5 Verktyg för att formatera och partitionera en hårddisk

Att formatera hårddiskar och externa hårddiskar är vanligtvis en ganska enkel process. De två mest populära operativsystemen, Windows och MacOS(Windows och Mac OS), har inbyggda formateringsverktyg som gör formatering av externa enheter ännu bekvämare. Men med alla enhetstillverkare, gränssnitt och andra kompatibilitets- och formateringsproblem som kan uppstå med hårddiskar, ibland är det bästa valet att använda särskild (specialformatering) applikationer och verktyg(appar och verktyg) för att formatera .

Fungera Windows Diskhantering(Windows Diskhanteringsfunktion) på bilden ovan tillåter användare att Windows bara formatera och partitionera externa enheter. Men det finns tillfällen då det bara inte fungerar särskilt bra. Till exempel kanske enheten du försöker välja att formatera inte känns igen av verktyget, eller så kan den vara nedtonad och inaktiv.

Om du inte kan formatera eller partitionera din hårddisk korrekt med de inbyggda programmen som erbjuds av Microsoft och Apple(Microsoft och Apple), då kan nästa steg vara att försöka formatera enheten direkt med kommandorad(kommandorad) . Om du är bekväm med att använda kommandorad(kommandorad), kan du kolla in vår guide om hur du formaterar externa hårddiskar i FAT32 .

Dessutom kanske din dator inte känner igen den externa hårddisken alls. disk(kör vad som helst). Om detta händer kan den här guiden vara till hjälp.

I de fall där hårddisken helt enkelt inte kommer att formateras, partitioneras, etc., kanske du vill överväga att använda ett dedikerat hårddiskformateringsverktyg, vilket ofta gör saker enklare. I många fall är dessa verktyg ofta mer effektiva än de inbyggda alternativen, vilket också erbjuder Windows och OS X.(Windows och OS X erbjudande)

EaseUS Partition Master Home Edition

Om du behöver hantera partitioner, kopiera partitioner eller till och med skapa startskivor, EaseUS Partition Master Free Edition är ett fantastiskt verktyg som kan hantera allt detta och mer.

Det är för närvarande ett av de mest populära hårddiskverktygen på många webbplatser. Det är lätt applikation för Windows(Windows-appen) lite mer intuitiv än inbyggd Windows Diskhanteringsfunktion(Windows Diskhanteringsfunktion) , som erbjuder flera ytterligare alternativ och funktioner.

Du kan ändra storlek på eller flytta avsnitt, slå samman avsnitt, kontrollera avsnitt, radera avsnitt, formatera avsnitt och ändra etiketten. Om du behöver göra några mer komplexa uppgifter som att konvertera avsnitt eller(partition eller klon) när du klona den måste du uppgradera till den betalda versionen.

MiniTool Partition Wizard

MiniTool Partition Wizard Gratis är ett gratis verktyg för pålägg(diskpartitionering) och diskformatering, enkel att använda och effektiv. Gränssnittet är ganska enkelt och programvaran gör ett bra jobb med att förenkla komplexa formateringsalternativ.

Den stöder Windows 10, nästan alla format filsystem, (filsystem)UEFI och EFI boot(UEFI- och EFI-start), MBR- och GPT-diskar(MBR- och GPT-diskar) , RAID-lagring(RAID-lagring) och solid state-enheter(SSD:er). Du kan använda den för att expandera systempartition(systempartition), OS-överföring från standard hårddisk(HDD) på solid state-enhet(SSD) konvertering filsystem(filsystem) och mycket mer.

Paragon Partition Manager gratis

Paragon Partition Manager free är ett annat bra litet verktyg som stöder Windows 10 och har många funktioner. Det här är de fyra huvudfunktionerna: säkerhetskopiering och återställning(säkerhetskopiering och återställning), partitionshanterare(partitionshanterare), diskrensning och diskkopiering(disktorkare och enhetskopia) .

Vad jag tycker om Förebild är att varje funktion i programmet har sin egen guide. För dem som inte är bekväma med att göra sådana ändringar, gör programvaran ett bra jobb med att göra processen enklare för dig. De har också en betalversion som stöder fler funktioner och körs på större enheter.

AOMEI partitionsassistent

Rekommenderas senast partitionshanterare(partitionshanterare) är AOMEI partitionsassistent . Den har nästan alla samma funktioner som de andra programmen som nämns ovan och har även en gratisversion.

Den uppdateras också regelbundet och stöder Windows 10. Vissa alternativ kommer att finnas tillgängliga i gratisversionen, medan andra kräver betalversionen. Detta gäller för alla program som nämns ovan. Om du bara behöver slutföra en engångsuppgift och en program(programmet passar inte dig), jag föreslår att du provar ett annat innan du köper något.

HP Disk Storage Format Utility

Medan annan programvara i detta listan fokuseras specifikt på (lista fokus)formatering(diskformatering) extern hårddisk, HP Disk Storage Formatter specialiserad inom USB enheter som flash-enheter. Detta superenkla formateringsverktyg har bara ett fåtal alternativ, men det är effektivt och har fått fantastiska recensioner.

