6 appar som alla föräldrar bör känna till

Som förälder måste du skydda dina barn. De har trots allt inte varit här så länge och förstår inte de potentiella hoten denna värld utgör.

Så du låser dörrarna, begränsar dem konsumtion av ohälsosam mat(skräpmatintag) och införa utegångsförbud. De är trygga i sina rum, eller hur? Inte ordentligt(Fel). Om dina barn har obevakad tillgång till en smart enhet finns det en till hotande hot (hotande hot) – mobil(- mobila) applikationer.

Det finns mobilappar som säger sig vara “barnvänliga” men som inte är det. Här är sju som du bör vara insatt i.

Överst på vår lista står HÖFT- och av en speciell anledning. Barn(Barn) kan använda den här appen för att dölja olämpliga appar på sinne(klar sikt) . Det fungerar genom att maskera appar som något desto mindre olycksbådande(något mindre läskigt).

Till exempel en dejtingapp som inte ser ut som något annat än musikapp(musikapp) . namn höft är en förkortning för Dölj Det Proffs . Men på ditt barns enhet kommer det att dyka upp som HÖFT.

Den finns i appbutik(app store) gratis. Ditt barn kan installera STIFT -kod för att dölja alla filer i valvet, inklusive foton och meddelanden.

Så om du är en förälder som regelbundet kollar ditt barns mobilaktiviteter finns det en chans att de lurar dig med den här appen.

Det finns också en annan liknande app som heter Poof.

Facebook är en föråldrad plattform för unga grupper. Deras alternativ är snapchat . Om du inte är bekant med snapchat , är ett program som låter dig dela videor med dina vänner. Låter inte så illa, eller hur? Så vad är en röd flagga?

Innehållet du lägger upp på den här plattformen liknar Instagram-berättelser(Instagram Stories) som försvinner efter 24 timmar. Det betyder att du aldrig kommer att kunna veta exakt vad dina barn håller på med i den här appen eftersom det inte finns något sätt att gå tillbaka och kolla.

Att hålla dina barn säkra och inte göra något i appen som de inte ska är en svår uppgift. Så för säkerhets skull är det bäst att hålla den här appen borta från barns prylar.

Alla barn älskar det och även vissa vuxna använder det. Det är en musikapp som folk använder för att replikera sina favoritdansteg från sin favoritlåt eller parodiera ett populärt spår.

Det hela låter oskyldigt nog tills du läser föräldrarecensioner på Common Sense Media. Vissa är bekymrade över språket som deras barn möter när de använder appen, och det med rätta.

För att inte tala om, det finns också suggestiva danssteg som unga ögon inte borde titta på (låt vara att göra). Vi(Har) nämnt att vuxna använder det? Tja, det förtjänar ett andra omnämnande.

Det är värt att notera att applikationen vidtar åtgärder genom att ta bort konton för användare under 13 år. Men vissa föräldrar kanske fortfarande vill förbjuda den här appen för sina tonåringar över 16 år.

Tänk på att användare kan fejka sin ålder, så om ditt barn inte har nått gränsen kan de fortfarande skapa ett konto.

Om du har en app designad för tonåringar som döljer sina identiteter bör föräldrar vara oroliga. Som du kan föreställa dig är detta den perfekta platsen för nätmobbning.

Denna applikation låter dig skapa ett konto, dölja din identitet och kontakta andra personer anonymt. Appen fokuserar på att ställa frågor till andra användare anonymt. Barn(Barn) förblir barn, så du kan förvänta dig att några av dem ställer konstiga frågor (av vilka vissa kan vara respektlösa eller pinsamma).

Dessutom finns det farhågor om att samtal inte alltid är personliga. Vissa användare frågar varandra om telefonnummer och användarnamn Kik .

Talar om vilka…

Tonåringar kan framstå som en annan budbärare för att kommunicera med sina vänner. Men om du tittar noga kommer du att se vissa farhågor om potentiellt farligt beteende.

