5G, nya lågor bränner repeatern: skada i detta område

“Nej till det digitala samhället” är formuleringen som sticker ut på dörrarna till kabelhytten, den av Vodafone repeater att det för några dagar sedan sattes i brand frivilligt av en grupp eller en enskild användare som förnekar den digitala övergången. Ännu en vägran till digitalisering och framsteg inom telekommunikation, som många har upplevt de senaste månaderna.

Episoden inträffade kl Casale Cremascoi provinsen Cremona, precis nära bron över floden Allvarlig. Hit rusade brandmännen vid 04:30-tiden 17 januari att vara framför lågorna som uppslukade repeatern.

Det stod omedelbart klart att branden inte härrörde från en kortslutning, utan – tack vare det tydliga påståendet och klargörandet av avsikterna – hänförlig till mänsklig aktivitet. Carabinieri ingrep omgående och startade undersökningarna med hjälp av gruppen av Ros.

Vodafone, repeatern i brand på grund av 5G-konspirationsteoretiker

En riktig häxjakt, som avslutas med mässan kl insats infrastrukturer som upprättats för att telekommunikationer ska fungera.

I denna period då fenomenet falska nyheter om ämnet förefaller frodas, och framför allt aldrig tidigare har det förekommit så mycket desinformation och spänningar kring digital förändring, handlingar av detta slag dyker nästan upp på agendan.

Som tur var upplevde de boende i området inga problem med telefonuppkopplingen. Det bör noteras att denna repeater, vars bas på pylonen nu hade äventyrats av lågorna, det var inte enbart värd för Vodafone-sändningar, men det betjänade också nätverk av olika företag. Tekniker arbetar med att reparera skadan och helt återställa sändarens funktionalitet, och man hoppas att rättvisan samtidigt ska ta sin gång genom att identifiera och gripa de ansvariga.

Relaterade Artiklar

Back to top button