I allmänhet erbjuds formateringsverktygen Windows och OS X(Windows och OS X) formaterar hårddiskar, men det kan finnas tillfällen då de inte kan formatera hårddisken korrekt. Nästa alternativ är att använda kommandorad(kommandorad), men det här är mer komplicerat och passar inte alla. Använda olika verktyg för att formatering(diskformatering) och hårddiskpartitionering som presenteras i det här inlägget, bör du inte ha några problem med att formatera dina hårddiskar korrekt eller till och med USB -kör. Njut av!

Att formatera hårddiskar och externa hårddiskar är vanligtvis en ganska enkel process. De två mest populära operativsystemen, Windows och Mac OS, har båda formateringsverktyg inbyggda, vilket gör formatering av externa enheter ännu bekvämare. Men med alla olika enhetstillverkare, gränssnitt och andra kompatibilitets- och formateringsproblem som hårddiskar kan ha, är ibland det bästa valet att använda specialformateringsappar och -verktyg.

Windows Disk Management-funktionen, på bilden ovan, tillåter Windows-användare att helt enkelt formatera och partitionera externa enheter. Men det finns tillfällen då det helt enkelt inte fungerar särskilt bra. Till exempel kanske enheten som du försöker välja för formatering inte känns igen av verktyget, eller så kan den vara nedtonad och inte klickbar.

Om du inte kan få en hårddisk formaterad eller partitionerad korrekt med hjälp av de inbyggda apparna som erbjuds av Microsoft och Apple, kan ditt nästa steg vara att försöka formatera enheten direkt med hjälp av kommandoraden. Om du är bekväm med att använda kommandoraden, kanske du vill kolla in vår guide om hur du formaterar externa hårddiskar till FAT32.

Dessutom kanske din dator inte känner igen den externa hårddisken överhuvudtaget. Om detta händer kan den här guiden vara användbar.

I de fall där en hårddisk helt enkelt inte formateras, partitioneras, etc., kanske du vill överväga att använda ett specialverktyg för hårddiskformatering, vilket ofta kommer att göra saker enklare. I många fall är dessa verktyg ofta mer effektiva än de inbyggda alternativen som Windows och OS X också erbjuder.

EaseUS Partition Master Home Edition

Om du behöver hantera partitioner, kopiera partitioner eller till och med skapa startdiskar är EaseUS Partition Master Free Edition ett utmärkt verktyg som kan hantera allt detta och mer.

För närvarande ett av de högst rankade hårddiskverktygen på många webbplatser, den här lätta Windows-appen är lite mer intuitiv än den inbyggda Windows Disk Management-funktionen, och erbjuder flera ytterligare alternativ och funktioner.

Du kan ändra storlek på eller flytta partitioner, slå samman partitioner, kontrollera partitioner, torka partitioner, formatera partitioner och ändra etiketten. Om du behöver utföra några mer avancerade uppgifter som att konvertera partitionen eller klona den, måste du uppgradera till den betalda versionen.

MiniTool Partition Wizard

MiniTool Partition Wizard Free är ett gratisprogram för diskpartitionering och formatering som är enkelt att använda och effektivt. Gränssnittet är ganska enkelt och programvaran är utmärkt för att göra komplexa formateringsalternativ enkla.

Den stöder Windows 10, nästan alla filsystemformat, UEFI- och EFI-start, MBR- och GPT-diskar, RAID-lagring och SSD:er. Du kan använda den för att utöka din systempartition, migrera ditt operativsystem från en standard hårddisk till en SSD, konvertera filsystem och mycket mer.

Paragon Partition Manager gratis

Paragon Partition Manager gratis är ett annat bra litet verktyg som stöder Windows 10 och har många funktioner. Det är fyra grundläggande funktioner: säkerhetskopiering och återställning, partitionshanterare, disktorkare och enhetskopiering.

Det jag gillar med Paragon är att varje funktion i programvaran har sin egen guide. För dem som är obekväma med att göra den här typen av ändringar, gör programvaran ett bra jobb med att underlätta dig genom processen. De har också en betalversion som stöder fler funktioner och fungerar på större enheter.

AOMEI partitionsassistent

Den sista rekommenderade partitionshanteraren är AOMEI Partition Assistant. Den har i stort sett alla samma funktioner som de andra programmen som nämns ovan och den har också en gratisversion.

Den uppdateras också regelbundet och stöder Windows 10. Vissa alternativ kommer att finnas tillgängliga i gratisversionen medan andra kräver den betalda versionen. Detta gäller för alla ovan nämnda program. Om du bara behöver utföra en engångsuppgift och ett program inte fungerar för dig, föreslår jag att du provar ett annat innan du gör något köp.

HP Disk Storage Format Utility

Medan den andra programvaran på den här listan fokuserar specifikt på extern hårddiskformatering, är HP Disk Storage Formatter specialiserad på USB-enheter som flashenheter. Detta ultraenkla formateringsverktyg har bara några få alternativ, men det är effektivt och har fått några bra recensioner.

Sammantaget kommer formateringsverktygen som erbjuds av Windows och OS X att formatera hårddiskar, men det kan finnas fall då de misslyckas med att formatera en hårddisk korrekt. Nästa alternativ är att använda kommandoraden, men det är mer komplext och inte för alla. Genom att använda de olika verktygen för hårddiskformatering och partitionering som visas i det här inlägget bör du inte ha några problem att få hårddiskar eller till och med USB-minnen formaterade korrekt. Njut av!