5 verktyg för att konvertera BIN-filer till ISO-bilder

Jag laddade nyligen ner lite IT-programvara på min Windows-dator och alla filer var . BIN-filer(BIN) och .CUE. För att arbeta med dem behövde jag konvertera filerna BIN till bilder (bin)ISO och montera dem som en enhet.

I den här artikeln kommer jag att nämna ett par gratis och betalda verktyg som du kan använda för att konvertera från ett format till ett annat. Vissa program konverterar helt enkelt från BIN i ISO men de flesta konverterar flera format till ISO och har andra användbara funktioner.

Om du bara behöver göra konverteringen en gång är det klokare att använda gratisprogram. För batchkonverteringar eller permanenta konverteringar kan det vara värt att investera i något av de betalda verktygen.

WinBin2ISO

WinBin2ISO är ett litet gratisprogram som konverterar bilder BIN CD-skivor(BIN CD) till bilder ISO , det är allt. Det är det första jag nämner eftersom det är gratis, bärbart (vilket betyder att det inte behöver installeras), fungerar med filer som är större än 2 GB och fungerar med Windows Vista , Windows 7 Windows 8 och Windows 10 .

Detta program är bara 35 KB stort och är väldigt litet. Jag gillar också det här programmet eftersom utvecklaren är väldigt aktiv och det finns många andra program på hans hemsida som han uppdaterar regelbundet. Programmet fungerar som förväntat och det finns inte så mycket mer att säga om det.

WinISO

WinISO är ett annat gratisprogram, men du måste ladda ner den äldre versionen 5.3 istället för den nyare. standardversion kostar(Standard) $20 vilket inte är dåligt men bara användbart om du behöver redigera, skapa, konvertera, montera eller bränna bilder ISO.

Som tur är kan du göra det mesta av detta i gratisversionen också, den har bara ett äldre gränssnitt, vilket egentligen inte spelar någon roll för mig.

du kan använda WinISO för att se innehållet i filer BIN , NRG och ISO samt för att skapa startbilder ISO. Du kan se alla funktionsskillnader mellan standardversionen och gratisversionen på länken.

Any2ISO

Som namnet antyder kan Any2ISO konvertera nästan alla filformat till en bild. ISO. Proffs – versionen av programmet kostar $23, men de har också en lite version som är gratis. Den enda haken med lite-versionen är att den inte fungerar med filer som är större än en vanlig CD (870 MB). Det är inte mycket, så för de flesta måste du antingen köpa ett eller använda ett av de gratisprogram jag nämnde ovan.

Detta program kan konvertera många olika filtyper inklusive 7Z, DAA , DMG , RAR , XAR etc. till bilder ISO. Han kan också ta vilken som helst CD/DVD/Blu-ray och konvertera den till en bild ISO eller BIN/CUEDet kan också ta vilken mapp som helst och skapa från den ISO – bild. Det ser ut som att lite-versionen också kan göra alla dessa saker, bara med en filstorleksgräns.

PowerISO

PowerISO skiljer sig nästan inte från den betalda versionen WinISO , men kostar lite mer – $ 30. Du kan ladda ner det gratis, men om det inte är registrerat kommer du bara att kunna arbeta med filer upp till 300 MB, vilket är mindre än gratisversionens gräns Any2ISO .

Sammantaget är det en fantastisk programvara och fungerar som förväntat, men jag är inte säker på att den är värd $30, speciellt om du har ett par gratisalternativ. Självklart, om du behöver några extra funktioner och gör mycket bildkonvertering, bränning och bildbehandling, så kan det vara värt kostnaden.

MagicISO

Slutligen finns det MagicISO, ett program som inte har uppdaterats sedan 2010 och kostar $30 men som fortfarande är ett populärt val för bildkonvertering. BIN i ISO.

Du kan göra allt som nämns ovan när det gäller att skapa, redigera, bränna, konvertera och montera bilder ISO , men jag är inte säker på varför folk fortfarande köper ett program som är flera år gammalt. Det är bättre att använda dina pengar för att få Any2ISO , WinISO eller PowerISO . Programmet fungerar bra, men stöder inget annat än Windows Vista .

Vi hoppas att något av ovanstående verktyg hjälper dig att konvertera till lägsta kostnad. Om du använder ett annat program än de som nämns här, vänligen meddela oss i kommentarerna. Njut av!

