5G-nätverk: den första avlägsna ögonoperationen ägde rum i Kina

De mest innovativa och briljanta idéerna kommer i de flesta fall direkt från Kina och vi kommer att bekräfta det igen med denna nyhet. Ett medicinskt team från Peking har nyligen utfört några ögonoperation tack vare hjälpen av 5G-nätet på tre patienter som befann sig 3 000 km bort. Detta hände i den autonoma regionen Xinjiang Uygur, i nordvästra Kina.
Hur gick operationen till? Chen Youxin, chef för oftalmologiavdelningen, begärde först ögonbottenbilder från det lokala sjukhuset i Tumxuk, Xinjiang. Han gav sedan varje patient ett personligt kirurgiskt program (inklusive två äldre uigurer).

5G-nätverk: ett grundläggande hjälpmedel för fjärroperationer

Här kommer den senaste generationens hjälpare, mycket kritiserad av världen och anklagad för att döda fåglar, hugga ner träd och orsaka tumörer. Och så, den som har dömts under en tid, tillät ironiskt nog en fundamental operation. Specifikt skickade en programvara programmen genom 5G-nätverket, eller snarare genom femte generationens teknologi på Tumxuk sjukhus och i fredags utförde en robotmaskin laseroperationen.

Chen sa och tillade att Kina är starkt brist på professionella ögonläkare och att tack vare 5G-nätverket har det omöjliga varit möjligt. Med nästa generations teknik (efter att ha fått grundläggande utbildning) lokala läkare kan ta hand om patienter bakom distansvägledning av mer erfarna kollegor.
Chen påpekade att PUMCH har öppnat ett filialcenter på sjukhuset i den regionala huvudstaden Urumqi som erbjuder diagnos genom bilder till Xinjiang-patienter och ökad utbildning för lokala läkare.

Relaterade Artiklar

Back to top button