Ta till exempel det faktum att du kan dela foton, skisser, GIF och videor med vem som helst (även om det inte är din vän). Dina barn kan alltså inte bara utsättas för olämpligt innehåll, utan även kontakt med främlingar som utger sig för att vara barn.

Tyvärr finns det inga föräldrakontroller här och dina barn kan lösenordsskydda sitt konto. Om du inte vet detta, då är du blockerad från denna del av ditt barns liv.

Om du inte deltar i dejting spel(dejtingspel), alltså Tinder kanske inte finns på din radar än. Det är en app som låter användare betygsätta varandras bilder (redan en giftig start).

Eftersom du kan använda GPS-spårning(GPS-spårning), kan du hitta personer som är inom 10 miles från dig. Detta är en av anledningarna till att folk använder det för dejting. Och det hjälper dig att komma i kontakt med andra potentiella “kompisar”.

Appen kräver att användarna är minst 18 år, men det gör den inte heller kollar ålder(t verifiera ålder) . Därför bör föräldrar se till att deras barn inte använder det på något sätt.

En annan liknande app är Yubo, känd som ” Tinder för tonåringar. Tycka om Tinder det är giftigt till sin natur, vilket gör att användare kan acceptera eller avvisa varandras bilder (genom att svepa åt vänster eller höger).

Det är förbannelsen av sociala medier där människor omedvetet sårar varandras känslor utan ånger. Inte konstigt att tonårsdepression är på uppgång!

Skydda dina barn från rovdjur (unga och gamla)(Skydda dina barn från rovdjur (unga och gamla))

Att vara förälder i den digitala tidsåldern är inte lätt. Du måste oroa dig för både de gamla perversernas och de oförskämda ungdomarnas rovdjursbeteende.

Det bästa sättet att göra detta är att vara uppmärksam på apparna dina barn använder. Gör mer än att bara titta på ikonen, se applikationsbeskrivningen, följ Google Sök(Google-sökning) och se vad andra föräldrar har att säga om det på Common Sense Media. Till och med polisen har gett ut en egen lista över appar som föräldrar bör vara försiktiga med.

Som förälder är det din roll att skydda dina barn. När allt kommer omkring har de inte varit här så länge och förstår inte de potentiella hoten denna värld utgör.

Så du låser dörrarna, begränsar deras intag av skräpmat och upprätthåller ett utegångsförbud. De är trygga i sina rum, eller hur? Fel. Om dina barn har oövervakad tillgång till en smart enhet finns det ett annat hotande hot – mobilappar.

Det finns mobilappar som framstår som “barnvänliga”, men som inte är det. Här är sju du bör vara insatt i.

Att ta sig till toppen av vår lista är HIP – och det av en speciell anledning. Barn kan använda den här appen för att dölja olämpliga appar i fri sikt. Det fungerar genom att maskera appar som något mindre läskigt.

Till exempel en dejtingapp som inte ser ut som något annat än en musikapp. Namnet HIP är en akronym för Hide it Pro. Det kommer dock att visas som en HIP på ditt barns enhet.

Det finns gratis i appbutiken. Ditt barn kan ställa in en PIN-kod för att dölja alla typer av filer i ett valv, inklusive foton och meddelanden.

Så om du är en förälder som regelbundet kontrollerar ditt barns mobila aktiviteter, så finns det en chans att de lurar dig med den här appen.

Det finns också en annan liknande app att hålla utkik efter, kallad Poof.

Facebook är en föråldrad plattform för yngre grupper. Alternativet för dem är Snapchat. Om du inte är bekant med Snapchat är det en app som låter dig dela videor med vänner. Låter det inte för illa? Så vad är den röda flaggan?

Innehållet du publicerar på den här plattformen liknar Instagram Stories, som försvinner efter 24 timmar. Det betyder att du aldrig riktigt kan veta vad dina barn håller på med i den här appen eftersom det inte finns något sätt att gå tillbaka och kolla.

