500 miljoner användare använder RCS, det nya protokollet som vill ersätta SMS

Google I/O © Clubic

Protokollet stöds aktivt av Google, som nu erbjuder det som standard i sin programvara Google Messages.

Google har velat sätta stopp för det ärevördiga SMS:et i många år nu och dess initiativ verkar bära frukt.

RCS tar fart och Google driver på för att Apple ska anta det

Det var under sin Google I/O 2022-konferens som sökmotorn meddelade att RCS-protokollet har passerat 500 miljoner dagliga aktiva användare.

RCS är tänkt som efterföljare till SMS. Det tillåter omedelbara utbyten, sändning av foton eller videor men också skapandet av gruppkonversationer. Den stöds av Google Messages-meddelanden, som nu utrustar de flesta Android-smarttelefoner, alla märken tillsammans, men också av många tillverkare och operatörer runt om i världen.

Google kunde inte heller låta bli att, genom rösten från en av dess vicepresidenter, skicka en tackling, utan att namnge den, till Apple, som för tillfället envist vägrar att integrera RCS i sin applikation.iMessage. “Vi hoppas att alla mobila operativsystem får meddelandet och uppdaterar till RCS. Så dina meddelanden kommer att vara privata, oavsett vilken enhet du använder.“.

Apple är officiellt ovilliga att använda RCS för säkerhets- och meddelandekrypteringsproblem, men Google ser ändå till att protokollet kan garantera konfidentialitet för konversationer. Under tiden måste du fortsätta med det gamla goda SMS:et för att gå med dina vänner på iPhone.

Källa: Google

Relaterade Artiklar

Back to top button