitar som alltid är laddade påverkar spelet i hela världen.

Till exempel, din spawn-chunk (sektionen där du spawnar i spelet) laddas alltid. Om du har många redstone-klockor inställda som orsakar fördröjning i den biten, kommer varje bit i spelet också att uppleva lag.

De flesta bitar laddas dock inte. Om du vill vara säker på att du bygger saker i olika bitar för att undvika överlappning och potentiella fel, är det viktigt att kunna se bitgränser. Tryck F3+G för att visa dessa på skärmen.

När du väl vet var bitens gränser ligger kan du bättre planera redstone-maskiner, mods och mycket mer.