Att se till att dina barn är säkra och att inte göra något de inte ska göra i appen är en utmaning. Så bara för att vara på den säkra sidan kan det vara bättre att hålla den här appen borta från dina barns prylar.

Alla barn älskar det, och även vissa vuxna använder det. Det är den musikaliska app folk använder för att återskapa sina favoritdansteg från sin favoritlåt eller göra en parodi på ett populärt spår.

Det hela låter oskyldigt nog tills du läser recensionerna från föräldrar på Common Sense Media. En del är oroliga över språket som deras barn utsätts för när de använder appen, och det med rätta.

För att inte tala om, det finns också suggestiva danssteg som unga ögon inte borde titta på (låt vara att göra). Nämnde vi att vuxna använder det? Tja, det förtjänar ett andra omnämnande.

Det är värt att notera att appen tar ställning genom att ta bort konton för användare under 13. Men vissa föräldrar kanske fortfarande vill förbjuda den här appen för sina 16+ tonåringar.

Var försiktig med att användare kan fejka sin ålder, så om ditt barn är under gränsen kan de fortfarande skapa ett konto.

Varje gång du har en app som är inriktad på att ungdomar döljer sin identitet bör föräldrar vara oroliga. Som du kan föreställa dig är det en idealisk plats för nätmobbning.

Med den här appen kan du skapa ett konto, dölja din identitet och kontakta andra anonymt. Appen fokuserar på att ställa frågor till andra användare anonymt. Barn kommer att vara barn, så du kan förvänta dig att några av dem ställer konstiga frågor (av vilka vissa kan vara respektlösa eller pinsamma).

Sedan finns det också oron för att samtalen inte alltid är privata. Vissa användare frågar varandra om telefonnummer och Kik-användarnamn.

Talar om vilka…

Tonåringar kan förmedla detta som bara en budbärare att kommunicera med sina vänner genom. Men när du tittar närmare kommer du att se vissa farhågor om potentiellt skadligt beteende.

Ta till exempel det faktum att du kan byta foton, skisser, gifs och videor med vem som helst (även om de inte är din vän). Så inte bara är dina barn potentiellt utsatta för olämpligt innehåll, utan de kan också vara i kontakt med främlingar som utger sig för att vara barn.

Tyvärr finns det inga föräldrakontroller, och dina barn kan skydda sitt konto med ett lösenord. Om du inte vet det, då är du utestängd från den delen av ditt barns liv.

Om du inte är med i dejtingspelet kanske Tinder inte är på din radar än. Det är en app som låter användare betygsätta varandras bilder (redan en giftig start).

Eftersom du kan använda GPS-spårning kan du hitta personer som befinner sig inom en radie på 10 mil från dig. Detta är en av anledningarna till att folk använder det för dejting. Och det hjälper dig att matcha dig med andra potentiella “kamrater”.

Appen kräver att användare är minst 18 år, men den verifierar inte ålder heller. Så det är upp till föräldrar att se till att deras barn inte använder det ändå.

En annan liknande app är Yubo, som är känd som “Tinder för tonåringar.” Precis som Tinder har den en giftig natur, vilket gör att användare kan acceptera eller avvisa varandras bilder (genom att svepa åt vänster eller höger).

Detta är förbannelsen av sociala medier, där människor omedvetet sårar varandras känslor utan ånger. Inte konstigt att tonårsdepression är på uppgång!

Skydda dina barn från rovdjur (unga och gamla)

Att vara förälder i den digitala tidsåldern är tufft. Du måste oroa dig för rovbeteenden från gamla perversa, såväl som grova ungdomar.

Det bästa sättet att göra detta är att vara uppmärksam på apparna som dina barn använder. Gör mer än att titta på ikonen, granska appens beskrivning, göra en Google-sökning och se vad andra föräldrar säger om det på Common Sense Media. Till och med polisen har utfärdat en egen lista över appar som föräldrar bör vara försiktiga med.