5G: framtiden är fjärrkirurgi, tre har gått bra

Brist på kvalificerad medicinsk personal och långa väntetider inför en operation är bara några faktorer som det kommer att gå att säga adjö till. Mycket kommer faktiskt att tränas på distans. De framtida av fjärrkirurgi och den 5G.

Genom att dra nytta av denna teknik har ett team av läkare i Peking redan utfört tre insatser och de gick alla till framgångsrik. Här är detaljerna och hur 5G-nätverket också kommer att vara användbart i “ny uppkopplad medicin“.

Ny uppkopplad medicin: så här kommer 5G att förändra operationen

Vi kan lugnt tala om “ny uppkopplad medicin”. I grund och botten, tack vare 5G-nätverksanslutningen, alla sjukhus utrustade med maskineri lämplig e fjärrhanterbarkan utföra ingrepp på patienter utan att faktiskt vara närvarande.

Han gjorde det aPekings medicinska team som han utsattes för ögonoperation tre patienter. Det speciella är att de senare var belägna i den autonoma regionen Xinjiang Uygur, i nordvästra Kina. Med andra ord ca 3 000 km bort. Avståndet var i alla fall inget problem. Tack vare 5G kunde läkarna operera säkert.

Chen Youxinchef för oftalmologiska avdelningen vid Peking Union Medical College Hospital (PUMCH) sa: “Operationen var en stor framgång“. De tre patienter som inte längre kommer att ha synproblem kan vara nöjda. Men hur är det möjligt att fjärrstyra tack vare 5G-nätverket?

Hur är det möjligt att fjärrstyra

Det är Chen själv som återger de passager som ledde till ingripandet och som sålunda beskrivits inte framstår som så transcendentala. En gång mottagits av det lokala sjukhuset, där de tre patienterna var inlagda på sjukhus ögonbotten bilderfick teamet arbeta i Peking.

Förberedde allt kirurgiska program av interventionen för var och en av de tre patienterna, varav två är äldre, resten gjordes av 5G. En gång all data skickasmaskineriet som finns på sjukhuset i Tumxuk utförde de tre operationerna i sin helhet autonomi.

Detta kommer att göra det möjligt för lokala läkare att kunna operera vägledda av de mest erfarna och kapabla, även om de är långt borta. Detta kommer att göra det möjligt att kompensera bristen på ögonläkare i Kina. Allt detta tack vare 5G-teknik som förändrar många andra verkligheter.

Relaterade Artiklar

Back to top button