Nyligen laddade jag ner lite IT-programvara på min Windows-dator och alla filerna var .BIN- och .CUE-filer. För att kunna arbeta med dem behövde jag konvertera BIN-filerna till ISO-bilder och montera dem som en enhet.

I den här artikeln kommer jag att nämna ett par gratis och betalda verktyg som du kan använda för att konvertera från ett format till ett annat. Vissa av programmen konverterar bara från BIN till ISO, men de flesta konverterar flera format till ISO och har andra användbara funktioner.

Om du bara behöver utföra konverteringen en gång är det smartare att använda gratisprogrammen. För batchkonverteringar eller konverteringar på löpande basis kan det vara värt att investera i något av de betalda verktygen.

WinBin2ISO

WinBin2ISO är ett litet gratisprogram som konverterar BIN CD-bilder till ISO-bilder och det är allt. Det är den första jag nämner eftersom den är gratis, bärbar (vilket betyder att den inte behöver installeras), fungerar med filer över 2 GB och fungerar med Windows Vista, Windows 7, Windows 8 och Windows 10.

Det här programmet har bara 35 KB och är väldigt litet. Jag gillar också det här programmet eftersom utvecklaren är väldigt aktiv och har en massa andra program på sin hemsida som han uppdaterar regelbundet. Programmet fungerar som förväntat och det finns egentligen inte så mycket mer att säga om det.

WinISO

WinISO är ett annat gratisprogram, men du måste ladda ner den äldre versionen 5.3 istället för den nyare. Standardversionen är $20, vilket inte är dåligt, men bara användbart om du behöver redigera, skapa, konvertera, montera eller bränna ISO-bilder.

Lyckligtvis kan du göra det mesta av detta med gratisversionen också, det har bara ett äldre gränssnitt, vilket inte är en stor sak för mig.

Du kan använda WinISO för att se innehållet i BIN-, NRG- och ISO-filer och för att skapa startbara ISO-bilder. Du kan se alla funktionsskillnader mellan standardversionen och gratisversionen i länken.

Any2ISO

Som namnet antyder kan Any2ISO konvertera i stort sett alla filformat till en ISO-bild. Pro-versionen av programmet är $23, men de har också en lite version, som är gratis. Den enda haken med lite-versionen är att den inte fungerar med filer som är större än en vanlig CD-storlek (870 MB). Det är lite, så för de flesta måste du antingen köpa det eller använda något av de gratisprogrammen jag nämnde ovan.

Detta program kan konvertera en massa olika filtyper, inklusive 7Z, DAA, DMG, RAR, XAR, etc. till ISO-bilder. Den kan också ta vilken CD/DVD/Blu-ray som helst och konvertera den till en ISO- eller BIN/CUE-bild. Dessutom kan den ta vilken mapp som helst och skapa en ISO-bild från den. Det verkar som om lite-versionen också kan göra alla dessa uppgifter, bara med storleksbegränsningen på filerna.

PowerISO

PowerISO är i stort sett samma som den betalda versionen av WinISO, men den kostar lite mer och kostar 30 $. Du kan ladda ner det gratis, men om det inte är registrerat kan du bara arbeta med filer upp till 300 MB i storlek, vilket är mindre än gränsen för gratisversionen av Any2ISO.

Sammantaget är det en helt ok mjukvara och fungerar som förväntat, men jag är inte säker på om det är värt $30, speciellt när du har ett par gratis alternativ. Självklart, om du behöver några av de extra funktionerna och gör mycket bildkonvertering, bildbränning och bildskapande, så kan det vara värt kostnaden.

MagicISO

Slutligen finns det MagicISO, ett program som inte har uppdaterats sedan 2010 och kostar $30, men som fortfarande verkar vara ett populärt val för att konvertera BIN till ISO-bilder.

Du kan göra samma saker som nämnts ovan när det gäller att skapa, redigera, bränna, konvertera och montera ISO-bilder, men jag är inte säker på varför folk fortfarande köper ett program som är flera år gammalt. Det är bättre att använda dina pengar för att få Any2ISO, WinISO eller PowerISO. Programmet fungerar bra, men det stöder inte något tidigare än Windows Vista.

Förhoppningsvis kommer ett av verktygen ovan att hjälpa dig att utföra dina konverteringar på det billigaste sättet som möjligt. Om du använder ett annat program än de som nämns här, meddela oss gärna i kommentarerna. Njut av!